================================================================================================================
================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Βόλος: Εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού εικαστικού Δημήτρη Χορδάκη με τίτλο «Αναδρομή»

⍆Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στις 2:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν... τα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού εικαστικού Δημήτρη Χορδάκη με τίτλο «Αναδρομή» στο Χώρο Τέχνης ‘’ δ. ‘’ ( Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος Βόλος )

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το έργο του Δημήτρη Χορδάκη εντάσσεται στη μεταφυσική ζωγραφική. Ο ζωγράφος διατηρεί τα ουσιώδη στοιχεία της , δηλαδή την εμμονή στο συναίσθημα της ατμόσφαιρας και του αινίγματος καταφέρνοντας ώστε τα πιο κοινά περιστατικά να φαίνονται νέα και ασυνήθιστα , αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό την πραγματική τους ουσία.

Ο Δημήτρης Χορδάκης γεννήθηκε στη Λάρισα. Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Βόλου και παρακολούθησε “Διακόσμηση” και “Γραφικές Τέχνες” στο Α.Τ.Ι (Δοξιάδη), με καθηγητή τον Δημήτρη Μυταρά και κατόπιν σπούδασε ζωγραφική στην Accademia di Belle Arti (1977-1980) της Φλωρεντίας με δάσκαλο τον Silvio Loffredo.

Στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Συντήρησης (Opificio delle pietre DURE) με καθηγητή τονUmperto Baldini (1980 – 1984) και έπειτα χαρακτική και λιθογραφία στην σχολή “Il Bisonte” με καθηγήτρια την M. Luigia Guaita.

Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι όπου διέμεινε και εργάστηκε για οκτώ χρόνια.
Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία και ΗΠΑ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στη Φλωρεντία. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία.

Ο Χορδάκης επιμένει στην απόλυτη μίμηση γιατί χρειάζεται να τονιστούν, στη συνέχεια, τα μεταφυσικά στοιχεία της σύνθεσης. Γι’ αυτόν, μία ζωγραφική του trompe d’ oeil οδηγεί στη μεταφυσική οπτική. Το έργο θα είναι μεταφυσικό αν είναι απόλυτα λογικό. Εκεί βρίσκεται η αρχή των παράδοξων. Η ζωγραφική του Χορδάκη είναι ενιαία. Δεν μπορεί με σαφήνεια να διαχωριστεί σε τοπίο, πορτρέτο ή νεκρή φύση.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 14/10/2017 έως 11/11/2017
Βόλος: Εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού εικαστικού Δημήτρη Χορδάκη με τίτλο «Αναδρομή» Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 1:02 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.