================================================================================================================
================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Κυριάκος προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε αλλοπρόσαλλος θίασος που παριστάνει ότι τάχα είναι ομοιογενής κυβέρνηση

⍆Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα της ταυτότητας φύλου... άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του λίγο πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας για το επίμαχο άρθρο 3 που δίνει το δικαίωμα αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15 ετών.

Αφού χαρακτήρισε «τουλάχιστον κωμικό να έρχεστε στην αίθουσα και να μας παραδίδετε μαθήματα φιλελευθερισμού» στη συνέχεια παρατήρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας αγόρευε μπροστά στα κενά έδρανα της κοινοβουλευτικής του ομάδας. «Αυτά τα ψευδομαθήματα να τα πείτε στους ΑΝΕλ τον παρτενέρ σας στον αλλοπρόσαλλο θίασο που παριστάνει ότι τάχα είναι ομοιογενής κυβέρνηση».

«Αναμένω με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα ψηφοφορίας για το άρθρο 3 για να δούμε αν υπάρχει αρραγής πλειοψηφία και δεδηλωμένη στο κοινοβούλιο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα επισήμανε ότι ενώ ο πυρήνας του θέματος που συζητάμε είναι σημαντικός «είναι προφανές ότι φέρατε το νομοσχέδιο αρον άρον λίγο πριν τον προϋπολογισμό για νακρύψετε την καθολική σας αποτυχία σε όλους τους τομείς».

Τάχθηκε, ωστόσο, υπέρ της ρύθμισης του ζητήματος τονίζοντας ότι «μια ανοιχτή πολιτεία οφείλει να νομοθετεί και να φροντίζει για όλους και να φροντίζει κυρίως όσους αισθάνονται ή είναι μειοψηφία. Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες με μειομένα δικαιώματα. Στην ΝΔ δεν μας απασχολεί αν η ομάδα αυτή είναι αριθμητικά μικρή. Είναι αδιάφορο αν είναι 1 ή 1 εκατ. Σας παραδίδω αυτονόητο μάθημα δημοκρατίας. Εν αντιθέσει με όσα εσείς πρεσβεύατε πάγια θέση της ΝΔ από την ίδρυσή της ήταν η προστασία των δικαιωμάτων, τα αυτονόητα που οφείλει κάθε συγχρονη πολιτεία να διασφαλιζει σε κάθε πολίτη ακόμα και αν αυτός αισθάνεται την πλειοψηφία ως τυραννία».

«Δεν νοείται να εξακολουθούμε να αφήνουμε στο περιθώριο ανθρώπους που παλεύουν από μικρή ηλικία μια δύσκολη κατάσταση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η πολιτεία οφείλει να τους δώσει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και ταυτόχρονα να καταργήσει αναχρονιστικές διατάξεις όπως η χειρουργική επέμβαση. Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι θα κερδίσουν όσοι απορρίπτουν κάθε συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. Θα πάψουν να υπάρχουν διεμφυλικά άτομα που αισθάνονται φυλακισμένοι στο σώμα τους;» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια επανήλθε στην κριτική του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «αν η κυβέρνηση αντιμετώπιζε ψύχραιμα το ζήτημα η πλειοψηφία των Ελλήνων θα στήριζε ανεπιφύλακτα την ρύθμιση. Η κυβέρνηση αντί να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, να συνεννοηθεί με κόμματα, να ζητήσει άποψη επιστημονικής κοινότητα επέλεξε επικοινωνιακή διαχείριση ενώ θα όφειλε να κάνει προσεκτικά βήματα. Καλούμαστε να αποφανθούμε για ένα πρόχειρο και ανεύθυνο νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει να νομοθετήσει χωρίς να επιδιώξει συναινέσεις αδιαφορώντας για τις απόψεις επιστημονικής κοινότητας και προβοκάροντας την Εκκλησία για να δείξει δήθεν αριστερή ταυτότητα».

