Σταύρος Πλουμιστός: Οι επτά "ενεργειακοί" τρόποι για να σας κατακλύσει η «ορμόνη της αγάπης»

Σταύρος Πλουμιστός: Οι επτά "ενεργειακοί" τρόποι για να σας κατακλύσει η «ορμόνη της αγάπης»

👉Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των ανθρώπων όταν νιώθουν αγάπη μεταξύ τους;....
Τι συμβαίνει σε αυτούς που δεν μπορούν να αγαπήσουν;

Τα ερωτήματα αυτά όπως και άλλα που αφορούν τις ορμονικές και χημικές ρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα στον εγκέφαλο όταν υπάρχει αγάπη, έρωτας και σεξουαλική έλξη μεταξύ των ανθρώπων, έχουν απασχολήσει τους ερευνητές κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Τα πρώτα ευρήματα μας επιτρέπουν ήδη να κατανοήσουμε καλύτερα ορισμένες πτυχές των ανθρωπίνων σχέσεων.

Η ορμόνη οξυτοκίνη, που βοηθά στο να δημιουργηθούν και να εδραιωθούν δεσμοί αγάπης μεταξύ μητέρας και παιδιού, ενεργεί με ανάλογο τρόπο και μεταξύ των ερωτευμένων.

Για τους λόγους αυτούς μερικοί την αποκάλεσαν ορμόνη της αγάπης. Η οξυτοκίνη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του τοκετού και κατά τον οργασμό. Εκκρίνεται από τον υποθάλαμο στο κεντρικό νευρικό σύστημα και αποθηκεύεται στην υπόφυση. Η ορμόνη αυτή συμβάλλει στη δημιουργία των συσπάσεων της μήτρας, στην έκκριση του γάλακτος και στην αγγειοδιαστολή.

Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η οξυτοκίνη βοηθά στη θεμελίωση μόνιμων δεσμών μεταξύ ερωτευμένων, μετά από τον αρχικό ενθουσιασμό που παρατηρείται σε μια νέα ερωτική σχέση.

Η ορμόνη επηρεάζει μεγάλο αριθμό νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Δημιουργεί δισεκατομμύρια νέα κυκλώματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων σε ορισμένες δομές του εγκεφάλου.

Μερικοί άνθρωποι πιθανόν να μην είναι ευαίσθητοι στη δράση της οξυτοκίνης λόγω του ότι μπορεί να έχουν στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου λιγότερους υποδοχείς για την οξυτοκίνη. Οι άνθρωποι αυτοί πιθανόν να έχουν δυσκολίες στο να διατηρούν μακροχρόνιους επιτυχημένους δεσμούς με άλλα άτομα.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η καρδιά περιέχει κύτταρα που παράγουν και απελευθερώνουν ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη, δύο νευροδιαβιβαστές που κάποτε θεωρούνταν ότι παράγονται μόνο από τον εγκέφαλο και τα γάγγλια που βρίσκονταν έξω από την καρδιά. Ακόμα πιο αξιοσημείωτη είναι η ανακάλυψη ότι η καρδιά παράγει οξυτοκίνη, την «ορμόνη της αγάπης», σε συγκεντρώσεις τόσο υψηλές όσο κι εκείνες που παράγονται από τον εγκέφαλο.

Οι επτά "ενεργειακοί" τρόποι για να κατακλύσει η «ορμόνη της αγάπης» την καρδιά σου 

1. Σκεφτείτε τους συναδέλφους που σας βοήθησαν σήμερα. Ευχαριστήστε τους μέσα στην καρδιά σας. Σκεφτείτε τις τρέχουσες δουλειές που έχετε να κάνετε, να είστε σίγουροι ότι θα έχουν θετικά αποτελέσματα και εργαστείτε από αυτή την οπτική.

2. Τι είναι αυτό που θα θέλατε να κάνετε επαγγελματικά; Μήπως μια καινούρια μελέτη; Με ποιόν; Σκεφτείτε το θέμα με λεπτομέρειες, γίνετε συγκεκριμένοι και φανταστείτε ότι ήδη έχετε ξεκινήσει να εργάζεστε πάνω σε αυτό.

