_______________________________________________________________________________ http://picasion.com/

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Με χιλιάδες κενά η έναρξη της σχολικής χρονιάς παρά τους... πανηγυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ

⍆Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι όλα είναι έτοιμα, αλλά οι εκπαιδευτικοί μιλούν... για 6.000 κενά

Με τον καθιερωμένο αγιασμό χτυπά σήμερα το πρωί το πρώτο σχολικό κουδούνι για 573.744 μαθητές του Δημοτικού, 293.000 του Γυμνασίου, 210.000 Λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές.

Και ενώ πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι στη θέση τους, από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως, η πρεμιέρα των σχολείων -Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων- φαίνεται να γίνεται με περισσότερα από 6.000 κενά.

Πάντως σε ό,τι αφορά στα νούμερα με τα κενά που δίνουν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες το υπουργείο Παιδείας δεν τα δέχεται, ωστόσο δεν δίνει στις Ομοσπονδίες τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τη κάλυψη των θέσεων που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη τη χώρα από τις περιφερειακές Διευθύνσεις εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες της χώρας, ζητούν για μια ακόμη χρονιά προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

Κόντρα του υπουργείου Παιδείας με δασκάλους και καθηγητές

Πίσω από τους πανηγυρισμούς του υπουργείου Παιδείας ότι η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει θα είναι χωρίς προβλήματα με δηλώσεις τους στο protothema.gr οι πρόεδροι της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος και της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, με δηλώσεις του στο δηλώνουν οτι τη Δευτέρα πολλά σχολεία απλώς θα υπολειτουργούν στην αρχή.

Οπως δηλώνει ο κ. Κικινής εκτός από τα χιλιάδες κενά το πρόβλημα στα δημοτικά σχολεία είναι και ποιοτικό. Και εξηγεί ότι: «Το υπουργείο Παιδείας με τους χειρισμούς του διέλυσε το ολήμερο σχολείο, περιορίζοντάς το ως προαιρετική δομή». Δεν αποκλείονται και διαγραφές μαθητών από τα ολοήμερα σχολεία προκειμένου οι καθηγητές να αξιοποιηθούν σε άλλες δομές.

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας υπογραμμίζει ότι: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προσπαθεί να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα απόλυτης κανονικότητας εστιάζοντας στη έγκαιρη, πράγματι, πραγματοποίηση προσλήψεων 10.000 αναπληρωτών, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί στη συνάντηση με τη Δ.Ο.Ε. στις 10 Αυγούστου. Τα 14.000 κενά (σύμφωνα με τα κενά που έδωσαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) απέχουν πολύ από το να καλυφθούν (4.000 ακόμα προσλήψεις)

Τα περισσότερα κενά αφορούν ορφανικές θέσεις, οι οποίες καλύπτονται με αναπληρωτές αντί να πραγματοποιηθούν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών (οι διορισμοί ανύπαρκτοι και φέτος). Η επίκληση των μνημονιακών δεσμεύσεων από την κυβέρνηση που επρόκειτο να εξαφανίσει τα μνημόνια, μόνο οργή προξενεί».

Ο κ. Κικινής λέει χαρακτηριστικά ότι το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν την «πολυτέλεια» των πανηγυρισμών με αφορμή την πρόσληψη των αναπληρωτών.

«Είναι φανερό πως οι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί ζούμε σε άλλη χώρα», τόνισε. Μεγάλα προβλήματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές και οι καθηγητές και στο επίπεδο της υλικοτεχνικής υποδομής, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Παρασκηνιακά για τα κενά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ακούγεται ότι τα περισσότερα κενά εντοπίζονται στην παράλληλη στήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Στην κατηγορία αυτή το υπουργείο υπολογίζει ότι θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικοί που θα πλεονάσουν στα ολοήμερα προγράμματα, καθώς όπως τονίζει ο κ. Κικινής με απόφαση του υπουργείου τα παιδιά που θα απουσιάσουν επί 15 ημέρες από το ολοήμερο πρόγραμμα, θα διαγραφούν.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος υπογραμμίζει ότι υπάρχουν χιλιάδες κενά καθηγητών και στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών που πραγματοποιήθηκαν, επισημαίνοντας ότι νέα κενά θα προκύψουν τον Οκτώβριο με μετατάξεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια. «Το υπουργείο Παιδείας έχει μειώσει τομείς και ειδικότητες στα Επαγγελματικά Λύκεια ώστε να περιοριστεί η εικόνα των κενών, έχει καταργήσει τμήματα ξένων γλωσσών στα Γυμνάσια, ενώ έχει καθυστερήσει τις αποσπάσεις στα πανεπιστήμια και εκκρεμούν και 400 μετατάξεις εκπαιδευτικών με αυξημένα προσόντα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που αναμένεται να γίνουν στο τέλος Σεπτεμβρίου» υπογραμμίζει ο κ. Παπαχρήστος.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου θα επισκεφθεί, για τον αγιασμό, το δημοτικό σχολείο Πέρδικας στην Αίγινα, ενώ σε σχολεία των αστικών κέντρων θα μεταβούν για να ευχηθούν όπως κάθε χρόνο «καλή χρονιά» και οι αρχηγοί των κομμάτων του Kοινοβουλίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα παραστεί στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Είναι το σχολείο στο προαύλιο του οποίου έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο Μάριος.
Με χιλιάδες κενά η έναρξη της σχολικής χρονιάς παρά τους... πανηγυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 10:15 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.