Στ. Πλουμιστός: Τι πρέπει να αποφεύγουν οι ενσυναισθητικοί

Στ. Πλουμιστός: Τι πρέπει να αποφεύγουν οι ενσυναισθητικοί

⍆Η ενσυναίσθηση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στην συναισθηματική ανάπτυξη,...
ενώ έχει αποδειχθεί πως τα παιδιά από την προσχολική κιόλας, ηλικία είναι ικανά να δείξουν ευαισθησία απέναντι στους άλλους. Η εμπάθεια φαίνεται πως καλλιεργείται, μέσω ισχυρών δεσμών, από τα δύο κιόλας, πρώτα χρόνια της ζωής μας. 

 Για "να βιώσεις τα συναισθήματα του άλλου", δεν χρειάζονται πολλά. Με ένα απλό άγγιγμα, με μία κίνηση του κεφαλιού, με ένα χάδι, ή ακόμη, και με την απόλυτη σιωπή μπορεί να επιτευχθεί η ενσυναίσθηση. Και πολλές φορές, μία διακριτική στάση είναι πολύ προτιμότερη από μία τυπική απάντηση που απορρέει, συνήθως από την συμπάθεια.

Εργαλείο της επιστήμης
Η ενσυναίσθηση αρχικά αναπτύχθηκε ως εργαλείο της Ψυχοθεραπείας. Σύντομα όμως οι δυνατότητές της αναγνωρίστηκαν σε όλες τις μορφές των διαπροσωπικών σχέσεων, σε κάθε κατάσταση στην οποία ένας άνθρωπος προσπαθεί να καταλάβει αυτόν που βρίσκεται απέναντί του.

Η έννοια της ενσυναίσθησης αρχίζει με την αντίληψη των συναισθημάτων των άλλων. Θα ήταν πιο εύκολο να αντιληφθούμε τα συναισθήματα των άλλων αν εκείνοι απλά μάς τα έλεγαν, αν βέβαια τα γνώριζαν. Επειδή όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν, πρέπει εμείς να τους ρωτήσουμε, να καταλάβουμε τα υπονοούμενά τους, να μαντέψουμε και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τη μη λεκτική επικοινωνία τους. Οι εκφραστικοί άνθρωποι γίνονται κατανοητοί πιο εύκολα, επειδή τα μάτια και οι εκφράσεις του προσώπου τους μάς βοηθούν να καταλάβουμε πώς αισθάνονται.

Η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα κάποιων ανθρώπων να αισθάνονται τα αισθήματα και τα συναισθήματα των άλλων, χωρίς να τους τα λένε. Η ψυχική φόρμα της ενσυναίσθησης δεν πρέπει να συγχέεται με το βασικό ανθρώπινο συναίσθηματης ενσυναίσθησης όπου οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αισθάνονται συμπάθεια για ένα άλλο πρόσωπο, χωρίς κατ 'ανάγκην να είναι ψυχικά ενσυναισθητικοί.

Η κύρια διαφορά, ωστόσο, είναι ότι κάποιος που είναι ψυχικά ενσυναισθητικός συχνά παίρνει μη-οπτικής και μη λεκτικές νύξεις ότι ένα άλλο άτομο αισθάνεται πόνο ή φόβο ή χαρά. Μερικές φορές αυτό είναι ένα θέμα ανίχνευσης στους τομείς της ενέργειας και της αύρας.

Σε πολλές περιπτώσεις, ενσυναίσθησης υπάρχει η ικανότητα να ανιχνεύονται οι ανεπαίσθητες αλλαγές στις δονήσεις της ενέργειας των άλλων ανθρώπων.