3. Αγκαλιάστε την αίσθηση της χαράς που αναβλύζει από την καρδιά σας. Υπό αυτή την οπτική λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να συμβεί αυτό.

4. Βρείτε τρόπους για να βοηθήσετε τους συναδέλφους σας ή να τους κάνετε να νιώσουν ότι ενδιαφέρεστε γι’ αυτούς. Κάντε μια (α)ορατή πράξη καλοσύνης κάθε μέρα ή και περισσότερες αν θέλετε.

5. Πριν ξεκινήσετε την καθημερινή σας δουλειά νιώστε ευγνωμοσύνη και οραματιστείτε τον τρόπο με τον οποίο θα θέλατε να γίνει.

6. Όταν τελειώσετε τη δουλειά σας νιώστε ευγνωμοσύνη και απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα (που προέρχονται από τον φόβο που πλέον γνωρίζουμε ότι αποτελεί ψευδαίσθηση). Μην τα κουβαλήσετε μαζί σας στο σπίτι και μην τα κρατήσετε και την επόμενη μέρα.

7. Χαμογελάστε

H οξυτοκίνη παρεμποδίζει την δράση του κέντρου του φόβου στον εγκέφαλο.

Οι εμπειρίες που μας προκαλούν φόβο δεν σβήνουν γρήγορα από την μνήμη. Μια ομάδα από ερευνητές υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου της Βόννης μπόρεσαν να αποδείξουν ότι η οξυτοκίνη επηρεάζει την δράση του κέντρου του φόβου στον εγκέφαλο και επιτρέπουν στο αίσθημα του φόβου να «ξεθωριάσει» πιο εύκολα. Η μελέτη έχει δημοσιευτεί διαδικτυακά στο περιοδικό "Biological Psychiatry".

Στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο έντονος φόβος ριζώνει πολύ βαθιά μέσα στην μνήμη. Για παράδειγμα, μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα είναι δύσκολο για κάποιον να οδηγήσει ξανά. Ακόμα και ο ήχος του φρεναρίσματος μπορεί να προκαλέσει έντονο φόβο. Οι εικόνες, οι ήχοι ακόμα και οι μυρωδιές μπορούν να εγείρουν έντονο άγχος, καθώς μέσα από την διαδικασία της συντελεστικής μάθησης (conditioning), ο εγκέφαλος συνδέει ερεθίσματα (ήχους, εικόνες, καταστάσεις) με συγκεκριμένα συναισθήματα (φόβος, άγχος).

Μόνο σταδιακά μαθαίνουμε να αποσυνδέουμε το ερέθισμα από το συναίσθημα, για παράδειγμα (ξανά)μαθαίνουμε ότι κάθε ήχος φρεναρίσματος δεν σημαίνει απαραίτητα κίνδυνος. Σταδιακά, ο εγκέφαλος μαθαίνει να καταγράφει νέες μνήμες πάνω στις παλιές: «Σε αυτή τη διαδικασία, το αρχικό περιεχόμενο της μνήμης δεν διαγράφεται εντελώς, αλλά σταδιακά επικαλύπτεται από νέες θετικές εμπειρίες», εξηγεί ο καθηγητής Dr. Dr. René Hurlemann από το Τμήμα Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας από το Πανεπιστήμιο της Βόννης.

Η ενεργειακή θεραπεία αξιοποιεί αυτή την δυνατότητα του εγκεφάλου να γράφει νέες μνήμες πάνω στις παλιές και γι αυτό το λόγο, οι θεραπευτές αναζητούν ένα πιο γρήγορο και πιο μόνιμο τρόπο για να επιτύχουν αυτή την «επαναγραφή» της μνήμης. Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά ότι η οξυτοκίνη λειτουργεί ως καταλύτης στο συναισθηματικό «δέσιμο» μητέρας-παιδιού, αλλά και ανάμεσα στους ερωτικούς συντρόφους. Η έκλυση της οξυτοκίνης γίνεται μέσα από την ανθρώπινη επαφή, το άγγιγμα, την αγκαλιά, αλλά και το σεξ και τον οργασμό.

