_______________________________________________________________________________ http://picasion.com/

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στ. Πλουμιστός: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε όσους ξυπνάνε (μέσα στη νύχτα) στις 3 το πρωί

⍆Ένας άνθρωπος χρειάζεται οπωσδήποτε οκτώ ώρες ύπνου, γιατί αυτό θεωρείται...
το ιδανικότερο ωράριο, αυτό που προάγει τη μακροζωία. Συνηθίζω μάλιστα στις ομιλίες με θέμα "Όλα είναι στο μυαλό μας" να εξηγώ, το πόσο σημαντικό είναι αυτό το "σέρβις" που κάνει ο εγκέφαλος στο σώμα μας και πόσο σημαντικό επίσης είναι να αναγνωρίζουμε τα σημάδια των επιπλοκών του...

Το φαινόμενο του να ξυπνάμε στις 3 το πρωί ή λίγο αργότερα είναι κάτι πραγματικά συνηθισμένο. Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιο μυστικιστικό ή υπερφυσικό συμβάν αλλά για ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, το οποίο οφείλεται σε διαταραχές του ύπνου που σχετίζονται με την ανησυχία.

Ωστόσο, είναι ένα φαινόμενο που χρειάζεται να εξηγηθεί με περισσότερες λεπτομέρειες, προκειμένου να κατανοηθεί και να αντιμετωπιστεί καλύτερα. Το ξύπνημα τόσο νωρίς το πρωί και η αδυναμία του ατόμου να αποκοιμηθεί ξανά μπορεί να γίνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, αν συνεχιστεί για ημέρες. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε σωστά την κατάσταση.

Ξύπνημα στις 3 το πρωί: τα συμπτώματα

Πολλά έχουν δημοσιευτεί σχετικά με αυτό το συνηθισμένο φαινόμενο. Ωστόσο πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι κάτι καθόλου παράξενο· πρόκειται στην πραγματικότητα για την αντίδραση του εγκεφάλου σε ένα αυξημένο επίπεδο ανησυχίας που βιώνουμε το συγκεκριμένο διάστημα. Όταν αυτή η ανησυχία αρχίζει να διαταράσσει τον ύπνο μας, χρειάζεται αντιμετώπιση.

Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας τα συμπτώματα που συνήθως συνοδεύουν το ξύπνημα στις 3 με 4 το πρωί:
  • Ξυπνάτε με έντονη ανησυχία και νευρικότητα.
  • Ταχυπαλμία και αίσθηση κινδύνου.
  • Είναι αδύνατο να αποκοιμηθείτε ξανά. Αυτό αυξάνει τη νευρικότητα, τις αρνητικές σκέψεις και την αϋπνία.
  • Αν καταφέρετε να αποκοιμηθείτε ξανά, ο ύπνος είναι ελαφρύς και ξυπνάτε κουρασμένοι.
  • Ξυπνάτε επανειλημμένα μεταξύ 3 με 4 το πρωί μερικές φορές την εβδομάδα.
  • Ανησυχία και ξύπνημα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες
Γιατί ξυπνάω πάντα στις 3 το πρωί;

Αν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ξαφνικά ξυπνάτε νωρίς το πρωί και σχεδόν πάντα αυτές τις ώρες, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας είναι αν ανησυχείτε για κάτι, αν υπάρχει κάτι που σας ενοχλεί, αν δουλεύετε πάρα πολύ ή αν αντιμετωπίζετε κάποιο συναισθηματικό πρόβλημα.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία, την οποία ίσως να μη συνειδητοποιούμε πάντα και ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος αντιδρά σε αυτό το πρόβλημα είναι μέσω του ύπνου. Αρχίζουμε να δυσκολευόμαστε να αποκοιμηθούμε, ενώ όταν το καταφέρνουμε, η συσσωρευμένη ανησυχία μάς κάνει να ξυπνάμε με μια αίσθηση απειλής.

Ας δούμε τα πράγματα πιο προσεκτικά:
Όπως αναφέρει και το meygeia, η ανησυχία θέτει άμεσα σε συναγερμό το κεντρικό νευρικό σύστημα, το οποίο αρχίζει να κάνει μικρές αλλαγές στα βιοχημικά και νευροχημικά συστήματα που περιλαμβάνονται στον κύκλο ύπνου-ξυπνήματος. Όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα τις φάσεις του ύπνου (REM και μη REM).

Γενικά, πηγαίνουμε για ύπνο και δυσκολευόμαστε να αποκοιμηθούμε. Τελικά κοιμόμαστε γύρω στα μεσάνυχτα, όμως η ανησυχία κάνει τον ύπνο μας αποσπασματικό, έτσι είναι δυσκολότερο να φτάσουμε στη φάση REM, εκεί όπου ο ύπνος είναι βαθύς και αναζωογονητικός. Ο εγκέφαλός μας ερμηνεύει αυτή την ανησυχία ως απειλή και ως κάτι από το οποίο πρέπει να ξεφύγουμε. Αυτή η αναστάτωση μας κάνει να ξυπνάμε απότομα μετά από λίγες μόλις ώρες, γύρω στις 3 το πρωί.
Πρόκειται για τη φυσική αντίδραση του σώματός μας στην ανησυχία, έτσι παρατηρούνται μεταβολές στους νευροδιαβιβαστές μας προκαλώντας αλλαγές στον ύπνο.

