================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Κτηνωδία στο Πακιστάν: Νάρκωσαν, έδεσαν και σκότωσαν τα παιδιά τους γιατί ήθελαν να κλεφτούν!

⍆Μια απίστευτη ιστορία που μόνο αποτροπιασμό προκαλεί, είδε το φως της δημοσιότητας.... Γονείς σκότωσαν τα ίδια τους τα παιδιά, επειδή... τους το είπε το τοπικό συμβούλιο γερόντων, το οποίο έκρινε ότι "ντρόπιασαν" την κοινότητα της φυλής Μομάντ.

Δύο έφηβοι ηλικίας 17 και 15 ετών λοιπόν που προσπάθησαν να «κλεφτούν» για να παντρευτούν δολοφονήθηκαν με ηλεκτροσόκ, στην περιοχή Καράτσι του Πακιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής και τις αστυνομικές πηγές, οι τροχοί της φυλετικής «δικαιοσύνης» τέθηκαν σε κίνηση στις 14 Αυγούστου, την ημέρα που η χώρα γιορτάζει 70 χρόνια από την ύπαρξή της.

Το κορίτσι, η 15χρονη Μπαχτ Τάτζ, κόρη του Χικμάτ Χαν, φέρεται ότι προσπάθησε να κλεφτεί με το 17χρονο Ρεχμάν, γιο του Μοχάμεντ Αφτζάλ. Και οι δύο οικογένειες ανήκουν στην «υπο-φυλή» Safi της φυλής Mohmand και κατοικούν στο Ali Brohi Goth.

Την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, η Τάι εξαφανίστηκε από το σπίτι της με μετρητά και κοσμήματα. Ενώ έμεινε σε ένα σπίτι στην κοντινή περιοχή του Gulshan-e-Buner, ο Ρεχμάν έπρεπε να παραμείνει στο σπίτι του για να μην κινηθούν υποψίες.

Καθώς οι τρελαμένοι από αγωνία γονείς της Τάτζ έψαχναν το δωμάτιο της κόρης τους για οποιαδήποτε ένδειξη για την τύχη της, σύντομα βρήκαν μια κάρτα SIM που είχε καταχωρηθεί στο όνομα του Ρέχμαν. Η ανακάλυψη θα αποβεί μοιραία για το εφηβικό ζευγάρι καθώς οι πρεσβύτεροι κατάφεραν να εντοπίσουν την Τατζ και να την έφεραν στο σπίτι την ίδια μέρα.

Μια σπασμένη συμφωνία

Συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα του θέματος, ο πατέρας του Ρεχμάν, ο Αφζάλ, επισκέφθηκε το σπίτι της Τατζ για να συναντήσει τον πατέρα της, Χικμάτ, και επέκτεινε μια πρόταση γάμου. Γνωρίζοντας καλά τη δυνατότητα βίαιης αντίδρασης από την οικογένεια της Τατζ, ο Αφζάλ βασίστηκε σε μια άλλη αρχαϊκή φυλετική πρακτική, την Swara (προσφορά κοριτσιών της οικογένειας για γάμο), για να κατευνάσει τους γονείς της κοπέλας.

Μαζί με την υπόσχεση να δώσει δύο από τις κόρες του για το γάμο, ο Αφζάλ προσφέρθηκε να επωμιστεί όλες τις δαπάνες του γάμου των Τατζ και Ρεχμάν και επίσης, δώρισε μια αγελάδα ως αποζημίωση.

Η οικογένεια της Τατζ είχε αποδεχθεί την προσφορά του Αφζάλ. Συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο οικογενειών και πάνω από δώδεκα πρεσβύτεροι της φυλής Μομάντ που κατοικούν στο Ali Brohi Goth, το Sherpao Colony και το Muslimabad συγκεντρώθηκαν στις 15 Αυγούστου για ένα τζιργκά για να τελειώσουν το θέμα.

