================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«Σφραγίδα» έβαλε το ΚΕΕΛΠΝΟ των ΗΠΑ: : Οροθετικοί με μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο ΔΕΝ μεταδίδουν τον HIV

⍆«Σφραγίδα» έβαλε το ΚΕΕΛΠΝΟ των ΗΠΑ, το γνωστό CDC, στην κοινή, μεταξύ επιστημόνων... και ατόμων που ζουν με τον ιό HIV, γνώση γύρω από το φραγμό στη μετάδοση του ιού που επιτυγχάνεται σε όσους οροθετικούς δεν έχουν ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο.

«Όταν η αντιρετροϊκή θεραπεία επιτυγχάνει καταστολή του ιού, που ορίζεται ως λιγότερο από 200 αντίγραφα / ml ή μη ανιχνεύσιμα επίπεδα, εμποδίζει τη σεξουαλική μετάδοση του HIV», υπογραμμίζει το CDC σε ανακοίνωση του με αφορμή την αμερικανική Εθνική Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον HIV στους gay άνδρες (National Gay Men’s HIV/AIDS Awareness Day). Όπως αποσαφηνίζει, η αντιρετροϊκή θεραπεία κρατά τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV υγιή και έχει προληπτικό αποτέλεσμα.

«Σε τρεις διαφορετικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων ζευγαριών και πολλών χιλιάδων πράξεων σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλακτικό ή άλλη προφύλαξη όπως PrEP», συνεχίζει η δήλωση του CDC, «δεν παρατηρήθηκε μετάδοση του HIV σε κανέναν οροαρνητικό σύντροφο. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν αντιρετροϊκή θεραπεία καθημερινά όπως έχει συνταγογραφηθεί από το γιατρό τους και επιτυγχάνουν και διατηρούν ένα μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο δεν έχουν ουσιαστικά κανένα κίνδυνο να μεταδώσουν σεξουαλικά τον ιό σε HIV-αρνητικό σύντροφο».

«Αυτή είναι μια αξιοσημείωτη δήλωση» επισημαίνει ο Bruce Richman, εκτελεστικός διευθυντής του UequalsU.org. «Αυτή είναι η στιγμή που περιμένουμε! Το CDC συμφώνησε σήμερα ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος για τη σεξουαλική μετάδοση του HIV όταν το οροθετικό άτομο βρίσκεται σε θεραπεία και έχει μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», στη χώρα μας έχουμε ακόμη και αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων οι οποίες έλαβαν υπόψη ότι το οροθετικό άτομο που λαμβάνει αντιρετροϊκή αγωγή και έχει μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο δε μπορεί να μεταδώσει τον HIV. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και αυτή των οροθετικών γυναικών που διώχτηκαν και διαπομπεύτηκαν το 2012 με την απαράδεκτη υγειονομική διάταξη 39Α, οι οποίες όμως αθωώθηκαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Για τους ανθρώπους της Θετικής Φωνής το U=U, δηλαδή Μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο HIV σημαίνει μη μεταδοτικός (HIV Undetectable = Untransmittable) είναι το όχημα για την αποστιγματοποίηση των οροθετικών ατόμων.

«Το U=U αποκτά όμως και μία άλλη ιδιαίτερη σημασία εξαιτίας των ελλείψεων αντιδραστηρίων για τις εξετάσεις μέτρησης του ιικού φορτίου των ανθρώπων που ζουν με HIV. Αναδεικνύει τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης, της άμεσης έναρξης θεραπείας και της σωστής παρακολούθησης των οροθετικών ατόμων βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών, τη στιγμή που εδώ και ενάμιση χρόνο οι άνθρωποι που ζουν με HIV στη χώρα δεν έχουν ουσιαστικά πρόσβαση στις εξετάσεις τους, λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που δυσχεραίνουν την προμήθεια αντιδραστηρίων από τα Κέντρα Αναφοράς. Για το λόγο αυτό, το U=U αποτελεί ένα ακόμη αδιαφιλονίκητο επιχείρημα ότι το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ πρέπει επιτέλους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εξεύρεση μίας άμεσης και οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Το αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει και τη σημασία ενίσχυσης των προσπαθειών για τη λήψη μέτρων πρόληψης του ιού HIV μεταξύ των ομοφυλόφιλων και των αμφιφυλόφιλων ανδρών, ώστε να διασφαλιστεί πως τα οροθετικά άτομα παραμένουν υγιή.

« Η συγκεκριμένη ομάδα εξακολουθεί να επηρεάζεται δυσανάλογα από τον ιό, καθώς περισσότεροι από 26.000 ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι διαγνώστηκαν με HIV το 2015, αντιπροσωπεύοντας τα δύο τρίτα όλων των νέων διαγνώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι διαγνώσεις αυξήθηκαν μεταξύ των ισπανόφωνων / λατίνων ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών από το 2010 έως το 2014».

To διάβασα στο virus.com.gr
«Σφραγίδα» έβαλε το ΚΕΕΛΠΝΟ των ΗΠΑ: : Οροθετικοί με μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο ΔΕΝ μεταδίδουν τον HIV Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 10:58 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.