================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μαθήματα Φωτογραφίας και Comic στο “Δίαυλο” Βόλου

⍆Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού... του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου προτείνει στο κοινό του Βόλου δύο δράσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία στο Δίαυλο.

Φωτογραφία: Το μάθημα της φωτογραφίας εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό της η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Oμάδα Φωτογραφίας του Διαύλου έχει παρουσιάσει 47 εκθέσεις φωτογραφίας στα 26 χρόνια λειτουργίας της. Η φιλοσοφία του μαθήματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος, με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης. Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων αντίστοιχα (μόνο για ενήλικες).

Photoshop:
Το πρόγραμμα Photoshop, διάρκειας 30 ωρών, είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να επεξεργαστούμε υπάρχουσες φωτογραφίες ή να υλοποιήσουμε δικό μας πρωτότυπο υλικό ζωγραφίζοντας με πινέλα ή σχεδιάζοντας με ανυσματικά εργαλεία όπως το πενάκι. Το Photoshop είναι ένα εύχρηστο και ευέλικτο πρόγραμμα μιας και χρησιμοποιείται από πολλά λειτουργικά συστήματα, όπως το Mac, τα Windows, το Unix. Διαθέτει ένα πάρα πολύ φιλικό περιβάλλον χρήστη καθώς και το πληρέστερο σετ από εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφίας.

Υπεύθυνος επιμορφωτής των παραπάνω προγραμμάτων είναι ο Λέων Μουρτζούκος.

Comic – Η 9η Τέχνη : Πρόκειται για έναν πραγματικά ενδιαφέρον κύκλο συναντήσεων που ξεκινά στον Δίαυλο και σκοπό έχει να σας παρασύρει σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην χώρα των comic. Μέσω του εργαστηρίου αυτού οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν πως μπορούν να αφηγηθούν οπτικά μια ιστορία. Θα μάθουν πως οι σκέψεις, τα συναισθήματα και η φαντασία τους μπορούν να αποτυπωθούν με την βοήθεια ενός μολυβιού και μιας κόλλας χαρτιού και είναι αρκετά να ξεδιπλώσουν κάθε είδους παράλληλες πραγματικότητες. Οι συμμετέχοντες όχι μόνον θα γνωρίσουν βασικούς κανόνες και τεχνικές του σχεδιασμού των comic, αλλά θα πειραματιστούν και θα δημιουργήσουν, δικούς τους ήρωες, επιλέγοντας τα κατάλληλα υλικά και μέσα και θα εξοικειωθούν με τη δημιουργία δικών τους ιστοριών comics, μιας και το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρία και πρακτική. Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι οι ενδιαφερόμενοι να καταφέρουν να δημιουργήσουν το δικό τους comic ή να εικονογραφήσουν ένα παραμύθι, με το δικό τους μοναδικό στυλ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως σχεδιαστικής εμπειρίας. Η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι δύο ώρες την εβδομάδα.

Υπεύθυνος επιμορφωτής του εργαστηρίου Comic είναι ο Απόστολος Παπακωνσταντίνου.
Μαθήματα Φωτογραφίας και Comic στο “Δίαυλο” Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS on 12:32 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.