================================================================================================================
================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Διάλεξη της Εταιρείας Αστρονομίας στον Βόλο για τα σπήλαια της Γης και του Διαστήματος

⍆Τα αστρονομικά στοιχεία των διαφόρων σπηλαίων τη Γης και πως προβλέπονται τα σπήλαια του Διαστήματος,... θα απασχολήσουν τους ακροατές που θα προσέλθουν για να παρακολουθήσουν την πρώτη φετινή διάλεξη της Εταιρείας Αστρονομίας στον Βόλο. 

 Η διάλεξη θα δοθεί στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) σήμερα Κυριακή, 8η Οκτωβρίου 2017 στις 8 μ.μ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Ομιλητής θα είναι ο νεαρός σπηλαιολόγος Παναγιώτης Καρούτσος, ο οποίος με ξεναγό την “μητέρα” φύση θα μας βοηθήσει να ταξιδέψουμε εκατομμύρια χρόνια πίσω, στην αφετηρία, στη στιγμή της σπηλαιογένεσης. Θα ζήσουμε τη γένεση, την εξέλιξη αλλά και τον θάνατο ενός σπηλαίου.

Θα μάθουμε για την χρήση των σπηλαίων, από την αρχή της παρουσίας του ανθρώπου πάνω στην Γη, 200.000 πριν έως και σήμερα. Ποια η χρησιμότητά τους κατά την αρχαιότητα;

Θα μάθουμε πώς μια μικρή σταγόνα βροχής μπορεί να δημιουργήσει κάτι όμορφο και θαυμαστό. Πώς δημιουργούνται οι σταλακτίτες, οι σταλαγμίτες και τα διάφορα άλλα σπηλαιοθεάματα; Ποια η χρησιμότητα της σπηλαιολογίας ως επιστήμης; Υπάρχει κάποια σχέση αστρονομίας και σπηλαίων; Ποιος ο ρόλος της NASA και της ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος) στην έρευνα και στην εξερεύνηση των σπηλαίων; Θα μπορούσε να γίνει μια σύγκριση μεταξύ των γήινων σπηλαίων με αυτά των άλλων πλανητών; Μια μελέτη των ακραίων περιβαλλόντων και περίεργων μορφών ζωής που συναντούμε σε σπήλαια της Γης, θα μπορούσε να μας βοηθήσει στο μέλλον να κατανοήσουμε καλύτερα το τι μπορούμε να ανακαλύψουμε ενδεχομένως σε σπήλαια των άλλων πλανητών όπως του Άρη;

Όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν την απάντηση τους και περιμένουν όλους μας να τα ανακαλύψουμε, κάνοντας μια αποστολή έρευνας και εξερεύνησης μέσα από φωτογραφίες, βίντεο και ταξίδια στο Διάστημα”.

Ο Παναγιώτης Καρούτσος γεννήθηκε στο Βόλο και σπούδασε λογιστική στην Πάτρα. Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες ως λογιστής και ως ιδιωτικός υπάλληλος. Το 2013 συμμετείχε σε έρευνα για τη βιοποικιλότητα των σπηλαίων με τον Βιολόγο – Σπηλαιολόγο Μπακολίτσα Κωνσταντίνο. Εκεί γεννιέται το σημερινό του πάθος για τη μελέτη των σπηλαίων ανακαλύπτοντας έναν καινούριο κόσμο. Το 2016 ολοκληρώνει με επιτυχία τα σεμινάρια σπηλαιολογίας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας ( Ε.Σ.Ε.), της οποίας γίνεται μέλος ενώ σήμερα αποτελεί μέλος της Εταιρίας Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας «Χείρων». Για τη διασφάλιση της επιστημονικής του συγκρότησης, έπειτα από επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις τον Ιανουάριο του 2017 εισάγεται στο τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και σήμερα είναι δευτεροετής φοιτητής. Προσωπικός αλλά και επιστημονικός σκοπός του, είναι η μελέτη και η έρευνα των σπηλαίων, καθώς και των σχέσεων που έχουν τα σπήλαια με την αστρονομία.
Διάλεξη της Εταιρείας Αστρονομίας στον Βόλο για τα σπήλαια της Γης και του Διαστήματος Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 10:46 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.