Μήνυση για διατάραξης της κοινής ειρήνης υπέβαλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου

Μήνυση για διατάραξης της κοινής ειρήνης υπέβαλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου

⍆Μήνυση για διατάραξης της κοινής ειρήνης υπέβαλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου...
Γιώργος Μουλάς κατά των δύο μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου Μάρκου Βαξεβανόπουλου και Στέλιου Λημνιού, μετά τα όσα συνέβησαν στο Δημαρχείο του Βόλου το απόγευμα της Δευτέρας. Αστυνομικοί μετέβησαν σήμερα στις 8 το πρωί στο σπίτι του κ. Βαξεβανόπουλου και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σημειώνεται πως χθες μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών βρέθηκαν στο Δημαρχείο προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη δημιουργία μονάδας καύσης SRF. Πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησαν τον λόγο για ένα λεπτό, προκειμένου να καταθέσουν αίτημα για ειδική συνεδρίαση σχετικά με την μονάδα καύσης και την ανακύκλωση, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό από τον Γ. Μουλά και τη δημοτική αρχή που αποχώρησε τρεις φορές και στο τέλος την ανέβαλε τη συνεδρίαση για σήμερα στις 6 το απόγευμα.

“Δεν θα πτοηθούμε από πράξεις πολιτικής ανευθυνότητας”

Χθες, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για έλλειμμα δημοκρατίας και πολιτική ανευθυνότητα. Επίσης, καλεί τους πολίτες του Βόλου να παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 6 το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά καταφάνηκε το έλλειμμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει το Δήμο Βόλου. Πλήθος δημοτών μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών, με συγκεντρωμένες πάνω από 600 υπογραφές σε διάστημα μόλις τριών ημερών προσπάθησαν να αιτηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ειδική συνεδρίαση με τα εξής θέματα:

1) Καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ
2) Αναθεώρηση απόφασης για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας σκουπιδιών προς καύση στο ΧΥΤΑ του Βόλου
3) Πρόταση συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων από το Δήμο Βόλου

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επέτρεψε στους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών να πάρουν το λόγο ούτε για ένα λεπτό, ενώ με τις συνεχείς αποχωρήσεις της πλειοψηφίας φάνηκε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για ένα τόσο σημαντικό και επείγον θέμα ήταν η όξυνση και τελικά η αναβολή της συνεδρίασης.

Ο κόσμος που ήταν παρών απαιτούσε να δοθεί ο λόγος στα μέλη της Επιτροπής για να ακουστεί η άποψη των πολιτών και για να κατατεθεί το αίτημα. Η απάντηση ήταν η Δημοτική Αρχή να αποχωρήσει και να κλείσει μάλιστα τα φώτα του Δημαρχείου θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παρευρισκομένων.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου δεν θα πτοηθεί από πράξεις πολιτικής ανευθυνότητας. Δημοκρατικά και με πίστη στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης θα δηλώσει παρούσα και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 στη νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να κατατεθεί το αίτημά μας για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ας δείξουμε στη Δημοτική Αρχή ότι την εξουσία την έχουν οι πολίτες και απαιτούν δημοκρατία και ελευθερία έκφρασης και όχι φίμωση.

Το διάβασα στο e-thessalia.gr

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» με αφορμή τα χθεσινά έκτροπα στο δημοτικο συμβούλιο Βόλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η χθεσινή διακοπή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουλά και της Δημοτικής Αρχής συνολικά, είναι ακόμα ένα φασιστικό στιγμιότυπο στην ταινία που παρακολουθούν οι Δημότες εδώ και τριάμισι χρόνια στον κινηματογράφο της πλατείας Ρήγα Φεραίου. Μόνο που δεν είναι πια κωμωδία αλλά τραγωδία το γεγονός πως ο Δημότης δεν έχει το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του και να πάρει τον λόγο για δυο λεπτά και για μείζονα ζητήματαπου τον αφορούν άμεσα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων και της παραγωγής SRF από τον Δήμο Βόλου. Κι όλα αυτά μέσα στον ναό της Δημοκρατίας της πόλης μας.

Ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν πάντα ο χώρος όλων των δημοτών και διαχρονικά όποια συλλογικότητα, φορέας ή ομάδα ανθρώπων, είχε τη δυνατότητα, πολιτισμένα και ειρηνικά, να ζητάει τονλόγο χωρίς κανέναν πρόβλημα. Για πιά παρακώληση τουΔημοτικού Συμβουλίου μας μιλάει η Δημοτική Αρχή; Όταν φαντάροι ζητάγανε το λόγο στο ΔημοτικόΣυμβούλιο και το διακόπτανε, όταν επανειλημμέναάνθρωπος που βρίσκεται σε αργία προσβάλει και βωμολοχεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν απίθανοιτύποι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου έχουν πάρει το λόγο για να λιβανίσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής, εκεί δεν υπήρχε πρόβλημα για τους «Δημοκράτες» της πλατείας Ρήγα Φεραίου;

