================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στ. Πλουμιστός: Τα πρακτικά εργαλεία... όταν στη ζωή σου συνεχίζουν τα εμπόδια

⍆Η κάθε πράξη προς την επιτυχία φανερώνει πάντα εμπόδια....
Δημιουργεί μια μορφή αντίστασης από το περιβάλλον, τις καταστάσεις ή τους ανθρώπους που είναι γύρω μας.

Μια αντίσταση από τον ίδιο μας τον εαυτό όταν ένα πλήθος από εμπόδια εμφανίζεται μπροστά μας.

Όμως αν δεν ξεπεράσεις τα εμπόδια που εμφανίζονται, υπάρχει περίπτωση να μην πετύχεις ή τουλάχιστον να εκτιμήσεις την επιτυχία όταν βρεθείς μπροστά της.

Τα εμπόδια είναι απλά δείκτες πως εισάγεις τον εαυτό σου σε ανεξερεύνητα μονοπάτια.

Η αισιόδοξη ματιά αποτελεί χαρακτηριστικό – κλειδί για μια επιτυχημένη ζωή· οπότε, τι κάνουμε όταν τα πράγματα πάνε λίγο στραβά; Έχουμε την τάση να αφήνουμε το ηθικό μας να κάνει βουτιά προς τα κάτω μαζί με την κατάσταση των πραγμάτων. Αλλά η ζωή θα συνεχίζει να μας φέρνει εμπόδια, μικρότερα και μεγαλύτερα σε συχνή βάση, και αν θέλουμε να επιτύχουμε χρειάζεται να γνωρίζουμε πώς να διατηρούμε τη διάθεσή μας ανεπηρέαστη. Ως εκ τούτου, χρειαζόμαστε πρακτικά εργαλεία, για να μας βοηθήσουν σε αυτό το σκοπό, όταν οι συνθήκες είναι εναντίον μας.

ΙΔΟΥ τα πρακτικά εργαλεία... που θα συνεισφέρουν:

1. Πάρτε λίγο χρόνο μακριά από τα πάντα

Ξέρετε πώς συμβαίνει. Ξεκινάτε τη μέρα σας και όλα φαίνεται να βαίνουν καλώς, όταν ξαφνικά, η καταστροφή κάνει την εμφάνισή της. Όλα τα καλώς σχεδιασμένα πλάνα σας αρχίζουν να καταρρέουν. Ορισμένες φορές, οι περιστάσεις μας εκπλήσσουν και εμείς αντιδράμε – και δυστυχώς, αυτό από μόνο του εντείνει το πρόβλημα, επειδή μέσω της αντίδρασής μας, τείνουμε να λειτουργούμε με βάση τις αδυναμίες και όχι τα δυνατά μας σημεία. Αποφασίζουμε χωρίς να σκεφτούμε καθαρά. Αντιδράμε με κακή διάθεση που δηλώνει: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου συμβαίνει αυτό»!

Την επόμενη φορά που η ζωή θα σας φέρει ένα εμπόδιο, πάρτε λίγο χρόνο, κάντε ένα βήμα απομακρυνόμενοι από την πηγή του προβλήματος και σκεφτείτε. Αυτό θα σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε λογικά το ζήτημα, αντί να αντιδράσετε συναισθηματικά. Θα σας επιτρέπει επίσης να επαναφέρετε την ψυχική σας ηρεμία και να διαλέξετε τη στάση σας, καθώς θα αντιμετωπίζετε το πρόβλημα. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι οπωσδήποτε εκείνη τη στιγμή.

