================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Ψυχικής Υγείας στον Βόλο

⍆Η 10η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με βασικό στόχο... να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε θέματα ψυχικής υγείας και να «ανοίξει» τη συζήτηση σχετικά με το στίγμα και τις διακρίσεις στις ψυχικές διαταραχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Φορέας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ διοργανώνει εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Ζήσε μια μέρα όπως εγώ». Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 στις 10 το πρωί η ραδιοφωνική ομάδα του Κ.Η.Π.Ο.Σ. θα πραγματοποιήσει ζωντανή Εκπομπή από τη συχνότητα της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ 101.2, η εκπομπή θα μεταδίδεται και διαδικτυακά από τη σελίδα www.diodo.gr.

Παράλληλα στον εξωτερικό χώρο του σταθμού θα μπορεί κανείς να ποδηλατήσει χρησιμοποιώντας διπλά ποδήλατα με την ΚΟΙΝΣΕΠ Δράση και Ενέργεια.

Στις 12 στην πλατεία Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί η δράση «Get in my shoes»-Βιωματική γνωριμία με τα συμπτώματα της ασθένειας και διανομή πληροφοριακού υλικού. Στις 5 το απόγευμα στο καφέ 4 εποχές θα γίνει προβολή ταινίας μικρού μήκους «στο Βάθος ΚΗΠΟΣ» και συζήτηση για τις δυνατότητες κ περιορισμούς των ψυχικά ασθενών.

Η ημέρα θα κλείσει στις 8 το βράδυ στο La Petite Cantine

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ εκπονεί προγράμματα αποασυλοποίησης κι επανένταξης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψυχαργώς».

Η ΔΙΟΔΟΣ Α.μ.Κ.Ε. δραστηριοποιείται στον Βόλο από τον Αύγουστο του 2006, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του οικοτροφείου «Μαζί» στην Κ. Καρτάλη 227 για τη φιλοξενία 15 ατόμων με νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές με παροχή φροντίδας επί εικοσιτετράωρης βάσης.
Στον ίδιο άξονα λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2008 στην οδό Μεταμορφώσεως 23α το Κέντρο Ημέρας Πρόληψης και Ολιστικής Στήριξης (Κ.Η.Π.Ο.Σ.), όπου παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό σε ενήλικες με ψυχικές διαταραχές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και θεραπευτικές ομάδες.

Τέλος, από το 2013 λειτουργεί η τρίτη δομή της εταιρείας, το Προστατευόμενο Διαμέρισμα, που φιλοξενεί 4 άτομα που πάσχουν από ψυχική νόσο και βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο αυτονόμησης πριν επιστρέψουν ανεξάρτητοι στην κοινωνία.
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Ψυχικής Υγείας στον Βόλο Reviewed by PLOUMISTOS on 10:38 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.