================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η νέα ανακάλυψη φέρνει «πονοκέφαλο» στους αστρονόμους - Πλανήτης ή κάτι άλλο: Είναι 13 φορές μεγαλύτερος του Δία

⍆Αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν έναν τεράστιο νέο πλανήτη, που μάλιστα... είναι τόσο μεγάλος που θα μπορούσε στην πραγματικότητα να μη θεωρηθεί και πλανήτης.

Η νέα ανακάλυψη ονομάζεται OGLE-2016-BLG-1190Lb και εκτιμάται ότι είναι περισσότερο από 13 φορές μεγαλύτερος από το μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος Δία. Το Ινστιτούτο Αστρονομίας και Διαστήματος της Κορέας ανακοίνωσε την ανακάλυψη σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο arXiv.org.

Ο μεγάλος πλανήτης, με το ακόμη μεγαλύτερο όνομα, βρίσκεται 22.000 έτη φωτός μακριά, μέσα στον κεντρικό πυρήνα του γαλαξία όπου βρίσκονται τα περισσότερα αστέρια. Λόγω της τεράστιας μάζας του, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένας καφέ νάνος, επίσης γνωστός ως αποτυχημένο αστέρι. Οι καφέ νάνοι είναι τόσο μεγάλοι που παράγουν θερμότητα, αλλά όχι τόσο μεγάλοι που να μπορούν να διατηρήσουν την πυρηνική σύντηξη που χρησιμοποιούν άλλα αστέρια. 

"Δεδομένου ότι η ύπαρξη των καφέ νάνων είναι η υπογραφή ύπαρξης διαφορετικών μηχανισμών σχηματισμού για τα αστέρια και τους πλανήτες, η εξαιρετικά στενή εγγύτητα του OGLE-2016-BLG-1190Lb σε αυτή την έρημο εγείρει το ερώτημα εάν είναι πραγματικά ένας 'πλανήτης' (βάσει μηχανισμού σχηματισμού), ανέφεραν οι ερευνητές.
Η νέα ανακάλυψη φέρνει «πονοκέφαλο» στους αστρονόμους - Πλανήτης ή κάτι άλλο: Είναι 13 φορές μεγαλύτερος του Δία Reviewed by PLOUMISTOS on 6:40 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.