_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σεμινάριο Χαροτγραφίας-Χαρτογράφησης από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

⍆Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων,... διοργανώνει Σεμινάριο Χαρτογραφίας-Χαρτογράφησης, το οποίο περιλαμβάνει ένα κύκλο με θεωρητικά μαθήματα και ένα κύκλο πρακτικών ασκήσεων. Οι συμμετέχοντες εισάγονται στις έννοιες της Χαρτογραφίας και της Χαρτογράφησης, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται οι εφαρμογές τους στις επιστήμες της Γεωλογίας και της Αρχαιολογίας. Παράλληλα γίνεται επίδειξη λογισμικών χαρτογράφησης και πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων στο ύπαιθρο. Φέτος θα πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση με τη χρήση ΣΜΗΕΑ (drone).

Οι θεωρητικές εισηγήσεις διαρκούν 2 ώρες (18:00-20:00) και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου και του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι το εξής:
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου
Εισαγωγή στη Χαρτογραφία. Αποτύπωση. Χρήση G.P.S. Προσανατολισμός.
Κυριακή 15 Οκτωβρίου
Άσκηση Υπαίθρου.
Τετάρτη 18 Οκτωβρίου
Γεωλογική Χαρτογράφηση. Επιφανειακή Αρχαιολογική Έρευνα. Αποτύπωση Υπόγειων Κατασκευών.
Κυριακή 22 Οκτωβρίου
Άσκηση Υπαίθρου. Χρήση drone
Τετάρτη 25 Οκτωβρίου
Λογισμικά Χαρτογράφησης.
Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, στις 18:00, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου). 

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 100€. Περιλαμβάνει τις θεωρητικές εισηγήσεις και τις ασκήσεις υπαίθρου. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 24210 36555 (11:00-13:00) ή στο mail του Μουσείου volosmuseum@gmail.com μέχρι την Τρίτη 10-10-2017. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους Γεωλογίας και Αρχαιολογίας, αλλά και γενικά σε όσους τρέφουν ενδιαφέρον για την επιστήμη της Χαρτογραφίας και τις μεθόδους Χαρτογράφησης.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Σεμινάριο Χαροτγραφίας-Χαρτογράφησης από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 10:30 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.