================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Συναγερμός στον Ειρηνικό: Εκκενώνουν ολόκληρο νησί μετά από έκρηξη ηφαιστείου

⍆Την εκκένωση ενός ολόκληρου νησιού στο αρχιπέλαγος Βανουάτου αποφάσισαν οι αρχές καθώς... ένα από τα ηφαίστεια του νησιού είναι έτοιμο να εκραγεί.

Οι 11.000 κάτοικοι του Ambae ειδοποιήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και μεταφέρονται σε άλλα νησιά του αρχιπελάγους.

Το ηφαίστειο Manaro Voui άρχισε να εκτοξεύει τέφρα σε μία «μέτρια έκρηξη» το Σαββατοκύριακο. Καυτή λάβα άρχισε να αναδύεται στην επιφάνεια του κρατήρα.

Τις τελευταίες μέρες, οι αρχές κατάφεραν να μετακινήσουν 6.000 κατοίκους σε καταφύγια του Ambae, αλλά τώρα διέταξαν την πλήρη εκκένωση του νησιού. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα.Ο Shadrack Welegtabit, διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οι πιθανότητες είναι πως στο ηφαίστειο θα σημειωθεί πλήρη έκρηξη και γι' αυτό πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος.Το Manaro Voui εξερράγη τελευταία φορά το 2005, και τότε 5.000 κάτοικοιαναγκάστηκαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους.

Το ηφαίστειο αυτό -όπως και το Agung στο Μπαλί- βρίσκεται στο λεγόμενο «Δακτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού. Σε αυτή τη γεωλογικά ενεργή περιοχή, με εκατοντάδες ενεργά ηφαίστεια, σημειώνονται συχνά σεισμοί.
Συναγερμός στον Ειρηνικό: Εκκενώνουν ολόκληρο νησί μετά από έκρηξη ηφαιστείου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:43 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.