Στο Βόλο τεμάχιο του Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα

Στο Βόλο τεμάχιο του Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα

⍆Με δέος και βαθειά συγκίνηση η τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος υποδέχθηκε... στις 17 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου τεμάχιο του Σταυρού του Κυρίου, που φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Όπως έγινε γνωστό από τη Μητρόπολη, «το Ιερό θησαύρισμα εκόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, Ιεράρχης της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου του Γ΄ και υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του πολυπληθούς ευσεβούς λαού. Στην υποδοχή παρέστησαν εκπρόσωποι των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών της πόλης.

Μετά την σύντομη Δέηση, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα «ιστορική, αφού έχουμε την ευλογία να υποδεχόμαστε και να προσκυνούμε το Τίμιο Ξύλο του Κυρίου μας». Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, ο οποίος κατάγεται από τον Βόλο και πλέον ανήκει στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα. Τον ευχαρίστησε από καρδιάς για την καθοριστική συνεισφορά του, προκειμένου η Τοπική μας Εκκλησία να απολαμβάνει αυτήν την μεγίστη ευλογία.

Από την μεριά του ο Σεβ. κ. Ιωακείμ τόνισε, μεταξύ άλλων: «από την Πολη του Βασιλέως του Μεγάλου, την Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ, την πνευματική πρωτεύουσα όλου του κόσμου, ο σεπτός Πατριάρχης μας κ. Θεόφιλος, ανταποκρινόμενος στην απευθυνθείσα παράκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με απέστειλε ως συνοδό της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η οποία περιέχει τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, με σκοπό την προσκύνηση και τον αγιασμό του λαού του Βόλου». Ο κ. Ιωακείμ αναφέρθηκε στην ιστορία του Τιμίου Σταυρού, από την εύρεσή Του από την Αγία Ελένη, το 326μ.Χ., χαρακτήρισε «ευτυχή συγκυρία την έλευσή του στο Βόλο, για πρώτη φορά» και επεσήμανε ότι «κάθε ορθόδοξη ψυχή συγκλονίζεται από τη θέα του Τιμίου Σταυρού, του πανίσχυρου αυτού όπλου, το οποίο χάρισε ο Θεός στο ανθρώπινο γένος. Το αντικείμενο της αισχύνης έγινε δόξα της Εκκλησίας και του θανάτου το ξύλο χαράς σημείο και ταμείο ζωής, αφού ο Εσταυρωμένος Κύριος μεταβίβασε τη δύναμη και τη Χάρη Του, με τρόπο μυστικό και ακατάληπτο, στον Τίμιο Σταυρό».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελενουπόλεως μετέφερε τις ολόθυμες ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και την ευλογία του Ζωοδόχου και Παναγίου Τάφου και των λοιπών ιερών Προσκυνημάτων, «τα οποία φυλάττει και υπηρετεί, από αιώνων πολλών, με αυταπάρνηση η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, με την στήριξη και συμπαράσταση του Ελληνικού Γένους, το οποίο οι Πατέρες της Αγίας Γης ευγνωμονούμε». Ακολούθησε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ.

Το τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως έως την Κυριακή 24/9 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής του θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Στο Βόλο τεμάχιο του Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα
Στο Βόλο τεμάχιο του Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα
Στο Βόλο τεμάχιο του Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα
http://www.thessaliatv.gr/include/docs/0050048519_metamorfosi_timio_3ilo_(1).jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/09/blog-post_748.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/09/blog-post_748.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content