Στ. Πλουμιστός: Πως να δημιουργήσουμε ισορροπία λογικής, θέλησης και συναισθημάτων στη ζωή μας

Πως να δημιουργήσουμε ισορροπία λογικής, θέλησης και συναισθημάτων στη ζωή μας

⍆Για να δημιουργήσουμε ισορροπία λογικής, θέλησης και συναισθημάτων στη ζωή μας,...
πρέπει να εξισορροπήσουμε, να εξισώσουμε και να συγχρονίσουμε τα τσάκρας μας.

Τσάκρα στα σανσκριτικά σημαίνει «τροχός»- «στρόβιλος ενέργειας».

Τα τσάκρας μοιάζουν πιο πολύ με δίνες, ή χωνιά, ενέργειας. Υπάρχουν στο καθένα από τα επτά επίπεδα του πεδίου.

Τα τσάκρας από το δεύτερο μέχρι το έκτο εμφανίζονται τόσο στο εμπρόσθιο, όσο και στο οπίσθιο μέρος του σώματος. 

Τα περιγράφουμε με τον αριθμό τους και με ένα γράμμα: Α για το μπροστινό μέρος του σώματος και Β για το πίσω (βλ. Σχήμα 2-5).



Τα τσάκρας λειτουργούν ως όργανα εισαγωγής ενέργειας από το συμπαντικό ζωτικό ενεργειακό πεδίο, το οποίο μπορούμε επίσης να ονομάσουμε συμπαντικό πεδίο υγείας τριγύρω μας. Η ενέργεια αυτή, που εισάγεται και μεταβολίζεται μέσα από κάθε τσάκρα, αποστέλλεται στα τμήματα του σώματος που βρίσκονται στην πλησιέστερη σε κάθε τσάκρα κύρια περιοχή νευρικών πλεγμάτων.

Η ενέργεια αυτή είναι πολύ σημαντική για την υγιή λειτουργία του αυρικού πεδίου και του φυσικού σώματος. Στην ανατολική παράδοση η ενέργεια αυτή ονομάζεται πράνα ή τσι. Αν κάποιο τσάκρα πάψει να λειτουργεί σωστά, η εισαγωγή ενέργειας θα διαταραχτεί, πράγμα που σημαίνει ότι τα όργανα του σώματος που εξυπηρετούνται από το τσάκρα αυτό δεν θα παίρνουν τα απαραίτητα εφόδια. Αν η δυσλειτουργία του τσάκρα συνεχίσει, η ομαλή λειτουργία των οργάνων και των άλλων μερών του σώματος στη συγκεκριμένη αυτή περιοχή θα διαταραχτεί. Το μέρος εκείνο του σώματος θα εξασθενήσει, καθώς και το ανοσοποιητικό του σύστημα, και τελικά θα ασθενήσει.

Υπάρχουν επτά κύρια τσάκρας. 
Κάθε χωνί έχει το μεγαλύτερό του άνοιγμα στην εξωτερική πλευρά τού σώματος μας, με διάμετρο περίπου δεκαπέντε εκατοστών, σε απόσταση δυόμισι εκατοστών από το σώμα. Η μικρή κορυφή είναι μέσα στο σώμα, κοντά στη σπονδυλική στήλη. Το κάθετο ρεύμα ισχύος βρίσκεται στην κεντρική γραμμή του σώματος. Είναι το μεγάλο κανάλι ενέργειας μέσα στο οποίο όλα τα τσάκρας απελευθερώνουν την ενέργεια που συγκεντρώνουν από το συμπαντικό πεδίο ζωής ή υγείας, τριγύρω μας. 

Η ενέργεια από όλα τα τσάκρας πηγαίνει πάνω κάτω μέσα στο κάθετο ρεύμα ισχύος. Κάθε χρώμα είναι συνυφασμένο με τα άλλα, σαν ένα σχοινί από όμορφο παλλόμενο φως όλων των χρωμάτων. Το κάθετο ρεύμα ισχύος έχει πλάτος περίπου δυόμισι εκατοστά στους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, σε μερικούς θεραπευτές που έχουν ανυψωθεί σε μια ανώτερη αλλαγμένη κατάσταση συνειδητότητας για να θεραπεύουν, μπορεί να διευρυνθεί, με τη διάμετρο του να φτάνει τα δεκαπέντε εκατοστά.

Τα επτά κύρια τσάκρας βρίσκονται κοντά στα κύρια νευρικά πλέγματα του σώματος.


Το πρώτο είναι ανάμεσα στους μηρούς και η λεπτή του κορυφή εδράζεται πάνω στην ιεροκοκκυγική άρθρωση. Σχετίζεται με τις κιναισθητικές (αίσθηση της θέσης του σώματος), αναδεκτικές (αίσθηση της κίνησης του σώματος) και απτικές (αφή) αισθήσεις. Συνδέεται με τη θέλησή μας να ζήσουμε και παρέχει στο σώμα μας φυσική ζωτικότητα. Προσφέρει ενέργεια στη σπονδυλική στήλη, στα επινεφρίδια και στα νεφρά. 