«Μοιάζει ο Τσίπρας να αναζητά απελπισμένα αριστερό άλλοθι για την σκληρή μνημονιακή ατζέντα που έχει επιβάλει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ. «Η διεθνής επιστημονική κοινότητα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει τη δυσφορία φύλου γι' αυτό και επιτρέπεται κάποιου είδους ψυχική διάγνωση. Από τις 40 χώρες στις 38 προβλέπεται κάποιου είδους ιατρική διάγνωση. Σχεδόν σε όλες τις προηγμένες χώρες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το ζήτημα που συζητάμε δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά έχει και μια αδιαμφισβήτητη ιατρική διάταση. Η νομική διόρθωση του φύλου είναι ένα μόνο στάδιο σε μια μακρά διαδικασία που απαιτεί ψυχολογική υποστήριξη. Για την ΝΔ δεν είναι στιγμιαία πράξη ή μια σύμβαση που δηλωνεται με μια δήλωση η αλλαγή φύλου. Απαιτείται εχεμύθεια και πρέπει να εγγυάται απόλυτα την βούληση του ενδιαφερόμενου προσώπου. Κατά την άποψή μας για να εκκινηθεί η διαδικασία ο ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι ενήλικας. Είναι αδιανόητος κάποιος στα 15 έτη να μην μπορεί να πιεί αλκοόλ αλλά να του επιτρέπεται η αλαγή φύλου. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέται η πολλαπλή αλλαγή φύλου καθώς αρκεί η μία φορά. Απαιτείται ιατρική γνωμάτευση και μέριμνα ώστε να διασφαλίζεται ότι η επιλογή του προσώπου είναι στέρεα. Η πρότασή της κυβέρνησης δεν το προβλέπει. Παραγνωρίζετε ότι στο Αιγινίτειο υπάρχει δομή που αντιμετωπίζει διεμφυλικά άτομα. Εμείς θα την ενισχύσουμε για να προχωρήσουν τα άτομα που το επιθυμούν στην διαδικασία αλλαγής φύλου. Αυτό σας προτείνει το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας αλλά εσείς αδιαφορείτε».

Απαντώντας, δε, στους ισχυρισμούς Κοντονή ότι άλλαξε γνώμη γιατί άκουσε κάποιον γονέα είπε χαρακτηριστικά: «Μίλησα με ειδικούς. Μου διηγήθηκε μια ιστορία με ένα παιδί που τον βρήκε και του ζήτησε να κάνει αλλαγή φύλου γιατί ανέβηκε στο Λυκαβηττό και του το ζήτησε ένας εξωγήινος. Και εσείς δεν βάζετε δικλείδες ασφαλείας για ανθρώπους που ίσως να μην έχουν πλήρη συνείδηση για την επιλογή που θα τους καθορίζει μια ζωή».

«Ήρθε ο κ. Τσίπρας να μας κάνει διάλεξη περι φιλελευθερισμού αλλά για τα ουσιαστικά ζητήματα δεν είπε λέξη. Ισως ο λογογράφος του δεν ξέρει το θέμα ή ίσως δεν ενδιαφέρετε πραγματικά. Ισως το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κάνετε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου την ώρα που χειρίζεστε την εξουσία με τον πιο συτηρικο και ακραίο τρόπο. Συνειδητοποιήστε ότι η μόνη υπεύθυνη πρόταση είναι αυτή της ΝΔ και σας προσφέρουμε την δυνατότητα να το ψηφίσουμε όλοι μαζί» συνέχισε σε υψήλους τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ανεύθυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησής σας. Όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ψηφίσουμε την δική μας πρόταση νόμου για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον χειρισμό του ζητήματος. Δεν διαστάζετε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και τα διεμφυλικά άτομα για να αποδράσετε από τα αδιέξοδα που δημιουργείτε. Εμείς έχουμε την άποψη μας για την αντιμετώπιση του ζητήματος» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Κυριάκος προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε αλλοπρόσαλλος θίασος που παριστάνει ότι τάχα είναι ομοιογενής κυβέρνηση Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 1:10 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.