Εκεί υπήρξε ένας ισχυρός συντηρητικός γέροντας, ο Σαρτάτζ Καν ή Σαγκαλάι, που διατύπωσε αντιρρήσεις για τη συμφωνία. Κατά την άκαμπτη άποψη του, η τζιρκά έπρεπε να τιμωρήσει τους εφήβους ώστε να αποθαρρύνουν τέτοιες πράξεις στο μέλλον και οι οικογένειές τους έπρεπε να είναι αυτές που θα σκοτώσουν τα παιδιά τους, για να σώσουν την «τιμή» της φυλής τους.

Αδιανόητος θάνατος

Οι διαφωνίες του Σαγκαλάι έπεισαν τα μέλη του τζιργκά και οι εντολές για τις δολοφονίες πέρασαν. Οι έφηβοι, όμως, έπρεπε να πεθάνουν ξεχωριστά.

Η ζωή της Τατζ έφυγε πρώτα. Ο πατέρας και ο θείος της, την ανάγκασαν να καταναλώσει ισχυρό ηρεμιστικό και στη συνέχεια έδεσαν το αναίσθητο κορίτσι σε ένα τσαρπάι (κρεβάτι από σχοινιά). Στη συνέχεια της έκαναν ισχυρά ηλεκτροσόκ, με τα οποία η άτυχη πέθανε.

Η Τατζ θάφτηκε εκείνη τη νύχτα με μυστικότητα από πέντε φυλές στο νεκροταφείο του Maula Madad στην αποικία Sherpao. Την επόμενη μέρα, η οικογένεια του Ρεχμάν επανέλαβε το ίδιο αποτρόπαιο έγκλημα στο ναρκωμένο σώμα του 17χρονου παιδιού τους.

Ο πατέρας του Ρεχμάν, ο Αφζάλ, είχε αντιταχθεί στην απόφαση αλλά, σύμφωνα με τους συγγενείς του, ένα από τα μέλη του τζιργκά απείλησε να βλάψει την οικογένειά του στην πατρίδα του, με τη βοήθεια από μαχητές των Ταλιμπάν αν δεν συμμορφωνόταν.

«Αυτές οι αθώες ψυχές δέθηκαν σε ένα τσαρπάι και τους έκαναν ηλεκτροσόκ» είπε ο Αμάν Μαρουάτ, ο αστυνομικός που συνέλαβε τους πατεράδες και δύο θείους των θυμάτων.

Η αστυνομία καταζητεί περίπου 30 μέλη του τζιργκά που διέφυγαν και κρύβονται για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, σχεδόν όλοι γυναίκες, δολοφονήθηκαν πέρσι στο Πακιστάν για λόγους «τιμής». Συνήθως οι συγγενείς του θύματος το τιμωρούν επειδή «ντρόπιασε» την οικογένεια ή την κοινότητά του.

Ο Μαρουάτ, που υπηρετεί στην αστυνομία εδώ και 25 χρόνια, είπε ότι έχει ερευνήσει πολλούς τέτοιους φόνους στο Καράτσι.

Σύμφωνα με έναν ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον Ζόχρα Γιουσούφ, τα τζιργκά ασκούν περισσότερη εξουσία από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Συχνά, τέτοια συμβούλια συγκαλούνται για να επιλύσουν διαφορές, ιδίως μεταξύ φτωχών οικογενειών. Μολονότι είναι παράνομα, οι αποφάσεις τους τηρούνται ενώ οι επίσημες αρχές τις αγνοούν.

«Οι νόμοι μοιάζουν άχρηστοι. Ο πατέρας του αγοριού δεν σκέφτηκε να ζητήσει την προστασία του κράτους και τα μέλη του τζιργκά δεν φοβήθηκαν αντίποινα εκ μέρους του», εξήγησε ο Μαλίχα Ζία Λάρι, αναπληρωτής διευθυντής της οργάνωσης «Κοινωνία Νομικής Βοήθειας» του Καράτσι.

Το διάβασα στο protothema.gr
Κτηνωδία στο Πακιστάν: Νάρκωσαν, έδεσαν και σκότωσαν τα παιδιά τους γιατί ήθελαν να κλεφτούν! Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 4:04 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.