2. Κρατήστε το βλέμμα σας στον στόχο

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τους μπελάδες είναι ότι σας αποσυντονίζουν από εκεί που θα έπρεπε να είστε συγκεντρωμένοι. Όταν οι οδηγοί αγωνιστικών αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, κρατούν το βλέμμα τους μπροστά και δεν το στρέφουν αλλού. Αλλιώς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγουν από το δρόμο τους. Εκείνοι συνεχίζουν να κοιτούν μπροστά και αυτό τους δίνει περισσότερες πιθανότητες. Αν αντιλαμβάνεστε ότι οι περιστάσεις σας τραβούν όλη την προσοχή, καθίστε κάτω και καταγράψτε τον ακριβή σας στόχο. Ύστερα, σκαρφιστείτε το πώς θα τον πετύχετε. Βεβαιωθείτε ότι τα σημαντικά πράγματα παραμένουν σημαντικά.

3. Εστιάστε στη λύση, όχι στο πρόβλημα

Οι αρνητικές συνθήκες δεν κάθονται σε μια γωνία παθητικά, αλλά παλεύουν για την προσοχή μας. Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτές, τείνουν να μας ρουφάνε. Μιλάμε γι’ αυτές, τρομοκρατούμαστε με αυτές και τα παρατάμε χάρη σε αυτές. Αντί να μιλάτε για το πρόβλημα, εστιάστε στις πιθανές λύσεις. Αντί να σπαταλάτε το χρόνο σας σκεπτόμενοι όλα τα στραβά, αναλογιστείτε πώς θα διορθωθούν! Μην μαζεύετε τους σημαντικούς ανθρώπους γύρω σας, για να περιγράψετε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που έχετε, αλλά μιλήστε όλοι μαζί για λύσεις και τρόπους εφαρμογής τους. Όταν παραπονιέστε και μιζεριάζετε, αφήνεστε. Δώστε την έμφαση στα θετικά αποτελέσματα που θα έρθουν μέσω της δράσης σας.

4. Βρείτε πηγές θετικής επίδρασης

Ο νους μας τείνει να συσσωρεύει τις αρνητικές σκέψεις, όταν εστιάζει μόνο σε εκείνες. Μετά τις μεγαλοποιεί και εκείνες μας κατακλύζουν. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να επιστρέψετε στην ισορροπία με θετικές σκέψεις και ιδέες. Όταν οι συνθήκες χτυπούν αλύπητα το συναισθηματικό σας τείχος, συναντηθείτε με έναν φίλο που μπορεί να σας ενθαρρύνει. Διαλέξτε ένα καλό βιβλίο και διαβάστε. Οποιαδήποτε εξωτερική επίδραση μπορείτε να βρείτε για να βοηθήσετε τον νου σας να ξαναβρεί την θετική του στάση, εκμεταλλευτείτε τη! Τροφοδοτηθείτε με θετικά στοιχεία.

5. Αναπτύξτε τον αυτοέλεγχό σας

Μια από τις σπουδαιότερες εσωτερικές δυνάμεις που έχουμε είναι η δύναμη να ελέγχουμε τις σκέψεις μας. Αναλογιστείτε τα καλά στοιχεία στη ζωή σας ή την καριέρα σας, αντί για τα προβλήματα που έχετε τη δεδομένη εκείνη περίοδο. Εξετάστε τα θετικά πράγματα – εκείνα που απολαμβάνετε να κάνετε και που σας δίνουν μια βαθιά αίσθηση χαράς και γαλήνης. Χτίστε θετική στάση τόσο από εξωτερικούς παράγοντες, όσο και από εσωτερικούς. Αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά!

6. Να θυμάστε ότι αυτές οι περιστάσεις δεν θα υπάρχουν για πάντα

Ορισμένες φορές, νιώθουμε ότι θα βασανιζόμαστε από τις κακές συνθήκες για πάντα, ότι όλα θα πηγαίνουν ανάποδα, ενώ στην πραγματικότητα, όλα θα περάσουν. Γιατί όλα περνούν και όλα αλλάζουν. Αυτή η σκέψη και μόνο σας θα σας δώσει τις ελπίδες που χρειάζεστε για να ζήσετε και να δουλέψετε πάνω στη στάση σας, να νιώσετε καλύτερα και να συνεχίσετε να εξελίσεστε.

