Στ. Πλουμιστός: Τι είναι ο δημιουργικός Ενεργειακός Οραματισμός και πως θεραπεύει;

Στ. Πλουμιστός: Τι είναι ο δημιουργικός Ενεργειακός Οραματισμός και πως θεραπεύει;

⍆Ο οραματισμός είναι η καθοδηγούμενη διαδικασία μέσα από την οποία το άτομο καθοδηγείται... από τον οραματιστή να εικονοποιήσει τα λόγια του οραματιστή. 

Ο οραματιστής, καθοδηγώντας με το λόγο τον οραματιζόμενο, του ενεργοποιεί τη φαντασία. Έτσι τα λόγια του θεραπευτή γίνονται εικόνες μέσα στο μυαλό του θεραπευόμενου.

Κατά τη διαδικασία του κατευθυνόμενου οραματισμού το μυαλό και κατά συνέπεια και το σώμα χαλαρώνει, κάτι που θεωρείται πολυτέλεια στις μέρες μας. Το δυσκολότερο βέβαια εκ των δυο είναι να χαλαρώσει το μυαλό. Έτσι μέσα από τον οραματισμό μπαίνει σε μία κατάσταση χαλάρωσης από την οποία υπάρχουν πολλά οφέλη.

Θα πρέπει να κάνουμε ένα σαφή διαχωρισμό, αυτού που αποκαλούμε φαντασίωση κι εκείνου που αποκαλούμε συνειδητό ονείρεμα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την ονειροπόληση. Είναι καιρός να μιλήσουμε για την φαντασία ως δημιουργικό εργαλείο κι όχι σαν μια ονειρική κατάσταση που θεωρείται από τους ρεαλιστές, πλάνη κι αυταπάτη.

Να διευκρινίσω ότι κι εκείνοι που «ονειρεύονται» θεωρούν τον εαυτό τους ρεαλιστή κι είναι αυτοί που κατορθώνουν κι αλλάζουν τον κόσμο, ενώ οι «άλλοι ρεαλιστές» είναι εκείνοι που ριζώνουν στη πραγματικότητα και την αποδέχονται, αλλά ταυτόχρονα αποκλείουν την ύπαρξη άλλων κόσμων, γι αυτούς πραγματικό είναι μόνο το ορατό μέσα από τη φυσική όραση, αυτό δηλαδή που μπορούν να δουν με τα υλικά τους μάτια, αυτό που στερεοποιείται στη καθημερινότητα και συμβιβάζονται μ’ αυτό ακόμη κι αν δεν είναι όμορφο. Σεβαστό αλλά απορριπτέο, άλλωστε αυτή είναι η αιτία που ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ζει σε κόσμους που άλλοι δημιουργήσανε, επειδή οι ίδιοι δεν αποδέχονται τον τρόπο με τον οποίον πλάθονται οι πραγματικότητες και τροποποιούνται οι υπαρκτοί εικονικοί κόσμοι.


Η ονειροπόληση είναι παγίδα που αιχμαλωτίζει τη δύναμη της σκέψης και της φαντασίας.

Μελέτες, οπως αναφερει το visualmeditation.co, έχουν δείξει ότι οι συγκεντρωμένες προσπάθειες οραματισμού λειτουργούν επειδή ο υποσυνείδητος νους σας δεν συμπαθεί τη σύγκρουση που υπάρχει μεταξύ της τρέχουσας κατάστασής σας και του τι οραματίζεστε. Θα προσπαθήσει να επιλύσει αυτή τη σύγκρουση και να προχωρήσει προς την πραγματικότητα που οραματίζεστε. Το υποσυνείδητό σας είναι σαν τον διαμεσολαβητή, προσπαθώντας να ψάξει για έναν τρόπο ώστε να φτάσετε σε αυτό που φαντάζεστε νοερά.

Το υποσυνείδητό σας προγραμματίζει τον εγκέφαλό σας για να ξεκινήσει να ανοίγει την επίγνωσή σας στους πόρους που είναι ήδη γύρω σας ώστε να επιλύσετε αυτή τη σύγκρουση. Αυτό το κάνει μέσω του τμήματος RAS του εγκεφάλου σας (συντομία για το δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης). Το τμήμα RAS λειτουργεί σαν ένα γιγάντιο φίλτρο που βασικά επιλέγει ποια ερεθίσματα παρατηρείτε και ποια όχι.

