Τραγωδία από την σφοδρή κακοκαιρία στη Μάνδρα - Τεράστιες καταστροφές σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μέγαρα

Τραγωδία από την σφοδρή κακοκαιρία στη Μάνδρα - Τεράστιες καταστροφές σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μέγαρα

⍆Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή... στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

Bιβλική καταστροφή προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Νέα Πέραμο, τη Μάνδρα και τη Μαγούλα ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα που καταγράφονται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Κάτοικοι και οδηγοί εγκλωβίστηκαν, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, ολόκληρες περιοχές μετατράπηκαν σε χειμμάρους. Κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες των περιοχών αυτών είναι σε απόγνωση. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί εκαντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας. 250 πυροσβέστες επιχειρούν σε 80 σημεία.

Στη Νέα Πέραμο, οδηγοί αλλά και κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα και τα σπίτια τους. Τεράστιες ποσότητες νερού έχουν κατέβει από το βουνό και όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν μετρατραπεί σε χείμαρρο.

Περισσότερες από 160 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων αλλά και παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένους οδηγούς ενώ απευθύνεται έκκληση προς τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις. 



Η κατάσταση στην περιοχή Νεράκι είναι απελπιστική, το νερό κατεβαίνει σαν χείμαρος από το βουνό και έχει μετατρέψει την περιοχή σε λίμνη.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Ελευσίνα αλλά και την Αθήνα επιχειρούν στην περιοχή. Περίπου 10 είναι τα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Αγία Σοφία ενώ κάποια έπεσαν μέσα στο ρέμα. Κοντά στην σχολή Πυροβολικού έχουν πλημμυρίσει πολλά σπίτια. Δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο.

Έχει πλημμυρίσει σχεδόν ολόκληρη η πόλη της Νέας Περάμου, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος της περιοχής, Γ. Σταμούλης. Υπάρχουν άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε σπίτια αλλά και σε αυτοκίνητα, είπε ο κ. Σταμούλης, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για άτομα που κινδυνεύουν.

«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί. Οι κλήσεις για παροχή βοήθειας έχουν ξεπεράσει τις 160, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα» τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη. «Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή την χώρα στην περιοχή της Μάνδρας» υπογράμμισε ακόμη η κ.Μαλλίρη.


Mεγάλες καταστροφές σε Μάνδρα-Μαγούλα

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, έως αυτή την ώρα στη Μάνδρα Αττικής. Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους. 



Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.



Διακοπή της κυκλοφορίας

Όπως ενημερώνει η τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από το 39ο χιλιόμετρο της Παλιάς Εθνικής Οδού, στην Νέα Πέραμο, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στην νέα Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο, αφού στο 32ο χιλιόμετρο, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα, ενώ στο 33ο χιλιόμετρο και στο 34ο χιλιόμετρο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Διακοπή της κυκλοφορίας και στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Όπως ανέφερε ένας οδηγός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εγκλωβίστηκε στο φορτηγό του από τις 5:20 το πρωί. Ο οδηγός κινείτο στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου «το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο». «Είναι σαν κοίτη ποταμού», πρόσθεσε.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ι. Βασιλείου, τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν σήμερα κλειστά. 



φωτο από Αnt1





"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Τραγωδία από την σφοδρή κακοκαιρία στη Μάνδρα - Τεράστιες καταστροφές σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μέγαρα
Τραγωδία από την σφοδρή κακοκαιρία στη Μάνδρα - Τεράστιες καταστροφές σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μέγαρα
Τραγωδία από την σφοδρή κακοκαιρία στη Μάνδρα - Τεράστιες καταστροφές σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μέγαρα
http://www.thetoc.gr/images/articles/5/article_154919/upl5a0bef9e311ca.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/11/blog-post_516.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/11/blog-post_516.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content