7. Χρησιμοποιώντας τα εμπόδια προς όφελος σου

Συνήθως ο λόγος που πιστεύουμε πως ένα πρόβλημα ή εμπόδιο είναι απροσπέλαστο, δεν είναι επειδή πιστεύουμε πως δεν υπάρχει λύση. Συμβαίνει γιατί η λύση δεν είναι αυτή που θέλουμε. Επειδή θέλουμε η λύση να είναι εύκολη και να μην μας πιέζει.

Δεν είμαστε πάντα διατεθειμένοι να θυσιάσουμε νοητικούς και συναισθηματικούς πόρους για να κοντράρουμε τους εσωτερικούς μας δαίμονες. Η απόφαση να αποκαλύψουμε την αλήθεια έρχεται με ένα τίμημα. Να φανερώσουμε τα βολικά ψέματα που λέμε στον εαυτό μας. Και αυτή η διαδικασία είναι σκληρή και επίπονη.

Επειδή δεν βλέπουμε το μονοπάτι της επιτυχίας από το σημείο που στεκόμαστε δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Όμως η πεποίθηση πως δεν υπάρχει περιορίζει την αποφασιστικότητα μας.

Όμως η αποφασιστικότητα έναντι των εμποδίων είναι που δημιουργεί το μονοπάτι – η θέληση να αντιμετωπίσουμε τον φόβο που μας προκαλούν τα εμπόδια και να εξελιχτούμε.

Το κάθε εμπόδιο είναι ένα τεστ. Ελέγχει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας όταν μας αποκαλύπτεται απότομα η έλλειψη κάποιας ικανότητας. Και τότε έρχεται ο πόνος. Ο πόνος όχι τόσο από το εμπόδιο αλλά από την δέσμευση που είχαμε στην πεποίθηση πως οι ήδη υπάρχουσες ικανότητες μας θα ήταν για πάντα αρκετές.

8. Αυτό που πιστεύουμε πως ήδη μπορούμε είναι ένα είδος ασφάλειας που παρέχουμε στον εαυτό μας για να εξασφαλίσουμε μια μορφή αυτοεκτίμησης.

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι πεποιθήσεις χρειάζεται να αλλάξεις, τι εμπειρίες απαιτείται να ζήσεις και τι εμπόδια να ξεπεράσεις. Όμως αυτό δεν είναι το μονοπάτι της επιτυχίας.

Το μονοπάτι της επιτυχίας είναι στρωμένο με έναν γρίφο: Να αντέξουμε την συνειδητοποίηση πως χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα από ότι περιμέναμε στην αρχή του ταξιδιού. Και αυτό δεν σημαίνει να μην έχεις πλάνο. Αλλά να μην δεσμεύεσαι  απόλυτα στο πλάνο γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως θα αλλάξει και θα τροποποιηθεί αμέτρητες φορές μέχρι να πετύχεις. Και αυτό είναι εξέλιξη. Να αμφισβητείς τις υποθέσεις που κάνεις για την αλήθεια, τις αδυναμίες σου και τις καταστάσεις. Και φυσικά ο λόγος που δεν αλλάζουμε δεν είναι γιατί δεν το θέλουμε. Όλοι θέλουν να γίνουν καλύτεροι, ομορφότεροι, πλουσιότεροι και πιο πλήρεις εσωτερικά.

9. Ο λόγος που μένουμε στάσιμοι είναι απλός:

Όταν ο τρόπος που δοκιμάζουμε να επιλύσουμε ένα πρόβλημα αποτυγχάνει, επιστρέφουμε σε πράξεις που έχουμε ήδη δοκιμάσει. Και παρόλο που συνεχίζουν να μην δουλεύουν, συνεχίζουμε να τις δοκιμάζουμε επειδή φοβόμαστε να δοκιμάσουμε κάτι νέο.