Έτυχε ποτέ να μάθετε μια καινούρια λέξη και στη συνέχεια ξαφνικά να ακούτε αυτή τη λέξη τρεις ή τέσσερις φορές μέσα στην ημέρα; Αυτό είναι το υποσυνείδητό σας και το RAS επιτρέποντας τη νέα λέξη να φιλτραριστεί.

Αυτό το νέο φιλτράρισμα σημαίνει ότι το υποσυνείδητό σας αρχίζει να χρησιμοποιεί πόρους για να δημιουργήσει λύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης. Βλέπετε ευκαιρίες γύρω σας τώρα επειδή έχετε ένα εστιασμένο όραμα για το πού θέλετε να πάτε και το υποσυνείδητό σας θέλει να σας πάει εκεί πιο γρήγορα. Ξαφνικά, ξεκινάτε να θυμάστε τις παλιές επαφές σας και “τυχαίνει” να ακούτε τις ιδανικές συνομιλίες που χρειάζεστε. Έτσι απλά.

Με την επίγνωση και τις λύσεις που αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, αλλά και με μικρά επιτεύγματα και συγχρονικότητες να εμφανίζονται παντού, το υποσυνείδητό σας αρχίζει να δημιουργεί νέα επίπεδα κινήτρου. Το πρώτο μικρό βήμα της επίλυσης των συγκρούσεων ήταν τόσο καλό, που θέλει ακόμα ένα! Και έπειτα ένα άλλο, κι ένα άλλο, και… έτσι παίρνετε τη μεγάλη εικόνα.

Μέχρι τώρα θα πρέπει να έχετε δώσει προσοχή. Ωστόσο, θα θέλατε μερικές περιπτωσιολογικές μελέτες, έτσι;

Έχετε ποτέ ακούσει για τον Natan Sharansky; Ήταν ένας Αμερικανός ειδικός στον τομέα των υπολογιστών, ο οποίος πέρασε σχεδόν 10 χρόνια φυλάκισης στην ΕΣΣΔ, αφού κατηγορήθηκε για κατασκοπεία. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε εννέα χρόνια σε ένα απομονωμένο κελί της ΕΣΣΔ, οπότε αποφάσισε ότι έπρεπε να επικεντρωθεί σε κάτι για να κρατήσει τον εαυτό του υγιή. Σε μια συνέντευξη μετά την απελευθέρωσή του, είπε ότι αποφάσισε να αρχίσει να παίζει σκάκι ενάντια στον εαυτό του στο μυαλό του. Εστίασε όλη του την ενέργεια για να πιστέψει ότι θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος. Είπε, “Θα ήθελα επίσης να χρησιμοποιήσω την ευκαιρία να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής”!Παραδόξως, το 1996, ένας ελεύθερος πλέον Sharansky κέρδισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι, Garry Kasparov.

Οι επαγγελματίες αθλητές είναι επίσης γνωστοί για την επιτυχία τους στον οραματισμό. Οι παίκτες του γκολφ είναι ιδιαίτερα ικανοί να το κάνουν, το οποίο έχει και νόημα, δεδομένης της εξαιρετικά διανοητικής φύσης του στρατηγικού παιχνιδιού που παίζουν. Ο Tiger Woods ισχυρίζεται ότι έχει χρησιμοποιήσει την τεχνική του οραματισμού από τα προεφηβικά του χρόνια. Επίσης και ο νικητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος γκολφ, Jack Nicklaus, ο οποίος δήλωσε: “Ποτέ δεν έριξα ούτε μία βολή, ούτε καν στην προπόνηση, χωρίς να έχω μια ξεκάθαρη εικόνα της στο κεφάλι μου”.

