================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Νέο νομοσχέδιο για τα «intersex» άτομα προανήγγειλε η κυβέρνηση

⍆Την κατάθεση νέου νομοσχεδίου για τα «intersex» άτομα, όσους δηλαδή δεν ταυτίζονται... με το δίπολο άρρεν – θήλυ προανήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής ενώ παράλληλα είπε ότι θα μελετηθεί ενδεχόμενη μείωση του ορίου ηλικίας (από τα 17 έτη στα 15) για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής που επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο είπε, απαντώντας σε παρατηρήσεις κοινωνικών φορέων, πως «Έχουμε λάβει υπόψη όλες τις παρατηρήσεις για το όριο ηλικίας για τη μετάβαση φύλου. Δεν προσδιορίστηκε αυθαίρετα το όριο των 18 ετών καθώς τότε δίνεται το δικαίωμα της ψήφου. Ετσι και για τη ζωή του μπορεί να πάρει αποφάσεις.

Για την μετάβαση φύλου στα 17 έτη απαιτείται η συναίνεση των γονέων» για να προσθέσει «θα συζητήσουμε εάν το όριο αυτό μπορεί να πάει στα 16 ή 15έτη. Εκεί επειδή έχομε να κάνουμε με ανήλικο η βούληση του οποίου δεν είναι ισχυρή κατά το νόμο αλλά επιδέχεται μεταβολών – θα πρέπει ενδεχομένως να δούμε εκτός από τη βούληση που θα συνοδεύεται από σύμφωνη γνώμη γονέων να συνοδεύεται και από κάτι περισσότερο. Για παράδειγμα, ίσως παρακολούθηση από δημόσιο νοσοκομείο ή μια σύμφωνη γνώμη ενός συμβουλίου αλλά μόνο γι’ αυτή την περίπτωση. Θα το συζητήσουμε και θα το δούμε μέχρι την Ολομέλεια».
Νέο νομοσχέδιο για τα «intersex» άτομα προανήγγειλε η κυβέρνηση Reviewed by PLOUMISTOS on 7:51 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.