_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Βόλος: Αξιοποίηση εγκαταλειμμένων βιομηχανικών κτιρίων για την ανέγερση φοιτητικών εστιών

⍆Αξιοποίηση εγκαταλειμμένων βιομηχανικών κτιρίων αλλά άλλων ανενεργών δημοτικών κτιρίων... για την ανέγερση φοιτητικών εστιών περιλαμβάνει το σχέδιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών. Συνολικά στη Θεσσαλία επιδιώκεται να δημιουργηθούν 500 δωμάτια εκ των οποίων 300-400 θα αφορούν τον Βόλο.

Το σχέδιο για τις φοιτητικές εστίες το παρουσίασε ο πρύτανης κ. Γιώργος Πετράκος στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου η οποία πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα.

Το σχέδιο έχει ουσιαστικά το χαρακτήρα της επαναλειτουργίας διαφόρων κτιρίων, βιομηχανικών ή δημοτικών, που θα ανακατασκευαστούν, σε ένα πλαίσιο γενικότερης ανασυγκρότησης του αστικού ιστού.

Βέβαια αναγκαία είναι η χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος είτε από το υπουργείο είτε από την περιφέρεια, καθώς θα απαιτηθούν αρκετοί πόροι.

Για παράδειγμα στην πόλη του Βόλου μελετώνται διάφορες περιπτώσεις εγκαταλειμμένων κτιρίων που θα ήταν δυνατόν να αξιοποιηθούν. Εκτός, όμως από τα βιομηχανικά κτίρια υπάρχουν και άλλα δημοτικά ακίνητα που δεν αξιοποιούνται και τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό τον σκοπό.

Η πρυτανεία έχει αποστείλει επιστολή και στους πέντε δημάρχους των αντίστοιχων θεσσαλικών πόλεων που στεγάζονται Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να επισημαίνουν κάποια ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη λειτουργία τους ως φοιτητικές εστίες.

«Το σχέδιό μας περιλαμβάνει την ανακατασκευή κτιρίων είτε βιομηχανικών είτε δημοτικών, που δεν αξιοποιούνται αυτή τη στιγμή και τα οποία με μια πολύ καλή ανακατασκευή θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για το σκοπό που θέλουμε. Στόχος μας είναι είτε να αγοράσουμε κάποια κτίρια είτε να μας τα μεταβιβάσουν. Για όλη τη Θεσσαλία τα δωμάτια που μπορούν να δημιουργηθούν είναι γύρω στα 500 εκ των οποίων οι 300-400 θα αφορούν τον Βόλο» ανέφερε ο κ. Πετράκος.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το σχέδιό μας θα το αποστείλουμε τόσο στο υπουργείο όσο και στην περιφέρεια για την άντληση χρηματοδότησης. Θέλουμε, δηλαδή να μας πουν για ποιες περιπτώσεις κτιρίων θα ήταν δυνατή η χρηματοδότησή μας για την αγορά κάποιων κτιρίων, ώστε στη συνέχεια να εκπονήσουμε μελέτη για την αξιοποίησή του ως φοιτητική εστία».

Ερωτηθείς για ποια κτίρια μέσα στην πόλη του Βόλου θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν αυτό τον σκοπό, επισήμανε κάποια παλιά βιομηχανικά κτίρια τα οποία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ενώ και στην περιοχή των Παλαιών υπάρχει ένα μεγάλο οικόπεδο με εγκαταλειμμένα κτίρια. Μια άλλη περίπτωση είναι το οικόπεδο του πανεπιστήμιου στη Νέα Ιωνία που έχει έκταση 2,5 στρέμματα και εκεί θα μπορούσαν να ανεγερθούν φοιτητικές εστίες.

Το διάβασα στο e-thessalia.gr
Βόλος: Αξιοποίηση εγκαταλειμμένων βιομηχανικών κτιρίων για την ανέγερση φοιτητικών εστιών Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 5:15 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.