Καθώς όλα τα ανθρώπινα όντα βιώνουν συνεχώς κάποιο βαθμό διαισθητικής καθοδήγησης και πνευματικής ενέργειας, όλα τα ανθρώπινα όντα επίσης απορροφούν και εκπέμπουν αδιάκοπα ενεργητικές δονήσεις- που σημαίνει ότι όλοι έχουν μέσα τους ενσυναίσθηση και όλοι έχουν τη δυνατότητα να δράσουν ενσυναισθητικά. Κάποια από τα οφέλη της ενσυναίσθησης περιλαμβάνουν το να μπορούμε να διακρίνουμε αν κάποιος μιλά ή πράττει με ειλικρίνεια και να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα προσωπικά συναισθήματα με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Όμως, όπως σχεδόν τα πάντα στη ζωή, υπάρχει και η αρνητική πλευρά του να είναι κάποιος ενσυναισθητικός. Για παράδειγμα, τα ενσυναισθητικά άτομα νιώθουν άγχος και φόβο, όταν βρίσκονται ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους που βιώνουν αρνητικά συναισθήματα και είναι προφανές ότι σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, θα υπάρχουν σίγουρα αρκετά άτομα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Εντούτοις, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους οι ενσυναισθητικοί μπορούν να αποφύγουν να επηρεάζονται τόσο έντονα από τα αρνητικά συναισθήματα των άλλων ή τουλάχιστον, υπάρχουν τρόποι ελαχιστοποίησης της επίδρασής τους.

Η Barbara Marciniak (συγγραφέας) υποστηρίζει ότι η αυτοπεποίθηση είναι παράγοντας ζωτικής σημασίας για να ξεπεράσει κανείς τα αρνητικά συναισθήματα: «Όλα αρχίζουν να αλλάζουν, όταν αρχίζετε να εκπέμπετε στη δική σας συχνότητα, αντί να απορροφάτε τις συχνότητες γύρω σας, όταν αρχίζετε να γνωστοποιείτε την πρόθεσή σας στο σύμπαν, αντί να λαμβάνετε το στίγμα από εξωτερικές πηγές».

Τι πρέπει να αποφεύγουν οι ενσυναισθητικοί 

Οι ενσυναισθητικοί άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν την αναπαραγωγή των δονήσεων των δυστυχισμένων ανθρώπων με κάθε κόστος, ακόμα κι αν εκείνα τα αρνητικά άτομα είναι πιο δυναμικά και αποφασιστικά στα λόγια, τα συναισθήματα και τις πράξεις τους απ’ ότι η θετική στάση των ενσυναισθητικών. Πιο συγκεκριμένα, οι ενσυναισθητικοί πρέπει να εστιάζουν στο να ελέγχουν την ενέργειά τους καλύτερα απ’ ό,τι οι αρνητικοί άνθρωποι γύρω τους - και πρέπει να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους στην αυτοπεποίθηση, στη σιγουριά ότι μπορούν να προσπεράσουν την επιρροή των εξωτερικών συναισθημάτων.


Τα ενσυναισθητικά άτομα χρειάζεται να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους, αντί να απορροφούν παθητικά τις δονήσεις των αρνητικών ατόμων· οι άκρως πολύτιμοι στόχοι εδώ είναι η αγάπη και η επούλωση, σε αυτά χρειάζεται να εστιάσουν και οι δύο πλευρές, μέχρι να ξεπερασθούν τα συναισθήματα του μίσους ή του τραύματος. Επιπλέον, τα ενσυναισθητικά άτομα δεν χρειάζεται να απαντούν ή να αντιδρούν με επιβεβαίωση ή ενθάρρυνση, όταν έρχονται αντιμέτωπα με αρνητικότητα· αντιθέτως, χρειάζεται κατανόηση και στήριξη με ειλικρινή τρόπο.

Το κλειδί είναι να αντιδράτε ή να απαντάτε με τέτοιο τρόπο που να δείχνει ότι κατανοείτε χωρίς όμως να θρέφετε τις αρνητικές σκέψεις, λέξεις ή πράξεις. Αν αυτό φαντάζει δύσκολο, θυμηθείτε να αναπνέετε συνειδητά και βαθιά και να παραμένετε ήρεμοι. Αν προσπαθήσετε να κρατήσετε τον έλεγχο της ενσυναίσθησής σας, θα μπορέσετε να παραμείνετε και μέσα στο δικό σας πεδίο ενέργειας. Όλα είναι ενέργεια, εξάλλου, και εμείς μπορούμε να μεταβάλλουμε την ενέργεια του πόνου σε θεραπευτική ενέργεια, όχι μόνο για εμάς τους ίδιους, αλλά και για άλλους.