Τι μπορούμε να κάνουμε γι’αυτό το πρόβλημα;

Αν η αιτία για τις διαταραχές στον ύπνο είναι η ανησυχία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις πηγές του άγχους και τα προβλήματα που την προκαλούν, αν θέλουμε έναν καλό νυχτερινό ύπνο.
Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι κάτι συμβαίνει. 

Το ξύπνημα μέσα στη νύχτα με αίσθημα φόβου ή απειλής αποτελεί σίγουρο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Αναρωτηθείτε τι είναι αυτό, τι συμβαίνει στη ζωή σας και σας ενοχλεί κάνοντάς σας δυστυχισμένους και γιατί αισθάνεστε απειλή.

Κάντε μικρές αλλαγές στη ζωή σας, θέστε προτεραιότητες και προσπαθήστε να καθιερώσετε καινούργιες συνήθειες για να εξασφαλίσετε ερεθίσματα στον εγκέφαλό σας και να ξεθυμάνετε από το άγχος.

Δοκιμάστε να κάνετε έναν περίπατο μετά το δείπνο για μισή ώρα τουλάχιστον. Περπατήστε, αναπνεύστε βαθιά, θέστε τα πράγματα σε προοπτική. Χαλαρώστε.

Όταν γυρίσετε σπίτι, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και πηγαίνετε για ύπνο. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι ότι: «πρέπει να κοιμηθώ όλη τη νύχτα για να μπορώ να αποδώσω αύριο». Η σκέψη αυτή δημιουργεί άγχος στον εγκέφαλό σας, επειδή πρόκειται για μια υποχρέωση: «πρέπει να κοιμηθώ».

Αδειάστε το νου σας και ησυχάστε τις σκέψεις σας.

Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι καθαρό, αερίζεται καλά και μυρίζει φρεσκάδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη θερμοκρασία για ύπνο είναι οι 20 βαθμοί Κελσίου. Όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 25 βαθμούς, το σώμα δυσκολεύεται να αισθανθεί άνετα. Έχετε το αυτό υπόψη σας!

Τι συμβολίζει το ξύπνημα στις 3 το πρωί; Τι θέλει να μας πει το σύμπαν;  

Ο αριθμός τρία είναι η σύνθεση, η τριάδα, που ενώνει τον άνθρωπο, με τον ουρανό και την γη, το παρελθόν-παρόν-μέλλον, η σκέψη-τα λόγια-η δράση, αποδεικνύει την αγάπη μέσα από τη δημιουργική φαντασία, εκπληρώνοντας την. 

Όταν δείτε τον αριθμό την ώρα 3 που ξυπνάτε.... είναι ένα εξαιρετικό σημάδι ότι πρέπει να διατηρήσετε την αυξανόμενη πίστη στον εαυτό σας. Παρ΄ολη την κούραση σας (εφόσον ξυπνάτε στις 3), όταν αφυπνιστείτε και σκέφτεστε θετικά, σημαίνει ότι δόνησης σας θα φέρει τα θεμιτά αποτελέσματα σε αυτό που έχετε στο μυαλό σας, ενώ θα πρέπει να μάθετε πως να επικεντρώνεστε στο στόχο σας, ώστε να μην κάνετε λανθασμένες επιλογές διασποράς της ενέργειάς σας. 

Τα άτομα που έχουν μια έντονη διανόηση και αφύπνιση, όταν ξυπνήσουν και δουν το αριθμό 3, θα πρέπει να μάθουν να εκφράζουν πλήρως τις δημιουργικές τους ικανότητες, καθώς και να εναρμονίσουν τις ενέργειές τους με τα συναισθήματά τους την ημέρας που ξημερώνει.

Σε κάθε περίπτωση όταν ξυπνήσετε στις 3 το πρωί μπορεί να σημαίνει ότι ανησυχείτε για κάτι, αν υπάρχει κάτι που σας ενοχλεί, αλλά παράλληλα έχετε κι ένα συμπαντικό ανοιχτό κανάλι που σας ανάβει το φως ότι τελικά αν πράξετε με θετική δόνηση εκείνη την ήμερα, θα έχετε σίγουρα θετικά αποτελέσματα σε αυτό που θα αντιμετωπίσετε.... Δοκιμάστε το. 

Στ. Πλουμιστός Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ.
Σύμβουλος ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί προσωπικές διαισθητικές συνεδρίες - θεραπευτικές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων - συνεδρίες διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - Εργαστήρια Αυτογνωσίας, συμβουλευτικής εσωτερικής αφύπνισης και δωρεάν αφυπνιστικές ομιλίες αυτογνωσίας ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες που αφορούν τα σεμινάρια δείτε ΕΔΩ
Για τα Εργαστήρια - μίνι group Αυτογνωσίας - Συμβουλευτικής Αφύπνισης και Προσωπικής Ανάπτυξης δείτε ΕΔΩ

Για συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης - Συμβουλευτική Ζωής και Προσωπικής Ανάπτυξης, η θεραπευτική συνεδρία -(θεραπευτικές ικανότητες του μυαλού - Healing skills of the mind) περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ & μέσω skype ΕΔΩ
Στ. Πλουμιστός: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε όσους ξυπνάνε (μέσα στη νύχτα) στις 3 το πρωί Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 2:33 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.