================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Νέο έργο καθαρισμού των υδατορεμάτων στη Μαγνησία προϋπολογισμού 500.000

⍆Ολοκληρώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων... ένα μεγάλο μέρος των εργασιών καθαρισμού υδατορεμάτων, στο πλαίσιο εργολαβίας, συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00€, ενώ θα ακολουθήσει και νέο έργο καθαρισμού των υδατορεμάτων της τάξης των 500.000,00€.

Συγκεκριμένα ενόψει χειμώνα και των δύσκολων καιρικών συνθηκών, η Περιφερειακή Ενότητα προχώρησε έγκαιρα στην διαδικασία που προβλέπεται για τον καθαρισμό υδατορεμάτων, υπογράφοντας τις σχετικές συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 650.000,00, με την μία εκ των δύο εργολαβιών να έχει ολοκληρωθεί ήδη.

Πιο αναλυτικά έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός στον Κραυσίδωνα σε μήκος 650 μ. από τις εκβολές έμπροσθεν του Πανεπιστημίου έως τη γέφυρα έμπροσθεν Πολυχώρου Τσαλαπάτα, ενώ με την νέα εργολαβία θα καθαρισθούν και άλλα σημεία του. Επίσης ολοκληρώθηκε στο υδατόρεμα Μικροθηβών – Τιμπλαλέξη ο καθαρισμός σε μήκος 320μ. βόρεια της Εθνικής Οδού και 130 μ. νότια της Εθνικής Οδού, στο Υδατόρεμα Πλατανόρεμα έγινε καθαρισμός σε μήκος 600 μ. από τη γέφυρα της Εθνικής Οδού μέχρι τις εκβολές, στο Υδατόρεμα Σούρπης έγινε καθαρισμός σε μήκος 1080 μ. στο τμήμα δυτικά του οικισμού Σούρπης, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού στην Αποστραγγιστική τάφρο της Αγίας Τριάδος Σούρπης σε μήκος 380 μέτρων.

Οι εργασίες καθαρισμού περιελάμβαναν απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών και βλάστησης που μειώνουν την παροχετευτική ικανότητά τους, δυσχεραίνοντας τη παροχέτευση των υδάτων προς τα κατάντη και διαμόρφωση πρανών. Στόχος όλων των παραπάνω είναι να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η νέα εργολαβία, προϋπολογισμού 500.000,00€, προβλέπει τον καθαρισμό στα υδατορέματα του Κραυσίδωνα, του Άναυρου, του Ξηριά, του Αϊδινίου, του Αγίου Ονουφρίου, του Ροδιά, του Βελεστίνου, του υδατορέματος πλησίον του οικισμού Ριζομύλου, του Αγ. Λαυρεντίου, του Πτελεού και των υδατορεμάτων Μπάνικα και Μαυρούτσα του Δήμου Ζαγοράς. Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι η απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών, αλλά και της βλάστησης που μειώνουν την ομαλή ροή των υδάτων της βροχής.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και φέτος έγκαιρα ξεκίνησε τις εργασίες καθαρισμού των υδατορεμάτων, που σε συνάρτηση με τα αντιπλημμυρικά έργα θωρακίζουν το Νομό μας, προκειμένου να αποφύγουμε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιπτώσεις εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σκοπός μας είναι να διαφυλάξουμε από πλημμυρικά φαινόμενα τις ανθρώπινες κοινότητες και τις περιουσίες και για αυτό συνεχίζουμε τις εργασίες καθαρισμού των υδατορεμάτων στα σημεία όπου κρίνεται απαραίτητο και σε απόλυτη συνεργασία με τους Δημάρχους».
Νέο έργο καθαρισμού των υδατορεμάτων στη Μαγνησία προϋπολογισμού 500.000 Reviewed by PLOUMISTOS on 11:38 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.