Η ΕΥΤΥΧΙΑ δεν είναι στόχος, είναι ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η ΕΥΤΥΧΙΑ δεν είναι στόχος, είναι ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

⍆Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι παρόλο που νιώθουν χαρά όταν επιτυγχάνουν τους στόχους τους,... η καθημερινή ευτυχία είναι το ζητούμενο.

Η εκπλήρωση των ονείρων δίνει χαρά αλλά δεν αντικαθιστά τη λύπη. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε μικρές αρνητικές συνήθειες που μας ρίχνουν και μας στερούν την καθημερινή χαρά. Ο καθένας μπορεί να το πετύχει.

Δείτε παρακάτω δέκα απλά βήματα:

1. Σταματήστε να ζηλεύετε

Κάποιοι θεωρούν ότι η σύγκριση του εαυτού τους με άλλους λειτουργεί. Θα μπορούσε, αν ο σκοπός ήταν ο συναγωνισμός, η έμπνευση, η δημιουργία στόχων. Αρχίζει να γίνεται επιβλαβής όταν τα επιτεύγματα των άλλων επιφέρουν φθονερά συναισθήματα. Σταματήστε και θα έχετε περισσότερο χρόνο να εστιάσετε σε όσα μπορείτε να πετύχετε εσείς, παρά σε ό, τι πετυχαίνουν οι άλλοι.

2. Μη φοβάστε την αλλαγή

Συχνά, ακόμα κι αν η τρέχουσα κατάσταση είναι χάλια, πολλοί αρνούνται να μετακινηθούν. Γνωρίζουν ότι δεν είναι καλά εκεί που βρίσκονται, αλλά φοβούνται το καινούριο ακόμα περισσότερο. Αν αποβάλλετε αυτό τον φόβο, νέοι κόσμοι θα βρεθούν μπροστά σας για να ανακαλύψετε. Η ικανότητα της αλλαγής και η κατά μέτωπο αντιμετώπισή της είναι το πιο συναρπαστικό συναίσθημα που μπορεί κάποιος να βιώσει.

3. Μετριάστε τον έλεγχο

Παρόλο που πολλοί επιθυμούν να ελέγχουν πλήρως τις ζωές τους (και πιθανότατα τις ζωές των άλλων), δεν γίνεται να ελέγξουν τα πάντα. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε, δεν έρχονται όλα όπως θα τα θέλατε. Μόλις οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι συγκεκριμένα πράγματα και καταστάσεις είναι πέρα από τον έλεγχό τους, γίνονται πιο δεκτικοί σε όσα τους προσφέρει η ζωή.

4. Σταματήστε να δουλεύετε υπερωρίες

Η επαγγελματική ανέλιξη οδηγεί πολλούς στις υπερωρίες. Είναι σημαντικό να εκπληρώσετε τα όνειρά σας, αλλά χρειάζεται ισορροπία για να είστε χαρούμενοι. Η κατάκτηση στόχων που αξίζουν είναι θεμιτή, η αφιέρωση χρόνου σε άλλα σημαντικά στοιχεία της ζωής (οικογένεια, φίλοι, χόμπι) είναι όμως ακόμα σημαντικότερη.

5. Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους


Μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά. Είτε πρόκειται για τα εργασιακά, ή για άλλους τομείς, οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να ρίξουν ευθύνες σε κάτι ή κάποιον. Είναι σαν αμυντικός μηχανισμός: δεν θέλουμε να νιώθουμε υπεύθυνοι για οτιδήποτε κακό προκύπτει. Αν το σταματήσουμε, θα εστιάσουμε στην εύρεση λύσεων για να εξέλθουμε από τη δύσκολη κατάσταση.

6. Σταματήστε τη γκρίνια


Οι άνθρωποι που διαρκώς παραπονιούνται, όχι μόνο καταστρέφουν τη δική τους ευτυχία αλλά και των άλλων. Αυτό που μπορείτε σίγουρα να ελέγξετε είναι οι αντιδράσεις σας σε άβολες καταστάσεις. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε να γκρινιάζετε και να αρχίσετε να βλέπετε τα προβλήματα με νέα προοπτική.

7. Δεν είναι ανάγκη να έχετε πάντα δίκιο

Κανείς δεν διαθέτει το χάρισμα να γνωρίζει τα πάντα. Γιατί λοιπόν κάποιοι επιμένουν ότι έχουν διαρκώς δίκιο; Ακόμα κι αν ίσχυε, θα άξιζε να διαφωνούν γι’ αυτή τους την πεποίθηση; Μερικές φορές, πρέπει να βάζετε πιο πάνω τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, από το να είστε (και να αποδεικνύεστε) σωστοί.

8. Ξεπεράστε τα όρια

Πολλοί πιστεύουν όχι μόνο ότι απλά δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, αλλά ούτε καν να τα προσεγγίσουν. Το αίσθημα της ανικανότητας, η πεποίθηση ότι οι ικανότητές σας είναι περιορισμένες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ευτυχία. Αν οι άνθρωποι ξεπεράσουν αυτό τον σκόπελο, θα έρθουν αντιμέτωποι με ανεξάντλητες ευκαιρίες.

9. Απομακρύνετε τις κακές επιρροές

Οι άνθρωποι επηρεάζονται εύκολα από τους γύρω τους. Είμαστε κοινωνικά όντα και υιοθετούμε συνήθειες και αξίες όσων μας περιβάλλουν. Οι κακές φιλίες που μας κάνουν να είμαστε “λιγότεροι” από αυτό που μπορούμε, μας εμποδίζουν από την ευτυχία που αξίζουμε. Πρέπει να περιστοιχιζόμαστε από ανθρώπους που μας εμπνέουν και μας οδηγούν να ζούμε τη ζωή στο μέγιστο.

10. Ξεχάστε το παρελθόν

Το παρελθόν είναι γεμάτο εμπειρίες, καλές και κακές. Οι εμπειρίες αυτές μάς καθορίζουν. Το παρελθόν δεν πρέπει να καταντά καταγραφή περιστατικών για τα οποία οι άνθρωποι μετανιώνουν, αλλά πηγή σοφίας που μας κάνει καλύτερους ώστε να έχουμε τη χαρούμενη ζωή που αξίζουμε.

Πηγή του κυρίως κειμένου: LIFO
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η ΕΥΤΥΧΙΑ δεν είναι στόχος, είναι ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Η ΕΥΤΥΧΙΑ δεν είναι στόχος, είναι ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Η ΕΥΤΥΧΙΑ δεν είναι στόχος, είναι ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
http://www.thinkingpeople.gr/wp-content/uploads/2015/11/thumbnail.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/10/blog-post_33.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/10/blog-post_33.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content