Είμαστε όμως, επίσης, σε θέση να γνωρίζουμε ότι η οξυτοκίνη έχει και μια πολύ σοβαρή αγχολυτική δράση. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βόννης μαζί με τους συναδέλφους τους στο Ερευνητικό Κέντρο για τον Καρκίνο στην Χαιδελβέργη και το Πανεπιστήμιο του Chengdu στην Κίνα, μπόρεσαν να αποδείξουν την πολύτιμη δράση της οξυτοκίνης στην «αντικατάσταση» των εμπειριών που προκαλούν φόβο. «Η οξυτοκίνη ενισχύει αυτή την αντικατάσταση: Κάτω από τη δράση της οξυτοκίνης, ο φόβος να ξαναβιώσουμε ένα δυσάρεστο συναίσθημα μειώνεται πολύ πιο γρήγορα», λέει ο καθηγητής Hurlemann, συνοψίζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 62 συμμετέχοντες να κοιτάξουν φωτογραφίες. Στο 70% των εικόνων, οι συμμετέχοντες δέχονταν ένα σύντομο, ελαφρώς δυσάρεστο ηλεκτρικό ερέθισμα μέσα από ηλεκτρόδια. «Με αυτό τον τρόπο, ορισμένες εικόνες συνδέονταν με την εμπειρία του άγχους στην μνήμη των συμμετεχόντων», εξηγεί ο καθηγητής. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να αποδείξουν αυτή τη σύνδεση: η αναμονή του ηλεκτρικού ερεθίσματος φαινόταν μέσα από την αύξηση του κρύου ιδρώτα, ενώ παράλληλα με το εγκεφαλόγραφημα. Οι μισοί συμμετέχοντες έλαβαν οξυτοκίνη σε εισπνεόμενη μορφή. Οι υπόλοιποι πήραν ένα πλασέμπο. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ξαναέδειξαν στους συμμετέχοντες τις εικόνες, χωρίς να δίνουν το ηλεκτρικό ερέθισμα. Σε όσους είχαν λάβει οξυτοκίνη, το κέντρο του φόβου στον εγκέφαλο (αμυγδαλή) ήταν συνολικά λιγότερο ενεργό.

Με απλά λόγια, όσοι είχαν λάβει οξυτοκίνη ο φόβος υποχωρούσε πολύ πιο γρήγορα. Οι ερευνητές εξηγούν ενώ οι συμμετέχοντες θυμούνταν το συναίσθημα του φόβου, στο τέλος η αγχολυτική δράση της οξυτοκίνης κυριαρχεί. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι οι ασθενείς με άγχος μπορούν να βοηθηθούν πιο γρήγορα με τη βοήθεια της οξυτοκίνης και ότι μια υποτροπή του φόβου μπορεί να προληφθεί.

Η επαφή, το άγγιγμα και η έκφραση της αγάπης μπορούν κατά συνέπεια να μας οχυρώσουν καλύτερα απέναντι στο φόβο και το στρες, καθημερινά αλλά και μακροπρόθεσμα.


Η ώρα της κρίσης βρίσκεται κυριολεκτικά εδώ: είναι ο γρήγορος ρυθμός με τον οποίο προχωρά ο κόσμος μας και η πίεση ότι έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε σε τόσο λίγο χρόνο και με μικρή βοήθεια. Το να είμαστε παρόντες στην κάθε στιγμή που ζούμε αποτελεί απλώς μια έννοια για τους περισσότερους από εμάς και έχει μικρή εφαρμογή στην καθημερινή ζωή μας.

Ο φόβος εξαπλώνεται ευρέως και μας μολύνει σε κυτταρικό επίπεδο:
υπέρταση, αυτοάνοσες ασθένειες, καρκίνος, στειρότητα, χρόνια προβλήματα στη μέση, άγχος και κατάθλιψη. Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα. Η διαφορά είναι ο τρόπος που ερμηνεύουμε την κρίση, διότι μπορούμε να είμαστε σε απόλυτη ηρεμία ακόμα και μέσα σε ένα χάος.

Μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε;  Μπορούμε να εντοπίσουμε και να απελευθερώσουμε τις υποβόσκουσες περιοριστικές πεποιθήσεις μας έτσι ώστε να αφιερωθούμε σε μια καινούρια δέσμευση που θα περιλαμβάνει γνήσια συμπόνια, αφθονία, αγάπη και επικοινωνία; Η δέσμευσή μας αυτή θα γίνει ορατή στο σώμα και τις προθέσεις μας.

...και οι 10 συμβουλές μου για να σας κατακλύσει η «ορμόνη της αγάπης» 

Η "ορμόνη της αγάπης" όπως σας ανάλυσα παραπάνω είναι η οξυτοκίνη. Η οξυτοκίνη είναι μια ορμόνη και νευροπεπτίδιο που παίζει ρόλο στον κοινωνικό δεσμό, την εμπιστοσύνη και την αγάπη. 

Η οξυτοκίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται στον οργανισμό μας και δρα ως νευροδιαβιβαστής - μεταφέρνει χημικά "μηνύματα" στον οργανισμό. Είναι μία από τις ορμόνες που έχει στο οπλοστάσιό του ο οργανισμός μας για να εξισορροπεί τις ορμόνες του στρες, όπως την κορτιζόλη. Ονομάζεται και ορμόνη της αγάπης, επειδή η παραγωγή της ενισχύεται (και ενισχύει) από τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Η παραγωγή της επίσης είναι στενά συνδεδεμένη με την αίσθηση της αφής.

Επιπλέον, μειώνει τα αισθήματα φόβου και ενισχύει αυτά της εμπιστοσύνης. Η έκκριση οξυτοκίνης έχει συσχετιστεί με πιο θετική κοινωνική συμπεριφορά - μεταξύ άλλων περισσότερη οπτική επαφή, και καλύτερη κατανόηση των εκφράσεων του προσώπου. Η οξυτοκίνη συνεργάζεται με άλλες παρόμοιες ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε καλά, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. Αυτές οι τρεις μαζί δημιουργούν τα θετικά συναισθήματα.

Όπως πολλές ορμόνες, η οξυτοκίνη φαίνεται να επηρεάζει άνδρες και γυναίκες με διαφορετικό τρόπο. Ορισμένες μελέτες έχουν προτείνει πως οι γυναίκες την αξιοποιούν για να αναγνωρίσουν πιθανές φιλικές σχέσεις, ενώ οι άνδρες για να αναγνωρίσουν ανταγωνιστικές σχέσεις.

Η οξυτοκίνη μάς κάνει να αισθανόμαστε ότι μας αγαπάνε. Νιώθουμε πιο συνδεδεμένοι με τους άλλους ανθρώπους - ένα συναίσθημα που μπορεί να γίνει αρκετά εθιστικό. Ορισμένες μελέτες πιστεύουν ότι η οξυτοκίνη παίζει ρόλο και στην επιθυμία των ανθρώπων να δημιουργούν μακροχρόνιες σχέσεις. Σε σωματικό επίπεδο, η δράση της οξυτοκίνης έχει συσχετιστεί με ανακούφιση από τον πόνο και χαμηλότερα επίπεδα άγχους.


Ακολουθούν 10 εναλλακτικές συμβουλές μου για να αυξήσετε τα επίπεδα  οξυτοκίνη και ενδεχομένως να ενισχύσετε τα συναισθήματα αγάπης και σύνδεσης:

Φυσική αφή
Οι αγκαλιές, τα φιλιά, οι αγκαλιές και άλλες μορφές σωματικής επαφής μπορούν να διεγείρουν την απελευθέρωση οξυτοκίνης. Η τακτική σωματική επαφή με αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση των συναισθημάτων σύνδεσης.

Θετικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις
Η συμμετοχή σε θετικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, όπως το να περνάς χρόνο με φίλους και οικογένεια, μπορεί να διεγείρει την απελευθέρωση της. Οι θετικές κοινωνικές σχέσεις είναι σημαντικές για τη συνολική ευημερία.