Το δεύτερο τσάκρα βρίσκεται ακριβώς επάνω από το ηβικό οστό, στο εμπρόσθιο και το οπίσθιο μέρος του σώματος.

Η κορυφή του εδράζεται ακριβώς στο κέντρο του ιερού οστού, μέσω του οποίου νιώθουμε τα συναισθήματά μας. Συνδέεται με τον αισθησιασμό και τη σεξουαλικότητά μας και εφοδιάζει με μεγάλες ποσότητες ενέργειας τα σεξουαλικά μας όργανα και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Το τρίτο τσάκρα βρίσκεται στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο μέρος του σώματος. Η κορυφή του βρίσκεται ακριβώς στη διαφραγματική άρθρωση, ανάμεσα στον δωδέκατο θωρακικό σπόνδυλο και τον πρώτο οσφυϊκό. Παρέχει ενέργεια στα όργανα αυτής της περιοχής του σώματος – στομάχι, ήπαρ, χολή, πάγκρεας, σπλήνα και νευρικό σύστημα. Συνδέεται με το τι είμαστε μέσα στο σύμπαν, πώς συνδεόμαστε με τους άλλους και πώς φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Το τέταρτο τσάκρα, στην περιοχή της καρδιάς, έχει σχέση με την αγάπη και τη θέληση. Την αγάπη την αισθανόμαστε μέσα από αυτό. Η εμπρόσθια όψη συνδέεται με την αγάπη και η οπίσθια με τη θέληση. Για να διατηρούμε την καλή λειτουργία αυτού του τσάκρα, ζούμε σε κατάσταση ισορροπίας ανάμεσα στην αγάπη και τη θέληση. Η λεπτή κορυφή του εδράζεται στον πέμπτο θωρακικό σπόνδυλο και προσφέρει ενέργεια στην καρδιά, στο κυκλοφορικό σύστημα, στον θύμο αδένα, στο πνευμονογαστρικό νεύρο και στο άνω μέρος της πλάτης. 

Το πέμπτο τσάκρα βρίσκεται στο εμπρόσθιο και το οπίσθιο μέρος του λαιμού και συνδέεται με τις αισθήσεις της ακοής, της γεύσης και της όσφρησης. Η λεπτή του κορυφή εδράζεται στον τρίτο αυχενικό σπόνδυλο και εφοδιάζει με ενέργεια τον θυρεοειδή, τους βρόγχους, τους πνεύμονες και τον οισοφάγο. Συνδέεται με το να προσφέρουμε και να δεχόμαστε, καθώς και με την έκφραση της αλήθειας μας.

Το έκτο τσάκρα βρίσκεται στο μέτωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η κορυφή του εδράζεται στο κέντρο του κεφαλιού. Δίνει ενέργεια στην υπόφυση, στον κάτω εγκέφαλο, στο αριστερό μάτι, στα αυτιά, στη μύτη και στο νευρικό σύστημα. Συνδέεται με την αίσθηση της όρασης. Το εμπρόσθιο μέρος του σχετίζεται με την αντίληψη και το οπίσθιο μέρος με την εκτέλεση των ιδεών μας, σε μια σταδιακή πορεία υλοποίησής τους.

Το έβδομο τσάκρα βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού και η κορυφή του εδράζεται στο μέσον της κορυφής του κεφαλιού. Παρέχει ενέργεια στον άνω εγκέφαλο και στο δεξιό μας μάτι. Συνδέεται με το βίωμα της άμεσης γνώσης και με την ολοκλήρωση της προσωπικότητας μέσω της πνευματικότητας.

Γενικά, οι εμπρόσθιες όψεις των τσάκρας σχετίζονται με τις συναισθηματικές μας λειτουργίες, οι οπίσθιες με τις λειτουργίες της θέλησης και τα τσάκρας του κεφαλιού με τη λειτουργία της λογικής μας. Η ισορροπημένη λειτουργία της λογικής μας, της θέλησης και του συναισθήματος είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας μας.

Δεδομένου ότι η ποσότητα της ενέργειας που ρέει διαμέσου ενός τσάκρα δείχνει πόσο αυτό χρησιμοποιείται, δηλώνει επίσης πόσο είναι σε χρήση η λογική, η θεληματική και η συναισθηματική όψη του τσάκρα αυτού. Για να δημιουργήσουμε ισορροπία λογικής, θέλησης και συναισθημάτων στη ζωή μας, πρέπει να εξισορροπήσουμε, να εξισώσουμε και να συγχρονίσουμε τα τσάκρας μας.

Στ. Πλουμιστός

Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Πως να δημιουργήσουμε ισορροπία λογικής, θέλησης και συναισθημάτων στη ζωή μας
Στ. Πλουμιστός: Πως να δημιουργήσουμε ισορροπία λογικής, θέλησης και συναισθημάτων στη ζωή μας
Πως να δημιουργήσουμε ισορροπία λογικής, θέλησης και συναισθημάτων στη ζωή μας
https://kundaliniyoganet.gr/assets/upload/p9863/Files/IMG_2630.JPG_1433153841.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/09/blog-post_902.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/09/blog-post_902.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content