ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ για την ανεξαρτησία στην Καταλωνία - 38 τραυματίες από τα επεισόδια

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ για την ανεξαρτησία στην Καταλωνία - 38 τραυματίες από τα επεισόδια

⍆Άνοιξαν οι κάλπες για το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στην Καταλωνία,... με την αστυνομία να επεμβαίνει για να εμποδίσει την ψηφοφορία. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν - σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - ότι η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους σε έναν δρόμο της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν.

«Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι», φώναζαν νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι έξω από εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, στο οποίο επενέβη η ισπανική αστυνομία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters. Την ίδια ώρα φορτηγάκια της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στο εκλογικό κέντρο όπου ξέσπασαν οι ταραχές.

Δεκάδες μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας σπρώχνουν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους που είναι συγκεντρωμένοι έξω από αυτό το εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας.

Η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα, σχολίασε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο.

Σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλωνίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν, ανέφερε ο Μίγιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λέγοντας ότι «αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε».

Λίγο μετά το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων η αστυνομία εισέβαλε με τη βία και στο εκλογικό κέντρο της Ζιρόνα όπου επρόκειτο να ψηφίσει στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας ο πρόεδρος της επαρχίας Κάρλες Πουτζεμόντ, για να κατασχέσει ψηφοδέλτια και κάλπες.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ, ωστόσο, ψήφισε στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα.

Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα στην Καταλονία. Το υπουργείο Εσωτερικών ανάρτησε σχετικές φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Twitter με το σχόλιο: «Ιδού οι πρώτες κάλπες και τα ψηφοδέλτια που έχει κατασχέσει η αστυνομία στη Βαρκελώνη. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται στην Καταλονία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλωνίας έχει ανακοινώσει ότι όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα και βρίσκουν το εκλογικό κέντρο που είναι εγγεγραμμένοι κλειστό, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε όποιο εκλογικό κέντρο βρουν ανοιχτό. Την ίδια στιγμή προχωρώντας σε ένα ακόμη βήμα προκειμένου να διευκολυνθεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο η Μαδρίτη έχει χαρακτηρίσει παράνομο και έχει απαγορεύσει, ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης, Τζόρντι Τουρούλ, δήλωσε ότι τα ψηφοδέλτια που θα τυπώσουν στο σπίτι τους οι ψηφοφόροι θα θεωρούνται έγκυρα. «Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τηρώντας τις εγγυήσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί», τόνισε ο Τουρούλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καταλωνίας ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοικτό στην περιοχή τους, ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης, Ε. Μίγιο επεσήμανε: «πρόκειται για μια απάτη, για μια φάρσα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού 45 λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία».

Οι Καταλανοί είχαν ήδη αρχίσει να σχηματίζουν ουρές μπροστά από τα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν στο σημερινό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας αυτής της Ισπανίας, πολύ πριν ανοίξουν οι κάλπες, παρά την απαγόρευση από τη Μαδρίτη και ψηφοφόροι επιχειρούσαν από νωρίς να μην επιτρέψουν στην αστυνομία να εμποδίσει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Νωρίτερα μια αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από περίπου 30 φορτηγάκια της εθνοφρουράς, φορτηγάκια χωρίς διακριτικά και ένα φορτηγό γεμάτο αστυνομικούς αναχώρησαν από το λιμάνι της Βαρκελόνης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters.

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα άνοιξαν στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να κλείσουν στις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την νομαρχία, περίπου 1.300 εκλογικά κέντρα έχουν σφραγιστεί από την αστυνομία, αλλά σε 160 άλλα οι αυτονομιστές έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη. Ήδη σε κάποια εκλογικά κέντρα έχουν ξεκινήσει να τοποθετούνται κάλπες και ψηφοδέλτια, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Η ημέρα κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι γάτας με το ποντίκι.

Όπως δήλωσε μια πηγή από την καταλανική κυβέρνηση, οι αυτονομιστές διαθέτουν διπλές κάλπες. Έχουν προβλέψει να διεξαχθεί το δημοψήφισμα σε κάθε είδους μέρη, με λιγότερο ή περισσότερο εύκολη πρόσβαση: σχολεία, κέντρα υγείας, μουσεία, μοναστήρια, κέντρα για ηλικιωμένους…

Η αστυνομία της Καταλωνίας πάντως πρόκειται να μεταβεί στα εκλογικά κέντρα για να ζητήσει από τους καταληψίες να τα εγκαταλείψουν και για να αποκλείσει την είσοδο σε αυτά.