Και σαν να μην έφτανε η ανάλγητη και η ψευτοαυτοκρατορική στάση του κ. Μουλά ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθε και η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής να μας υπενθυμίσει πως ο φασιστικός της προσανατολισμός πάει χέρι-χέρι με το ψέμα, την διαστρέβλωση, την παραπληροφόρηση και την παραποίηση της πραγματικότητας. Αδιάψευστο τεκμήριο είναι το γεγονός πως το φασιστικό μαύρο που έπεσε στο Δημαρχείο έπεσε μετά τη διακοπή της συνεδρίασης και όχι πριν. Και φυσικά ο γενικός διακόπτης κατέβηκε από τα συνήθη «ύποπτα» χέρια που αφενός γνωρίζουν πολύ καλά σε ποιο σημείο του Δημαρχείου αυτός βρίσκεται αλλά και έχουν εθιστεί να λειτουργούν χρόνια τώρα προσωπικά, εσχάτως και πολιτικά, στα σκοτάδια. Κι όσο για την παραπαίουσα και άβουλη ομαδούλα της «ηγεσίας» της πλατείας Ρήγα Φεραίου ένα έχουμε να υπενθυμίσουμε. Διαχρονικά ο καρπός της σχέσης του φασισμού με την γελοιότητα ήταν η πολιτική καρικατούρα.

Πάντως δεν ικανοποιήθηκε η επιθυμία της Δημοτικής Αρχής, ούτε υλοποιήθηκε ο στόχος της που ήταν να αποχωρήσουν οι μειοψηφίες και να περάσουν όλα τα θέματα στα γρήγορα και στα σκοτάδια. Κι ίσως γι’ αυτό να μπερδεύτηκαν κι έσβησαν πολύ νωρίς τα φώτα ενώ οι μειοψηφίες κι οι πολίτες ήταν μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης.

Η αλλεργία τους σε οποιαδήποτε έκφραση άλλης άποψης φαίνεται από το γεγονός της μνησικακίας που επιδεικνύει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πριν από λίγη ώρα συνελήφθησαν και οδηγούνται στο αυτόφωρο, δυο συμπολίτες μας, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο κ. Μουλάς, δείχνοντας έτσι το πως αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία και την Δημόσια Διοίκηση αυτοί που κουνάν το δάχτυλο σε όλους τους υπόλοιπους. Το κατέβασμα του διακόπτη και το μαύρο στο Δημοτικό Συμβούλιο θα τους στιγματίζει για πάντα.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) καλεί τους πολίτες του Βόλου σε μια ειρηνική παρουσία στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο με την κατάθεση μήνυσης εναντίον του μέλους της ΠΠΜ Μάρκου Βαξεβανόπουλου, τη σύλληψή του και την παραπομπή του στο αυτόφωρο.

Η αιτία, κατά τη γνώμη μας, είναι για να μη φανεί η απροθυμία της Δημοτικής Αρχής να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το μεγάλο πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ που θα υπονομεύσει την υγεία των πολιτών της πόλης του Βόλου. Να μη αποκαλυφθεί ακόμα η πρόθεση του Δήμου Βόλου να παρασκευάζει SRF στο ΧΥΤΑ το Βόλου, το οποίο προφανώς θα πωλείται στην ΑΓΕΤ και θα επιστρέφει στους πολίτες του Βόλου ως καρκίνος!

Χθες λοιπόν η παρουσία πλήθους πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο με αίτημα να τους δοθεί ο λόγος, το πολύ για πέντε λεπτά, να αναπτύξουν το αίτημά τους για ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της ΑΓΕΤ, συνάντησε την άρνηση του Προέδρου κ. Μουλά και της ομάδας πλειοψηφίας, οι οποίοι και αποχώρησαν τρεις φορές και τελικά διέκοψαν τη Συνεδρίαση με αστείες προφάσεις, κατεβάζοντας μάλιστα το γενικό διακόπτη και βυθίζοντας στο σκοτάδι το Δημαρχείο Βόλου, το οποίο ίσως υποκρύπτει κάποιο συμβολισμό! Ήταν φαίνεται προτιμότερο να ματαιωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο αντί να δοθεί ο λόγος σε εκπροσώπους των παρόντων πολιτών, για πέντε λεπτά, για να αναπτύξουν το αίτημά τους!

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Δημοκρατία και το δικαίωμα λόγου είναι άγνωστα για την παρούσα Δημοτική Αρχή, ενώ άλλες προσφιλείς μέθοδοι, μηνύσεις και δικαστικές διώξεις κατά πολιτών είναι το πραγματικό της πρόσωπό.

Οι πολίτες πρέπει να δώσουν το παρόν τους σήμερα ειρηνικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στο Μάρκο Βαξεβανόπουλο, ο οποίος επιλεκτικά στοχοποιήθηκε από μια Δημοτική Αρχή που φαίνεται πως έχει διαζύγιο με τη Δημοκρατία. Φαινόμενο που δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε στη δημοκρατική πόλη του Βόλου.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Μήνυση για διατάραξης της κοινής ειρήνης υπέβαλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου
Μήνυση για διατάραξης της κοινής ειρήνης υπέβαλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου
Μήνυση για διατάραξης της κοινής ειρήνης υπέβαλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου
https://e-thessalia.gr/wp-content/uploads/2017/02/%CE%9C%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%91%CE%A3-%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A3-840x440.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/11/blog-post_544.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/11/blog-post_544.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content