_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κηρύχθηκε η δίκη για τον Αρτέμη Σώρρα - Επευφημίες και συνθήματα από δεκάδες οπαδούς του

⍆"Εμπρός Αρτέμη Σώρρα να πάρουμε τη χώρα". "Άκουσε Αρτέμη, το καθεστώς σε τρέμει".... Με αυτά τα συνθήματα δεκάδες οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα "υποδέχθηκαν" σήμερα στην Ευελπίδων την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει απαράδεκτη τη δίκη με κατηγορούμενους τον καταζητούμενο και τον συνεργάτη του Μανώλη Λαμπράκη. Αμφότεροι αντιμετώπιζαν το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από κοινού και ήταν απόντες από τα δικαστήρια.

Εν όψει της δίκης που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα, οπαδοί του Α. Σώρρα είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων από το πρωί εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στον άφαντο αρχηγό των "Ελλήνων Συνέλευσις".

Πολλοί από αυτούς βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου επρόκειτο να συζητηθεί η υπόθεση και όταν ακουσαν την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει απαράδεκτη τη δίκη ξέσπασαν σε χειροκρότημα φωνάζοντας μάλιστα «άξιοι» στον δικαστη και τον εισαγγελέα.

Έξω από δικαστική αίθουσα οι οπαδοί του Α. Σώρρα φώναξαν όλοι μαζί τον όρκο στην οργάνωση "Ελλήνων Συνελεύσις" και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Η υπόθεση

Ο Α. Σώρρας και ο συνεργάτης του αντιμετώπιζαν το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων από κοινού. Η συγκεκριμένη δικογραφία έφτασε ξανά στο ακροατήριο μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου στην απόφαση που είχε εκδώσει το Μονομελές Πρωτοδικείο το 2013. Με την απόφαση του Πρωτοδικείου οι δυο κατηγορούμενοι κρίνονταν αθώοι και το δικαστήριο δέχονταν ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ενδεχομένως διαχειριστής του μυθικού ποσού των 600 δισ. ευρώ.

Κατά λάθος

Η συγκεκριμένη, ωστόσο, υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε κατά λάθος στο ακροατήριο καθώς δεν επρόκειτο να δικαστεί ξανά.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δικαστικές πηγές η υπόθεση κακώς εισήχθη προς ενδίκαση αφού η αναίρεση από τον Άρειο Πάγο έγινε μόνο για να αφαιρεθεί από τη νομολογία το σκεπτικό που αφορούσε το αν ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής του επίμαχου ποσού. Επιπλέον, επειδή το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και παρήλθε η προθεσμία της έφεσης υπέρ του νόμου δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Κατά τη σημερινή συζήτηση της υπόθεσης ο συνήγορος του Αρτεμη Σώρρα υπέβαλε μια σειρά από ενστάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν.

Μάλιστα με αφορμή τις ενστάσεις οι τόνοι ανέβηκαν στο δικαστήριο με το συνηγόρο υπεράσπισης του Α. Σώρρα να υποβάλει μήνυση σε βάρος μέλους της έδρας για συκοφαντική δυσφήμιση. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την πολύωρη διακοπή της διαδικασίας.

Ο συνηγορος του Αρτέμη Σώρρα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι είναι κατάχρηση εξουσίας να διωχθεί ένας αθώος για δεύτερη φορά, ενώ ως προς την αναίρεση του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι αποτελεί κατάργηση της έννοιας δικαίου καθώς η τότε πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου θα έπρεπε να έχει αυτοεξαιρεθεί από την ολομέλεια που δίκασε την υπόθεση επειδή στη συνέχεια ανέλαβε θέση στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Μετά την πολύωρη διακοπή ανέβηκε στην έδρα άλλος εισαγγελέας, ο οποιος πρότεινε να κηρυχθεί απαράδεκτη η διαδικασία:

Τελικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως κηρύσσεται απαράδεκτη η συζήτηση ενώ η δικογραφία παραπέμπεται στην εισαγγελία για τα νόμιμα.

Το διάβασα στο protothema.gr
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κηρύχθηκε η δίκη για τον Αρτέμη Σώρρα - Επευφημίες και συνθήματα από δεκάδες οπαδούς του Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 4:28 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.