Εκφράζοντας στοργή
Η προφορική έκφραση αγάπης και στοργής μπορεί επίσης να προκαλέσει την απελευθέρωση οξυτοκίνης. Απλές πράξεις όπως το να λες «σ’ αγαπώ» ή να εκφράζεις ευγνωμοσύνη μπορούν να συμβάλουν σε ένα θετικό συναισθηματικό περιβάλλον.

Δραστηριότητες σύνδεσης
Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που προάγουν τη σύνδεση. Οι κοινές εμπειρίες και οι δραστηριότητες συνεργασίας με αγαπημένα πρόσωπα μπορούν να ενισχύσουν την αίσθηση της ασφάλειας και να αυξήσουν τα επίπεδα οξυτοκίνης.

Μασάζ
ο απαλό μασάζ έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα ωκυτοκίνης. Είτε πρόκειται για ένα επαγγελματικό μασάζ είτε για ένα απλό τρίψιμο στην πλάτη από έναν σύντροφο, το σωματικό άγγιγμα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο.

Αρωματοθεραπεία
Ορισμένες μυρωδιές, όπως η λεβάντα, προάγουν τη χαλάρωση και αυξάνουν τα επίπεδα της. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια ή αρωματικά κεριά για να δημιουργήσετε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον.

Γέλιο
Το γέλιο είναι γνωστό ότι απελευθερώνει οξυτοκίνη. Περάστε χρόνο με άτομα που σας κάνουν να γελάτε, παρακολουθήστε μια αστεία ταινία ή παρακολουθήστε μια κωμική εκπομπή για να ενισχύσετε τη διάθεσή σας και τα επίπεδα της ορμόνης κλειδί.

Αλληλεπίδραση με κατοικίδια
Το να περνάς χρόνο με κατοικίδια, όπως σκύλους ή γάτες, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα οξυτοκίνης. Ο δεσμός μεταξύ ανθρώπων και ζώων μπορεί να έχει θετικά συναισθηματικά αποτελέσματα.

Τακτική άσκηση
Η τακτική σωματική δραστηριότητα, ειδικά δραστηριότητες που σας αρέσουν, μπορεί να συμβάλει στην απελευθέρωση της συγκεκριμένης ορμόνης. Η άσκηση είναι επίσης ευεργετική για τη συνολική ψυχική και σωματική ευεξία.

Ενσυνειδητότητα και Διαλογισμός
Πρακτικές όπως η επίγνωση και ο διαλογισμός με καθοδηγούμενο διαλογισμό Voice Healing (ΕΔΩ) έχει αποδειχτεί με μελέτες οτι αυξάνει τα επίπεδα οξυτοκίνης. Αυτές οι δραστηριότητες προάγουν μια αίσθηση ηρεμίας και παρουσίας, ενισχύοντας θετικές συναισθηματικές καταστάσεις.

Έχει αποδειχτεί ότι τα υψηλά επίπεδα οξυτοκίνης στις μονογαμικές σχέσεις σχετίζονται με υψηλότερα επίπεδα πίστης. Κατά κάποιον τρόπο η οξυτοκίνη που εκκρίνεται όταν βρισκόμαστε σε μια καλή σχέση δρα με τέτοιον τρόπο, ώστε να μας φέρνει ακόμα πιο κοντά, και να κάνει την σχέση καλύτερη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Οι επτά "ενεργειακοί" τρόποι για να σας κατακλύσει η «ορμόνη της αγάπης»
Σταύρος Πλουμιστός: Οι επτά "ενεργειακοί" τρόποι για να σας κατακλύσει η «ορμόνη της αγάπης»
Σταύρος Πλουμιστός: Οι επτά "ενεργειακοί" τρόποι για να σας κατακλύσει η «ορμόνη της αγάπης»
https://i.huffpost.com/gen/2612560/images/o-LOVE-BRAIN-facebook.jpg
https://i.ytimg.com/vi/1M4R4qvBa98/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/10/blog-post_32.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/10/blog-post_32.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content