Πράγματι, η επούλωση και η απελευθέρωση επιτρέπει στους ανθρώπους να εκπέμπουν δονήσεις σε υψηλότερες συχνότητες· στην περίπτωση της ενσυναίσθησης, αυτό ωφελεί τόσο εκείνον, όσο και όλους εκείνους με τους οποίους αλληλεπιδρά.

Η εφαρμογή αυτών των συμβουλών δεν είναι σίγουρα μια εύκολη υπόθεση, αλλά αν μπορείτε να το καταφέρετε με τον καιρό, η πραγματικότητα θα αρχίζει να γίνεται λιγότερο εξουθενωτική και τρομακτική. Η δόνηση σε υψηλές συχνότητες απομακρύνει την αρνητικότητα, χωρίς να επιτρέπει την απορρόφησή της ξανά και ξανά, γι’ αυτό και οι ενσυναισθητικοί άνθρωποι ωφελούνται πραγματικά από αυτό.

Τα άτομα με ενσυναίσθηση έχουν και την ικανότητα να προσφέρουν θεραπεία, επούλωση στους άλλους, οπότε αν πραγματικά τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους, ο κόσμος θα είναι ένας πιο ευτυχισμένος και γαλήνιος τόπος.

Η ενσυναίσθηση αναπτύσσεται περισσότερο, όταν επικοινωνούμε με άτομα έξω από το στενό κοινωνικό μας περιβάλλον. Ένας τρόπος για να "βρεθούμε πιο κοντά" στην ενσυναίσθηση, είναι να δοκιμάσουμε να ζήσουμε για λίγο τη ζωή κάποιου άλλου ανθρώπου, η οποία διαφέρει κατά πολύ από τη δική μας.

Ενσυναίσθηση λοιπόν είναι η ικανότητα να αισθανθούμε και να αντιληφθούμε τα συναισθήματα των άλλων αλλά και να κατανοούμε τον τρόπο σκέψης τους. Έρευνες υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι με υψηλή ενσυναίσθηση τείνουν να είναι πιο γενναιόδωροι και ενδιαφέρονται περισσότερο για την ευημερία των άλλων. Επίσης, διατηρούν καλύτερες και πιο ευτυχισμένες σχέσεις. Η ενσυναίσθηση μπορεί επίσης να βελτιώσει τις ηγετικές ικανότητες και να διευκολύνει την αποτελεσματική επικοινωνία.

Ο George Orwell, δουλεύοντας ως αστυνομικός για πολλά χρόνια, αποφάσισε ότι ήθελε να ανακαλύψει τον τρόπο που ζούσαν όλοι όσοι βρίσκονταν στο κοινωνικό περιθώριο. Ντύθηκε σαν ζητιάνος και έζησε στους δρόμους του ανατολικού Λονδίνου, αναθεωρώντας για τις πεποιθήσεις και τις προτεραιότητες της μέχρι τότε ζωής του. Εκείνο στο οποίο κατέληξε είναι πως η ενσυναίσθηση σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. 

Ο Leo Tolstoy ήταν επίσης, ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της συγκεκριμένης θεωρίας, ο οποίος προκειμένου, να βιώσει τον κόσμο μίας διαφορετικής τάξης, μυήθηκε στην αγροτική ζωή.

Στ. Πλουμιστός
Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Τι πρέπει να αποφεύγουν οι ενσυναισθητικοί
Στ. Πλουμιστός: Τι πρέπει να αποφεύγουν οι ενσυναισθητικοί
Στ. Πλουμιστός: Τι πρέπει να αποφεύγουν οι ενσυναισθητικοί
https://harmonia.la/imagen_nota/EmpathyFeature_1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/11/blog-post_295.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/11/blog-post_295.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content