Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος - Χειμερινό Ωράριο

Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος - Χειμερινό Ωράριο

⍆Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει τα μέλη του και τους συναδέλφους εμπόρους... ότι οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, όπως έχει οριστεί με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας , η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και έχει δημοσιευθεί με αρ. πρωτ: 187/27.01.2017 σύμφωνα με το νόμο 4446/2016.

Έτσι η φετινή ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος, ως ημέρα έναρξης είναι Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 ( οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες). Σύμφωνα με το νόμο ισχύει η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου. Η έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων δίνει τη δεκαήμερη δυνατότητα στον καταναλωτή να εκμεταλλευτεί τις καλύτερες τιμές που διαθέτουν τα καταστήματα μας, καθόλη τη διάρκεια τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου καλεί τα μέλη του να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΣΒ, η οποία λήφθηκε σύμφωνα με την δυναμική γνώμη των συναδέλφων εμπόρων κι επιχειρηματιών της πόλης μας, όπως έχει διεξαχθεί από την έρευνα «Θερινές Εκπτώσεις 2017» και υπέδειξε ότι το 84 % των ερωτηθέντων εμπόρων δεν επιθυμούν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πλην των Κυριακών των εορταστικών περιόδων (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα). Ο εμπορικός κόσμος του Βόλου διατυπώνει ξεκάθαρα το μήνυμα, ότι το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων 8 Κυριακές έχει απαξιωθεί.

Επίσης, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ξεκινάει και το Χειμερινό Ωράριο, έπειτα από την αλλαγή ώρας και θα ισχύει έως τέλη Μαρτίου.
 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ
& Ν .ΙΩΝΙΑΣ
ΣΚΕΝΔΕΡΑΝΗ 4 , Τηλ. & fax: 2421025479
email: info@esv.gr, www.esv.gr
1η Νοεμβρίου – 31η Μαρτίου
ΔΕΥΤΕΡΑ /  MONDAY
08:30 – 14:30
ΤΡΙΤΗ / TUESDAY
08:30 – 14:00
17:00 – 21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ / WEDNESDAY
08:30 – 14:30
ΠΕΜΠΤΗ / THURSDAY
08:30 – 14:00
17:00 – 21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ / FRIDAY
08:30 – 14:00
17:00 – 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ / SATURDAY
08:30 – 14:30
ΚΥΡΙΑΚΗ / SUNDAY
ΚΛΕΙΣΤΑ / CLOSED
Σε ό,τι αφορά την ορθή διενέργεια των εκπτώσεων ισχύουν τα εξής: « Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι:

α) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

β) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

γ) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

δ) Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών.

στ) Οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.

Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση.»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ»


Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ως συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων της αγοράς αφουγκράζεται τις ανάγκες των μελών του και θέτει τα θεμέλια για προοπτικές διατήρησης και επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τοπικά αλλά και πανελλαδικά. Γι ‘ αυτό προτρέπει τα μέλη του να μην κινηθούν με βάση τη λογική του «φόβου του απέναντι πολυκαταστήματος που μπορεί να παραμείνει ανοικτό την Κυριακή» και να τηρήσουν το ωράριο λειτουργίας όπως διαμορφώθηκε μέσα από τις δικές τους ανάγκες.

Το μέτρο της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας δοκιμάστηκε κι απέτυχε παταγωδώς καθώς δεν κατάφερε να αποτρέψει το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά αντιθέτως άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την επικράτηση ξένων μονοπωλίων, ενώ τελικά συμβάλλει στο κλείσιμο ακόμα περισσότερων τοπικών επιχειρήσεων. Η ανάπτυξη της αγοράς θα έρθει μέσα από στοχευόμενες κινήσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με εθνική στρατηγική για την ανασυγκρότηση της οικονομίας για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη (2η ευκαιρία, χαμηλότοκα δάνεια, αδέσμευτος λογαριασμός κ.ά).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απηύθυνε κάλεσμα στους τοπικούς φορείς της πόλης και της Θεσσαλίας ( Eπιμελητήριο Μαγνησίας, Eργατικό Κέντρο Βόλου, Ένωση Καταναλωτών Βόλου , όμορους Εμπορικούς Συλλόγους, Ένωση Επαγ/Βιοτ. & Εμπόρων Αλμυρού, Εμπορικός Σύλλογος Ζαγοράς, Εμπορικός Σύλλογος Σκιάθου, Σύλλογος Χρυσοχόων , Σύλλογος Οπτικών, Βιβλιοπωλών, ΟΕΒΕΜ, ΑΔΕΔΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, Βουλευτές Μαγνησίας, κ.α.) με επιστολή να σταθούν συμπαραστάτες στην πλειοψηφική απάντηση των εμπόρων της πόλης μας, οι οποίοι εκφράζουν ότι δεν επιθυμούν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πλην των Κυριακών των εορταστικών περιόδων (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα).

Στην επιστολή διατυπώνεται ξεκάθαρα το μήνυμα, ότι το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων 8 Κυριακές έχει απαξιωθεί από τον εμπορικό κόσμο. Γι΄αυτό καλούνται, λοιπόν, με τη σειρά τους, ως φορείς της πόλης, να στηρίξουν τη δίκαιη θέση του Συλλόγου με δημοσιευμένη δήλωση στα τοπικά μέσα αλλά και τις δράσεις μας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2017 .

Αντίστοιχα, απέστειλε επιστολή έκκλησης προς τα πολυκαταστήματα της πόλης, τα οποία είναι κομμάτι της τοπικής αγοράς, διότι ο Βόλος είναι ο χώρος που δραστηριοποιούνται, και τόσο οι καταναλωτές όσο και αρκετοί επιχειρηματίες της πόλης μας είναι πελάτες τους, όπως σεβαστούν την απόφαση αυτή και ακολουθήσουν τη θέση του Συλλόγου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εξέφρασε την ελπίδα θετικής ανταπόκρισης στο κάλεσμα του και ευχήθηκε για συνέχεια μιας ευδόκιμης συνεργασίας για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Στέλνουμε το μήνυμα αυτό όχι γιατί δεν θέλουμε να δουλέψουμε, αντιθέτως μάλιστα γιατί θέλουμε να δουλεύουμε, γιατί θέλουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, γιατί θέλουμε να ανταμείβουμε τους εργαζομένους μας με αξιοπρέπεια κι όχι να λειτουργούμε σαν σκλάβοι των πολυεθνικών.

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ»
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος - Χειμερινό Ωράριο
Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος - Χειμερινό Ωράριο
Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος - Χειμερινό Ωράριο
http://lerosagora.gr/wp-content/uploads/CAA9F409AB9A45F2BE24A7F35FC023EA.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/10/blog-post_788.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/10/blog-post_788.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content