================================================================================================================
================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Οι επιστήμονες λένε ότι η έναρξη εργασίας πριν τις δέκα είναι μορφή βασανιστηρίου

⍆Ο Dr Paul Kelley, κορυφαίος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πρόσφατα ανακάλυψε... ότι η πιο κοινή μορφή βασανιστηρίων στην σύγχρονη εποχή μας είναι η έναρξη εργασίας πριν τις δέκα το πρωί, κάτι που επηρεάζει τους περισσότερους από εμάς.

Οι οργανισμοί μας λειτουργούν βάση βιολογικών χρονόμετρων, γνωστά ως κιρκαδικός ρυθμός. Αυτό είναι το ρολόι του οργανισμού μας, αν θέλετε, και είναι ένας γενετικά προ-προγραμματισμένος κύκλος που ρυθμίζει την δραστηριότητα του εγκεφάλου μας, τα επίπεδα ενέργειας, την παραγωγή ορμονών και την αντίληψη του χρόνου. Με την έναρξη της εργασίας μας πριν από τις 10 το πρωί, βασανίζουμε τους εαυτούς μας αφού αφύσικα παρεμβαίνουμε στον κιρκαδικό ρυθμό μας, ρίχνοντας έτσι πολλές πτυχές της υγείας μας εκτός ισορροπίας.

“Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κιρκαδικό ρυθμό μας. Δεν μπορείς να μάθεις να ξυπνάς μια συγκεκριμένη ώρα ... το συκώτι και η καρδιά σου έχουν διαφορετικά σχέδια και εσύ τους ζητάς να αλλάξουν.” 
Dr Paul Kelley

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ;

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η οχτάωρη καθημερινή εργασία σχεδιάστηκε γύρω από την μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας των εργοστασίων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το φυσικό ρολόι του ανθρώπινου σώματος. Ωστόσο, τα αρχαία σώματά μας εξελίχθηκαν με βάση τον ημερήσιο κύκλο του φωτός του ήλιου και όχι βάση των σύγχρονωνστρατηγικών των επιχειρήσεων και του εμπορίου. Ο Dr Paul Kelley, μιλώντας στο British Science Festival λέει:

“Είμαστε μια κοινωνία στερημένη από τον ύπνο και αυτό είναι ένα διεθνές ζήτημα. Ο καθένας υποφέρει και δεν χρειάζεται.”

Η ιδέα του ήταν να αλλάξει την ώρα έναρξης του σχολείου στη Βρετανία από 8:30 σε 10:00 το πρωί. Κατά τη δοκιμή αυτής της θεωρία σε ένα επιλεγμένο σχολείο, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς έκπληξη είδε ότι τα επίπεδα προσέλευσης είχαν βελτιωθεί, μαζί με τη γενική παραγωγικότητα του σχολείου.

Αν επρόκειτο να μεταφέρουμε την ιδέα αυτή και σε άλλους τομείς της κοινωνίας απλά σκεφτείτε τα αποτελέσματα που θα είχαμε. Αντί για κουρασμένους, καταπονημένους, εθισμένους στον καφέ ανθρώπους που εργάζονται τις ώρες της ημέρας, που θα έπρεπε να κοιμούνται, θα είχαμε παραγωγικούς, πλήρως επικεντρωμένους, χρήσιμους και χαρούμενους ανθρώπους. Οι εταιρείες που αναγκάζουν τους εργαζομένους τους να αρχίσουν εργασία πριν από τις δέκα, συμβάλλουν σε σοβαρές συναισθηματικές και σωματικές καταπονήσεις, αισθητές από τους υπαλλήλους τους και ενθαρρύνουνμακροπρόθεσμους δυσμενείς κινδύνους για την υγεία, ως αποτέλεσμα αυτών των αυστηρών, ανθυγιεινών συνήθειώνεργασίας. Αυτό, θα μπορούσε να είναι ένας τεράστιος λόγος ως προς το γιατί ο μέσος Αμερικανός καταναλωτής πίνει 3 φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα για να κρατήσει τον εαυτό του σε εγρήγορση. Και για να το δούμε και από μια άλλη οπτική, αυτό σημαίνει 40 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο - για καφέ!

Το διάβασα στο spiritscience.gr
Οι επιστήμονες λένε ότι η έναρξη εργασίας πριν τις δέκα είναι μορφή βασανιστηρίου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 11:11 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.