================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μειώσεις σε δημοτικά τέλη και φόρο έως 50% στον Δήμο Βόλου

⍆Μειώσεις έως και 50% στα δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο στον ενιαίο Δήμο Βόλου για το 2018 ...
ανακοίνωσε ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου. Το κόστος της μείωσης των τελών για οικιακούς και επαγγελματικούς συντελεστές στα δημοτικά ταμεία, ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, όσα δηλαδή και τα λιγότερα χρήματα που θα καταβάλλουν οι δημότες το επόμενο έτος στον δήμο.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, πρόκειται για τη δεύτερη φάση μειώσεων σε τέλη και φόρο στο πλαίσιο της αποκατάστασης των αδικιών που συντελέστηκαν με τη συνένωση των πρώην δήμων στον ενιαίο Δήμο Βόλου κατά την εφαρμογή του Καλλικράτη.

«Δεν θέλουμε να υπάρχουν πολίτες δύο, τριών και τεσσάρων κατηγοριών. Στόχος μας είναι η αποκατάσταση των αδικιών, και στον σχεδιασμό μας είναι η δημιουργία δύο ζωνών για τα ανταποδοτικά τέλη, μιας για το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου - Ν. Ιωνίας και μιας για τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες. Σε επίπεδο δημοτικού φόρου, στόχος είναι η θέσπιση ενιαίας τιμής στα 0,10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο», τόνισε ο κ. Θεοδώρου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι μειώσεις που θα ολοκληρωθούν με την τρίτη και τελευταία φάση το επόμενο έτος δεν είναι τυχαίες. «Πρέπει τα οικονομικά δεδομένα του δήμου να το επιτρέπουν. Και για να γίνει η οικονομική κατάσταση του δήμου πρέπει να είναι καλή», ανέφερε υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Βόλου είναι από τους ελάχιστους σε όλη τη χώρα που προχωρά σε μειώσεις τελών σε τόσο δύσκολες οικονομικά συγκυρίες και μολονότι η κρατική χρηματοδότηση των ΟΤΑ βαίνει μειούμενη.

Δημοτικά τέλη. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοδώρου για το 2018 θα ισχύσει μείωση 10% στους οικιακούς συντελεστές των τελών καθαριότητας ανά τετραγωνικό μέτρο της δημοτικής ενότητας Ν. Ιωνίας και Αγριάς (από 1,80 ευρώ σε 1,62 ευρώ ανά τ.μ.) και στους επαγγελματικούς συντελεστές των δημοτικών ενοτήτων Ν. Αγχιάλου (από 3 ευρώ σε 2,70 ευρώ αν.α τ.μ.), Ν. Ιωνίας (από 3,50 ευρώ σε 3,15 ευρώ ανά τ.μ.), Πορταριάς από 3,37 ευρώ σε 3,033 ευρώ ανά τ.μ.), Ιωλκού (από 3 ευρώ σε 2,70 ευρώ ανά τ.μ.) και Μακρινίτσας (από 3,50 ευρώ σε 3,15 ευρώ ανά τ.μ.). Οι υπόλοιποι συντελεστές θα ισχύσουν ως έχουν.

Δημοτικός φόρος. Επίσης θα ισχύσει έκπτωση 50% στον συντελεστή δημοτικού φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων ανά τ.μ. στις δημοτικές ενότητας Πορταριάς και Αισωνίας από 0,20 ευρώ σε 0,10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τέλη κοινόχρηστων. Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα θα παραμείνουν τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για το 2018, με τη διαφορά ότι για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών θα αυξηθούν οι δόσεις με τις οποίες θα μπορούν να ρυθμίζουν το συνολικό ποσό που καταβάλλουν για άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Ετσι όσοι επαγγελματίες προσέλθουν έως 31 Ιανουαρίου για να βγάλουν άδεια καταβάλλοντας το 30% του ποσού που τους αντιστοιχεί, θα έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης του υπόλοιπου ποσού σε έως και 7 δόσεις έως τον Αύγουστο.

Τέλη κοιμητηρίων. Σημαντικές ελαφρύνσεις προβλέπονται και στα τέλη κοιμητηρίων για το 2018. Το συνολικό ποσοστό της μείωσης φθάνει στο 23%. Συγκεκριμένα, προβλέπεται μείωση 5% για ταφή τριετούς διάρκειας στον Κούκο και μειώσεις στην παράταση ταφής στα υπόλοιπα 30 περιφερειακά κοιμητήρια του δήμου: 25% μείωση για τον τέταρτο χρόνο παράτασης, 16% μείωση για τον πέμπτο χρόνο παράτασης και 30% μείωση για τον έκτο χρόνο παράτασης.

Τέλη ΔΕΥΑΜΒ. Ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε και στη μείωση τελών που ψήφισε η ΔΕΥΑΜΒ και αφορά σε εκπτώσεις έως 50% για τα ιδρύματα και έως 80% για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών για το χειμερινό τρίμηνο Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.

Ευπαθείς ομάδες. Τέλος, ανακοίνωσε και αύξηση του αριθμού των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών που μπορούν να κερδίσουν μειώσεις έως 50% στα τέλη, με την αύξηση του ανώτατου ποσού ετήσιου εισοδήματος που διαμορφώνεται από τις 20.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ ετησίως.

Ρυθμίσεις. Ο κ. Θεοδώρου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που έχουν οφειλές προς τα δημοτικά ταμεία να προσέλθουν για να κάνουν ρυθμίσεις κερδίζοντας έως και πλήρη απαλλαγή από τόκους και προσαυξήσεις. Οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνονται έως τέλος Νοεμβρίου και αφορούν σε οφειλές δημοτών, περίπου 20,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου, τα χρήματα αυτά από τις ρυθμίσεις καταλογίζονται στα τακτικά έσοδα του δήμου και άρα επιστρέφουν ανταποδοτικά στους δημότες με έργα που γίνονται στην πόλη.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι είναι προς όφελος των οφειλετών των δημοτικών ταμείων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, προκειμένου να μην κινηθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από τις υπηρεσίες, όπως επιβάλλει ο Νόμος.

Το διάβασα στο taxydromos.gr
Μειώσεις σε δημοτικά τέλη και φόρο έως 50% στον Δήμο Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 1:09 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.