================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

⍆Οι πολίτες του Βόλου εδώ και καιρό βλέπουν να παίζεται ένα άσχημο και επικίνδυνο...
για τη δημόσια υγεία παιχνίδι πίσω από την πλάτη τους.

Το Φεβρουάριο του 2017 η ΑΓΕΤ Ηρακλής, μία βιομηχανία μέσα στο Δήμο Βόλου, έλαβε άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να καίει πλαστικά, χαρτιά, γυαλιά, λυματολάσπη και άλλα απόβλητα αμφιβόλου ποιότητας. Η αντίδραση των βολιωτών ήταν καθολική, ενώ οι υπέρμαχοι ισχνοί. Παρά τις αντιδράσεις του κόσμου και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βόλο και ήταν επίσης αντίθετο στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, η βιομηχανία συνεχίζει τις καύσεις. Κάθε μέρα ξυπνάμε με έντονη την αίσθηση του καμένου πλαστικού.

Ο Δήμος Βόλου παντελώς απών. Γιατί; Αποκαλύφθηκε. Προ ημερών αποφάσισε με κονδύλι 41 εκατομμύριων ευρώ, που θα μπορούσε να δοθεί σε υγιείς και σύγχρονες μορφές ανακύκλωσης και επανάχρησης σκουπιδιών, να φτιάξει μονάδα προετοιμασίας του υλικού (SRF) στη χωματερή του Βόλου που θα δίνεται στην ΑΓΕΤ για καύση. Οι μάσκες έπεσαν. Τα σκουπίδια μας θα πηγαίνουν στην ΑΓΕΤ και θα μας επιστέφονται υπό μορφή διοξινών και φουρανίων, δηλαδή καρκίνων, αυτοάνοσων νοσημάτων και στην καλύτερη περίπτωση σε παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Οι επιπτώσεις αυτές θα φανούν μετά από χρόνια. Ο αγώνας όμως πρέπει να δοθεί τώρα!

Οι πολίτες του Βόλου θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης στο προαναγγελθέν έγκλημα που επίκειται. Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, εμείς, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας θα ζήσουν με μόνιμη αέρια ρύπανση σε μία ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου να συμμετάσχουν στη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για να σταματήσουμε τις καύσεις σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και να πούμε ΟΧΙ στη δημιουργία μονάδας που θα τα προετοιμάζει για καύση. ΟΛΟΙ οι πολίτες και φορείς, στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να ξεκινήσουμε τον αγώνα προάσπισης της υγείας μας και της αξιοπρέπειάς μας.
Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Reviewed by PLOUMISTOS on 9:20 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.