================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από ευρωβουλευτές

⍆Μια ομάδα βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητεί να ξεκινήσει μια εξωτερική έρευνα... για καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Ευρωκοινοβούλιο, έπειτα από καταγγελίες στην εφημερίδα «Sunday Times», ανέφερε την Τρίτη από το Στρασβούργο η ιστοσελίδα κοινοτικής ενημέρωσης EUObserver.

Σύμφωνα με τον EUObserver, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιγράφεται ως «φυτώριο της σεξουαλικής παρενόχλησης» ύστερα από καταγγελίες πως άνδρες ευρωβουλευτές είχαν παρενοχλήσει περί τις 12 γυναίκες βοηθούς.

Τα ονόματα των φερόμενων ως δραστών δεν έχουν αποκαλυφθεί στο κοινό, γράφει ο EUObserver, αν και η εφημερίδα «Times» έκανε αναφορά στον Yves Cochet, έναν πρώην Γάλλο υπουργό Περιβάλλοντος και ευρωβουλευτή των Πρασίνων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, υπάρχει αίτημα για εξωτερική έρευνα από πέντε βουλευτές του ΕΚ που ζητούν να συσταθεί ειδική επιτροπή για τη σεξουαλική παρενόχληση, προκειμένου να βοηθηθούν τα θύματα και να εξασφαλιστεί ότι οι δράστες θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη.

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε «σοκ και αγανάκτηση» για τις καταγγελίες, αναφέρει ο EUObserver.

Παραθέτει, μάλιστα, δήλωση του προέδρου, ο οποίος είπε ότι οι καταγγέλλοντες μπορούν ήδη να αναφέρουν την όποια κατάχρηση εξουσίας σε μια ειδική συμβουλευτική επιτροπή των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποσχέθηκε να αυξήσει περαιτέρω την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ήδη υπάρχουσες καταγγελίες.

Ο EUObserver τονίζει ότι η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη επίσημες καταγγελίες, αλλά σημειώνει ότι οι ισχυρισμοί που αναφέρονται στους «Sunday Times» είναι «σοβαροί».

Παρομοίως, το Politico Europe σημειώνει σε δικό του δημοσίευμα ότι μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει τις μαρτυρίες 87 γυναικών και 6 ανδρών.

Το Politico δημιούργησε έναν ειδικό ιστότοπο για τη συλλογή περισσότερων μαρτυριών. Περισσότερες από τις μισές καταγγελίες προέρχονται από άτομα που εργάζονται σε ΜΚΟ ή στον ιδιωτικό τομέα.
Έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από ευρωβουλευτές Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 11:55 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.