Δείτε τι παθαίνουμε όταν κοιμηθούμε έστω και 15 λεπτά το μεσημέρι

Δείτε τι παθαίνουμε όταν κοιμηθούμε έστω και 15 λεπτά το μεσημέρι

⍆Έχετε ξυπνήσει ποτέ από τον μεσημεριανό σας ύπνο έχοντας... μια καταπληκτική ιδέα; 

Ο δημιουργικός ρυθμός υπάρχει όντως: Το 2012 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο Αντρέι Μενβέντεφ, που τώρα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Κέντρο Λειτουργικής και Μοριακής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Τζόρτζταουν, έβαλαν τους δεκαπέντε συμμετέχοντες της έρευνας να φορέσουν μια κάσκα φασματοσκοπίας εγγύς υπέρυθρου για να παρακολουθήσουν την κίνηση του οξυγονωμένου αίματος στον εγκέφαλό τους. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, παρατηρήθηκε αυξημένη επικοινωνία μεταξύ του δεξιού (δημιουργικότητα και διορατικότητα) και του αριστερού ημισφαιρίου (λογική και ανάλυση) σε σχέση με όταν ήταν ξύπνιοι.

Επιπλέον, αυξημένη ήταν και η δραστηριότητα στο εσωτερικό του δεξιού ημισφαιρίου. Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι ενώ αναπαύεστε ο εγκέφαλός σας λειτουργεί, συγυρίζει, τακτοποιεί και εντυπώνει δεδομένα στη μνήμη. Ακόμα και μια ώρα ύπνου ενεργοποιεί τη δια-ημισφαιριακή επικοινωνία και σας επιτρέπει να κάνετε εκπληκτικές διανοητικές συνδέσεις.

Ο ρυθμός μάθησης – τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά – δηλαδή η ικανότητα να ερμηνεύουν νέες εισροές, επιταχύνεται και εμβαθύνει περισσότερο όταν κοιμάστε για σύντομα χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με ερευνητές του Χάρβαρντ, μια ώρα μεσημεριανού ύπνου βελτιώνει την ικανότητα μάθησης μέσα στη μέρα όσο ο βραδινός ύπνος, και τα οφέλη διαρκούν είκοσι τέσσερις ώρες.

Είμαι βέβαιος πως όλοι θα θέλατε να πάτε να ξαπλώσετε αμέσως στον καναπέ και να ξυπνήσετε με κοφτερό μυαλό. Όμως, ο διαδικαστκός ρυθμός μπορεί να σας αποτρέπει. Είναι πραγματικά ειρωνικό από βιοχρονικής άποψης ότι η ιδανική ώρα για να κοιμηθεί κανείς το μεσημέρι-για τις αρκούδες είναι 2:00-3:00μ.μ.-είναι όταν πρέπει να πάρετε τα παιδιά από το σχολείο ή όταν συγκαλούνται οι περισσότερες μεσημεριανές συσκέψεις.

Ακόμα κι αν το προγραμμά σας είναι κενό εκείνες τις ώρες, μπορεί να μην έχετε το δικό σας γραφείο και έτσι δεν μπορείτε να ακουμπήσετε το κεφάλι σας στην επιφάνεια του γραφείου και να κοιμηθείτε, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να παρερμηνευτεί, όσο παθιασμένα κι αν λέτε στους άλλους: «Κοιμάμαι για λίγο για να δουλέψω σκληρότερα και καλύτερα! Τ΄ορκίζομαι!».

Οι επιστημονικές αποδείξεις περιέχονται σε αυτές τις σελίδες. Αλλά η κουλτούρα μας δεν έχει φτάσει ακόμα στο στάδιο όπου βρίσκεται η επιστήμη. Μια μέρα βάζω στοίχημα ότι θα είναι κοινή πρακτική να κλείνουν τα φώτα στις 2:30 μ.μ. για δεκαπέντε λεπτά σε όλα τα γραφεία. Και έτσι πρέπει!

Ένας σύντομος ύπνος βελτιώνει την εγρήγορση, τη δημιουργικότητα, τη μάθηση και ουσιαστικά οποιαδήποτε δεξιότητα χρειάζεστε στον χώρο εργασίας σας αλλά και πέρα από αυτόν. Άρα τι μπορείτε να κάνετε μέχρι να έρθει η μέρα που υπνοθάλαμοι θα αποτελούν συνηθισμένο εξοπλισμό γραφείου όπως οι καρέκλες και οι υπολογιστές, εκτός, βέβαια, από το να κλειδωθείτε στο μπάνιο φορώντας ωτοασπίδες και μάσκα ύπνου;

Είναι δύσκολο, αλλά αν μπορείτε να βρείτε ένα μέρος να αναπαυτείτε, βάλτε ξυπνητήρι για μετά από δεκαπέντε λεπτά και έπειτα κλείστε τα μάτια. Δεδομένου ότι τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου διαρκούν είκοσι τέσσερις ώρες, να κοιμάστε Κυριακή απόγευμα ώστε να αυξάνετε τη δημιουργική και μαθησιακή σας ικανότητα τη Δευτέρα. Συμβουλή μου είναι, αντί να το απορρίψετε ως κάτι ανέφικτο, να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε.

Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος… να κοιμηθείτε. Αν καταφέρετε να κοιμηθείτε ακόμα και για δέκα μόλις λεπτά, θα αποκομίσετε τεράστια οφέλη για όλη την υπόλοιπη μέρα. Ίσως, τελικά, το να κλειδωθείτε στο μπάνιο να μην είναι και τόσο κακή ιδέα.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Δείτε τι παθαίνουμε όταν κοιμηθούμε έστω και 15 λεπτά το μεσημέρι
Δείτε τι παθαίνουμε όταν κοιμηθούμε έστω και 15 λεπτά το μεσημέρι
Δείτε τι παθαίνουμε όταν κοιμηθούμε έστω και 15 λεπτά το μεσημέρι
https://pbs.twimg.com/profile_images/614181393803943936/ohTX-WFV.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/11/15.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/11/15.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content