================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ανακαλύφθηκε ο δεύτερος πιο μακρινός γαλαξίας στο Σύμπαν

⍆Αστρονόμοι από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και την Ευρώπη ανακάλυψαν ένα γαλαξία... σε απόσταση 12, δισεκατομμυρίων ετών φωτός, τον δεύτερο πιο απομακρυσμένο στο χώρο και στο χρόνο που έχει ποτέ βρεθεί στο σύμπαν, το οποίο έχει ηλικία περίπου 13,7 δισ. ετών.

Αν και εμφανίσθηκε μόνο ένα δισεκατομμύριο χρόνια μετά την «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ) που αποτέλεσε την αφετηρία του σύμπαντος, ο εν λόγω γαλαξίας G0983808 -πιθανώς ένας από τους πρώτους που υπήρξαν- μπορούσε κιόλας «να γεννά» πολλά άστρα.

«Το σύμπαν εκείνη την εποχή ήταν πλήρως ιονισμένο, πολύ ζεστό και πολύ ομοιόμορφο για να σχηματιστεί κάποιο σώμα για τα πρώτα 400 εκατομμύρια χρόνια», λέει ο Min Yun του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Η αρχική ανακάλυψη έγινε από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χέρσελ» και ακολούθησαν πιο λεπτομερείς παρατηρήσεις -χάρη στη μέθοδο του βαρυτικού φακού, για να μετρηθεί η απόσταση σε χρόνο– με το μεγάλο αμερικανο-μεξικανικό τηλεσκόπιο LMT διαμέτρου 50 μέτρων στην κορυφή ενός ανενεργού ηφαιστείου του Μεξικού.
Ανακαλύφθηκε ο δεύτερος πιο μακρινός γαλαξίας στο Σύμπαν Reviewed by PLOUMISTOS on 11:41 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.