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολές να ενεργούν με μεγάλη προσοχή προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Οι αρχές φοβούνται ότι ίσως μεταβούν στην Καταλωνία ομάδες της άκρας αριστεράς ή της άκρας δεξιάς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επεισόδια και για τον λόγο αυτό η Μαδρίτη έχει στείλει στην περιοχή επιπλέον 10.000 αστυνομικούς και εθνοφρουρούς.

Στις 6 Σεπτεμβρίου οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αυτού, παρότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας το είχε κρίνει αντισυνταγματικό και χωρίς να υπάρχει πλήρης συναίνεση μεταξύ των Καταλανών.

Η επαρχία είναι σχεδόν διχασμένη αναφορικά με το θέμα, όμως η πλειονότητα των κατοίκων επιθυμεί, σε ποσοστό 70%, να διεξαχθεί ένα νόμιμο δημοψήφισμα με την άδεια της κεντρικής κυβέρνησης.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου ούτε οι νομικές προσφυγές, ούτε οι συλλήψεις και οι έρευνες έχουν αποτρέψει τους αυτονομιστές της Καταλωνίας, όπου ζει το 16% των κατοίκων της Ισπανίας.

Σε συνέντευξή του στο AFP ο πρόεδρος της επαρχίας αυτής, ο Κάρλες Πουτζεμόντ, δήλωσε ότι νιώθει πως φέρει «μια μεγάλη ευθύνη».

«Είναι μια πολύ σοβαρή στιγμή», τόνισε, επιβεβαιώνοντας ότι σε περίπτωση νίκης του «ναι» θα ληφθούν «πολιτικές αποφάσεις» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, έπειτα από μια «μεταβατική» φάση στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν διαπραγματεύσεις για την απόσχιση της επαρχίας από την Ισπανία.

Οι συνέπειες μιας απόσχισης της επαρχίας αυτής, που εκπροσωπεί το 19% του ΑΕΠ της Ισπανίας και έχει το μέγεθος του Βελγίου, δεν μπορούν να εκτιμηθούν, όπως και αυτές του Brexit. Ανησυχούν όμως πολύ τους Ισπανούς, οι οποίοι βγήκαν χθες το βράδυ στους δρόμους κατά χιλιάδες διαδηλώνοντας ενάντια στο δημοψήφισμα, τόσο στη Βαρκελόνη όσο και στη Μαδρίτη. Κρατούσαν σημαίες ισπανικές, καταλανικές και ευρωπαϊκές και πανό που έγραφαν: «Η Καταλονία είναι η Ισπανία».

Από την πλευρά τους οι αυτονομιστές ισχυρίζονται ότι έχουν προκαλέσει «μια επανάσταση χαμόγελων» και πραγματοποιούν καθημερινές κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι τονίζει ότι το δημοψήφισμα είναι παράνομο και δεν προβλέπεται από το ισπανικό Σύνταγμα.

38 τραυματίες από τα επεισόδια

Τουλάχιστον 38 άτομα τραυματίστηκαν από την χρήση βίας από την ισπανική αστυνομία κατά των πολιτών που ήθελαν να ψηφίσουν στο απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της επαρχίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις περισσότερες των περιπτώσεων επρόκειτο για μικροτραυματισμούς.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ για την ανεξαρτησία στην Καταλωνία - 38 τραυματίες από τα επεισόδια
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ για την ανεξαρτησία στην Καταλωνία - 38 τραυματίες από τα επεισόδια
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ για την ανεξαρτησία στην Καταλωνία - 38 τραυματίες από τα επεισόδια
http://nstatic.tanea.gr/29386063_2017_10_01T083816Z_1790954689_RC18878FE870_RTRMADP_3_SPAIN_POLITICS_CATALONIA.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTclMmYxMCUyZjAxJTJmMjkzODYwNjNfMjAxNy0xMC0wMXQwODM4MTZ6XzE3OTA5NTQ2ODlfcmMxODg3OGZlODcwX3J0cm1hZHBfM19zcGFpbi1wb2xpdGljcy1jYXRhbG9uaWEuanBnJnc9NjYwJmg9Mzc2JnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9dHJ1ZSZhdD00
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/10/38.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/10/38.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content