Ίσως να λειτουργεί για φυλακισμένους και επαγγελματίες γκόλφερς, αλλά τι γίνεται με τους επιχειρηματίες;

Η Sara Blakely, η δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και ιδρυτής της Spanx, είναι οπαδός του οραματισμού. “Πιστεύω ότι μπορείτε να φανταστείτε διανοητικά στιγμιότυπα του μέλλοντός σας και ποια επιτυχία σας αρέσει”, είπε. “Αν δείτε τον εαυτό σας διανοητικά σε ένα σενάριο, θα αρχίσετε να παίρνετε αποφάσεις στη ζωή σας που θα σας φτάσουν εκεί”.

Φυσικά, χρειάζεται δράση για να υποστηρίξει τον οραματισμό σας, αλλά αν ξέρετε πού θέλετε να πάτε, είναι πολύ πιθανό να μπορείτε να εξαπατήσετε το υποσυνείδητό σας για να σας πάει εκεί.

Στους πελάτες μου που κάνω θεραπευτική συνεδρία, εφαρμόζω τον ενεργειακό οραματισμό σε συνδυασμό με την χρωματική απελευθέρωση του αυρικού πεδίου και την ηχητική ενδυνάμωση του εγκεφάλου σε μουσικό περιβάλλον με κύματα ALPHA και THETA. Η διαδικασία του οραματισμού μοιάζει αρκετά με την ύπνωση και το διαλογισμό, με αρκετές όμως διαφορές, καθώς μας ενδιαφέρει ο θεραπευόμενος να χαλαρώσει πολύ και ΟΧΙ να κοιμηθεί. 

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής η διαδικασία του οραματισμού λειτουργεί πολύ ευεργετικά, μια και βοηθά στη μείωση του άγχους, του στρες, βελτιώνει την ψυχική υγεία και την ποιότητα ζωής.
Οι ευεργετικές επιπτώσεις του οραματισμού ερευνώνται εδώ και χρόνια στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ασθενειών. Εκτενέστερες έρευνες έχουν γίνει σε ομάδες καρκινοπαθών, όπου το κοινό στοιχείο είναι η αίσθηση των συμμετεχόντων ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική και ότι τους παρέχει σημαντική βοήθεια. Σε πολλές περιπτώσεις επίσης έχει σημειωθεί ότι ο κατευθυνόμενος οραματισμός συμβάλλει δραστικά στη μείωση του πόνου.

 Η θεραπευτική συνεδρία - (με την μέθοδο μου, θεραπευτικές ικανότητες του μυαλού - Healing skills of the mind), στόχος της είναι να βοηθήσει το άτομο, είτε από πόνο, είτε από παθολογικό πρόβλημα, είτε να βελτιώσει αισθητά τις περιοριστικές του πεποιθήσεις.

Στ. Πλουμιστός
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ.
Σύμβουλος ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί προσωπικές διαισθητικές συνεδρίες - θεραπευτικές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων - συνεδρίες διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - Εργαστήρια μίνι group Αυτογνωσίας συμβουλευτικής εσωτερικής αφύπνισης και δωρεάν αφυπνιστικές ομιλίες αυτογνωσίας ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες που αφορούν τα σεμινάρια δείτε ΕΔΩ
Για τα Εργαστήρια - μίνι group Αυτογνωσίας - Συμβουλευτικής Αφύπνισης και Προσωπικής Ανάπτυξης δείτε ΕΔΩ

Για συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης - Συμβουλευτική Ζωής και Προσωπικής Ανάπτυξης, η θεραπευτική συνεδρία -(θεραπευτικές ικανότητες του μυαλού - Healing skills of the mind) περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ & μέσω skype ΕΔΩ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Τι είναι ο δημιουργικός Ενεργειακός Οραματισμός και πως θεραπεύει;
Στ. Πλουμιστός: Τι είναι ο δημιουργικός Ενεργειακός Οραματισμός και πως θεραπεύει;
Στ. Πλουμιστός: Τι είναι ο δημιουργικός Ενεργειακός Οραματισμός και πως θεραπεύει;
http://bigdata-madesimple.com/wp-content/uploads/2015/08/visualization.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/10/blog-post_966.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/10/blog-post_966.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content