Η αισιοδοξία και η απαισιοδοξία αποδεικνύεται πως δεν καθορίζει μόνο τον βαθμό που περιμένουμε να συμβούν καλύτερα ή χειρότερα πράγματα. Και τα δύο, χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε τις αιτίες που δημιουργήθηκαν τα εμπόδια και οι δυσκολίες. Λέγοντας για παράδειγμα στον εαυτό μας πως αποτύχαμε σε ένα τεστ επειδή έχουμε έλλειψη ικανοτήτων, σημαίνει πως μας λείπει μια εσωτερική ικανότητα.

Με αυτό τον τρόπο κινητοποιούμε αρνητικά τον εαυτό μας στην περίπτωση που αποφασίσουμε να προσπαθήσουμε πάλι. Οι αρνητικές σκέψεις που κάνουμε για τα εμπόδια είναι εξαιρετικά δελεαστικές στο να τις πιστέψουμε. Όμως η επιθυμία να τις πιστέψουμε και να αντιδράσουμε σε αυτές είναι σαν μια οποιαδήποτε επιθυμία να υποκύψουμε σε κάτι δελεαστικό. Και όταν αντιστεκόμαστε στο να υποκύψουμε σε μια επιθυμία, χρησιμοποιούμε δύο απλές ενέργειες: απόσπαση και αποφυγή. Αντί λοιπόν να σπαταλάς ενέργεια να αντιστέκεσαι στις αρνητικές σκέψεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενέργεια για να τις αγνοήσεις.

10. Ο στόχος είναι να σταματήσεις να δίνεις προσοχή στην πιθανότητα.

Πως το κάνεις; Εστιάζοντας την προσοχή σου σε πιο ελκυστικές σκέψεις. Σκέψεις που θα τραβήξουν την προσοχή σου επειδή σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα.

Οι παρορμήσεις μας προς την αρνητικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια νοητική συνήθεια. Ένα αντανακλαστικό από παρελθοντικά συναισθήματα. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να παρατηρείς τον εαυτό σου όταν εκτελεί μια αρνητική νοητική συνήθεια και να τον σταματάς εγκαίρως πριν απορροφηθείς πλήρως μέσα της.

Ουσιαστικά, επιλέγεις μια διαφορετική αντίδραση σε σκέψεις που δεν σου αρέσουν. Κανείς δεν θέλει εμπόδια και δυσκολίες στον δρόμο του. Κανείς δεν ξυπνάει το πρωί λέγοντας: « Αν δεν πάει κάτι στραβά σήμερα τσάμπα σηκώθηκα από το κρεβάτι ». Όμως τα εμπόδια είναι δεδομένο πως θα εμφανιστούν. Απλά επιλέγουμε να πούμε να εκφωνήσουμε και να πιστέψουμε μια θετική πεποίθηση όπου όλα κυλούν ομαλά στην πραγματικότητα της ζωής μας.

Όμως η ζωή δεν τρέχει όταν κοιμάσαι... αλλά όταν είσαι ξύπνιος. Η πρόκληση είναι να αποδείξεις στον εαυτό σου την δύναμη σου.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Καθοδήγησης εκατοντάδων ανθρώπων και προσωπικός τους Life Coach, ενώ παράλληλα έχοντας την δική του μεθοδολογία είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIGMAN προσφέροντας Διαισθητική Συμβουλευτική, συνεδρίες Συναισθηματικής Αποφόρτισης (μέθοδος αναγέννησις - rebirth), & ρύθμιση (μέθοδος Αποκατάστασης - remediation) των Ενεργειακών Κέντρων του Σώματος και Ενεργειακές Θεραπείες με την προσωπική του μέθοδο Energy Self Healing.

Πραγματοποιεί συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια, ή εξατομικευμένα προγράμματα Αυτοβελτίωσης - καθοδήγησης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Στ. Πλουμιστός: Τα πρακτικά εργαλεία... όταν στη ζωή σου συνεχίζουν τα εμπόδια Reviewed by PLOUMISTOS on 2:10 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.