_______________________________________________________________________________ http://picasion.com/

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ιλαρά

⍆Από τις αρχές Μαΐου έως και τις 3 Σεπτεμβρίου, καταγράφτηκαν 100 κρούσματα ιλαράς.... απ’ όλη την Ελλάδα στο Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων), όταν τη διετία 2014-2015 είχε εκδηλωθεί ένα μόλις κρούσμα και το 2016 κανένα.

«Δυστυχώς δικαιωνόμαστε όταν βγάζαμε ανακοινώσεις υπέρ του εμβολιασμού και κατά του αντιεμβολιαστικού κινήματος που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια», σχολίασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάμη, «πολλοί γονείς πείστηκαν από τη συνομοσιολογία που αναπτύχθηκε γύρω από τους εμβολιασμούς και εντάχθηκαν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα». «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται και στη χώρα μας κρούσματα ασθενειών που στο παρελθόν ευθύνονταν για τη νοσηρότητα του πληθυσμού. Οι γονείς που συνειδητά δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους έχουν τεράστια ευθύνη, τόσο απέναντι στα ίδια όσο και απέναντι στη δημόσια υγεία», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, με τον εμβολιασμό του πληθυσμού επιτυγχάνεται η λεγόμενη «ανοσία αγέλης». Όταν σπάει ο κρίκος, ο ιός βρίσκει πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί και έτσι έχουμε εξάρσεις επιδημιών.

Υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας που μείωσε τη νοσηρότητα στον πληθυσμό. «Δεν είναι συντεχνιακό ζήτημα. Είναι θέμα δημόσιας υγείας», δήλωσε κατηγορηματικά, τονίζοντας μάλιστα ότι όλα τα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν εμβόλια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εθνικού εμβολιασμού μέσω του εθνικού συστήματος υγείας.

Σημειώνεται ότι η ιλαρά είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο νόσημα με σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να αποβεί ακόμη και θανατηφόρο για βρέφη και μικρά παιδιά. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές ακόμη και μακροπρόθεσμες.

Χωρίς αντιφυματικό εμβολιασμό οι μαθητές

Την ίδια ώρα που η ιατρική κοινότητα κρούει κώδωνα κινδύνου για την ιλαρά, στα σχολεία φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί αντιφυματικός εμβολιασμός.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Χρυσούλα Κολημήτρα, οι επισκέπτριες υγείας, αυτή την περίοδο, συγκεντρώνουν στοιχεία από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τον αριθμό των μαθητών που θα υποβληθούν σε μαντού (δερμοαντίδραση) προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν θετικότητα απέναντι στη φυματίωση.

Τα μαντού θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για το μαθητικό πληθυσμό των νηπιαγωγείων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και Ν. Ιωνίας. Στην περιφέρεια, το μαντού θα γίνει μέσω των Κέντρων Υγείας.

Ωστόσο το εμβόλιο της φυματίωσης δεν θα γίνει στα σχολεία, όπως γινόταν, αλλά με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, κάθε γονιός θα πρέπει να φροντίσει γι’ αυτό.

Το διάβασα στο taxydromos.gr
Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ιλαρά Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 6:59 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.