================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Airbus: Εξετάζει το μέλλον ενός αεροπλάνου... χωρίς πιλότους

⍆Η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών, Airbus, θέλει να αναπτύξει αυτόνομα... αεροσκάφη και τεχνολογίες που θα επιτρέπουν σε έναν μόνο κυβερνήτη να πετάει μόνος του, μειώνοντας κατά πολύ τα κόστη που προκύπτουν από τους μισθούς των πιλότων.

Η Airbus, εξετάζει την προοπτική αυτή, καθώς έχει παρατηρήσει μία παρόμοια τάση στην αγορά αυτοκινήτων, όπου οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αποκτούν ή επενδύουν σε αυτόνομες startups επιχειρήσεις.

Οι κατασκευαστές αεροπλάνων, συμπεριλαμβανομένης της Airbus και της Boeing, εξετάζουν εδώ και καιρό, την ανάπτυξη μιας τεχνητής νοημοσύνης που θα επιτρέψει μία ημέρα στους χειριστές υπολογιστών να πετάξουν αεροπλάνα, χωρίς τη βοήθεια του ανθρώπινου δυναμικού στα χειριστήρια.
Η υλοποίηση αυτής της ιδέας δε θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς εδώ και δεκαετίες οι εμπορικές πτήσεις οφείλουν να έχουν, βάσει κανονισμού, δύο πιλότους στο πιλοτήριο.

Πρώην μέλος της American Airlines και σύμβουλος αεροπλοΐας επισημαίνει τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν σ' αυτό το εγχείρημα, καθώς δεν είναι σαφές αν οι επιβάτες ή οι ασφαλιστές θα δεχτούν ένα τέτοιο γεγονός.

Ο Shukor Yusof, ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων αεροπλοΐας, Endau Analytics, στη Μαλαισία επισημαίνει:

«Οι άνθρωποι είναι αναμφισβήτητα ανήσυχοι για αυτά τα πράγματα» και καταλήγει:

«Μπορεί να έχετε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, λεωφορεία χωρίς οδηγούς, αλλά για κάτι που πετάει... αυτό είναι κάτι διαφορετικό».

Το διάβασα στο protothema.gr
Airbus: Εξετάζει το μέλλον ενός αεροπλάνου... χωρίς πιλότους Reviewed by PLOUMISTOS on 11:30 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.