Βιβλική καταστροφή από τον τυφώνα ΙΡΜΑ σε δύο νησιά από τον τυφώνα - Δέκα οι νεκροί / Στο «μάτι» ξανά οι ΗΠΑ - Σε συναγερμό η Φλόριντα

Βιβλική καταστροφή από τον τυφώνα ΙΡΜΑ σε δύο νησιά από τον τυφώνα - Δέκα οι νεκροί / Στο «μάτι» ξανά οι ΗΠΑ - Σε συναγερμό η Φλόριντα

⍆Πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες,...
καταγράφοντας την ολέθρια πορεία του τυφώνα Ίρμα ο οποίος κυριολεκτικά ισοπέδωσε τα νησιά Μπαρμπούντα και Άγιος Μαρτίνος στην Καραϊβική.

Ο ισχυρότερος τυφώνας που καταγράφηκε ποτέ στον Ατλαντικό «σφυροκοπάει» από εχθές το Πουέρτο Ρίκο με ανέμους ταχύτητας 300 χλμ/ώρα. Νωρίτερα όμως είχε χτυπήσε με πρωτοφανή ισχύ τα δύο τροπικά νησάκια, προκαλώντας καταστροφές στο 95% των κτιρίων τους και των δρόμων τους.

Σύμφωνα με τους τελευταίους απολογισμούς, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10 μέχρι στιγμής. Ειδικότερα, οχτώ θάνατοι έχουν καταγραφεί στη γαλλική πλευρά του Αγίου Μαρτίνου, ενώ οι άλλοι δύο σημειώθηκαν στη Μπαρμπούντα και στην Ανγκίλα. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και δίχρονο παιδί, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, που σκοτώθηκε στην Μπαρμπούντα ενώ η οικογένειά του επιχειρούσε να φύγει από το κατεστραμμένο σπίτι της.

Παρά τις προειδοποιήσεις των γαλλικών αρχών, επτά χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Άγιο Μαρτίνο και τον Άγιο Βαρθολομαίο, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien. η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στην Ολλανδική πλευρά του Αγίου Μαρτίνου, όπου έχει καταστραφεί εκτός από το αεροδρόμιο και το λιμάνι, με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να μην μπορούν να φτάσουν στο νησί.

Ο πρωθυπουργός της Μπαρμπούντα δήλωσε σήμερα πως στο νησί αυτό της Καραϊβικής επικρατεί «πλήρης καταστροφή» μετά το πέρασμα του Ίρμα και πως τα δύο μικρά νησιά που αποτελούν το κράτος αυτό, η Αντίγκουα και η Μπαρμπούντα, θα ζητήσουν βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα για το έργο της ανοικοδόμησης.

Ο Γκαστόν Μπράουν, πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, δήλωσε στο BBC πως περίπου οι μισοί από τους 1.800 κατοίκους της Μπαρμπούντα είναι πλέον άστεγοι, ενώ εννέα στα 10 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές -- πολλά απ' αυτά έχουν καταστραφεί εντελώς.

«Πήγαμε αεροπορικώς στην Μπαρμπούντα και αντικρίσαμε πλήρη καταστροφή. Ήταν μια από τις πιο οδυνηρές συναισθηματικά εμπειρίες που είχα ποτέ», δήλωσε ο Μπράουν σε συνέντευξή του στο Radio Four του BBC. «Περίπου το 50% απ' αυτούς (τους κατοίκους της Μπαρμπούντα) είναι κυριολεκτικά άστεγοι αυτή τη στιγμή. Κοιμούνται όλοι μαζί, προσπαθούμε να τους στείλουμε εφόδια», δήλωσε προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν μήνες ή χρόνια για να αποκατασταθεί κάποια ομαλότητα στο νησί.

Στο μεταξύ, η γαλλίδα υπουργός Υπερπόντιων Εδαφών Ανίκ Ζιραρντέν έφθασε σήμερα το πρωί στο γαλλικό νησί της Γουαδελούπης, από το οποίο εξαρτάται διοικητικά ο Άγιος Μαρτίνος, συνοδευόμενη από ένα απόσπασμα διασωστών της γαλλικής υπηρεσίας πολιτικής ασφάλειας υπό τον συνταγματάρχη Βενσάν Μπουασάρ.

Η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι έχει επαναλειτουργήσει ένα τμήμα του αεροδρομίου του Αγίου Μαρτίνου, πράγμα που θα επιτρέψει την προσεχή άφιξη ενός στρατιωτικού αναγνωριστικού αεροπλάνου.

Αερογέφυρα, που πρόκειται να στηθεί από σήμερα ανάμεσα στον Άγιο Μαρτίνο και τη Γουαδελούπη, «θα επιτρέψει να σταλούν αυτά τα οποία έχουν ανάγκη και ταυτόχρονα να μεταφερθούν εδώ οι τραυματίες», σύμφωνα με την Ζιραρντέν, η οποία ανακοίνωσε επίσης την αποστολή ενισχύσεων δια θαλάσσης, αλλά και πόσιμου νερού και υλικού αρωγής.

Ερωτηθείς από το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Franceinfo, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ προειδοποίησε πως «οι αριθμοί προφανώς θα αλλάξουν εντός της ημέρας» και πως «οι πληροφορίες είναι αποσπασματικές» επειδή η επικοινωνία με τα νησία του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου είναι δύσκολη.

Ολλανδικό Βασιλικό Ναυτικό: «Τεράστιες ζημιές» στον Αγίο Μαρτίνο


Ο κυκλώνας Ίρμα έχει προκαλέσει «τεράστιες ζημιές» στην ολλανδική πλευρά του νησιού του Αγίου Μαρτίνου στην Καραϊβική, ανακοίνωσε σήμερα το Ολλανδικό Βασιλικό Ναυτικό. Δύο πλοία του Ολλανδικού Βασιλικού Ναυτικού βρίσκονται στα ανοικτά του νησιού και στον λογαριασμό του Ναυτικού στο Twitter αναρτώνται φωτογραφίες από ελικόπτερο που δείχνουν ζημιές σε σπίτια, ξενοδοχεία και σκάφη.


Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν πως στη γαλλική πλευρά του νησιού υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ νεκροί, όμως η ολλανδική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη κάνει γνωστό τον αριθμό των θυμάτων του κυκλώνα στη δική της πλευρά του Αγίου Μαρτίνου. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη από τον τυφώνα Ίρμα αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά 37 εκατομμύρια άνθρωποι.

Βαρύ το πλήγμα στο Πούερτο Ρίκο


Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα και από το Πουέρτο Ρίκο καθώς, σύμφωνα με τις αρχές, περισσότερο από το μισό νησί είναι χωρίς ρεύμα. Συνολικά 900.000 Πορτορικανοί είναι στο σκοτάδι ενώ 50.000 κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε νερό.

Δεκατέσσερα νοσοκομεία βασίζονται μόνο σε γεννήτριες για τη λειτουργία τους ενώ οι δρόμοι έχουν γεμίσει με κολώνες που έχουν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους.

Η Ίρμα είναι ο χειρότερος τυφώνας που έχει χτυπήσει το νησί από το 1928 όταν τότε ο τυφώνας Σαν Φελίπε προκάλεσε το θάνατο 2.700 ανθρώπων.

Αφού σάρωσε το Πουέρτο Ρίκο ο τυφώνας Ίρμα πλέον συνεχίζει το καταστροφικό του ταξίδι στην Δομινικανή Δημοκρατία και την Αϊτή. Το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να περάσει από τα νησία Τουρκς και Κάικος και τις νότιες Μπαχάμες.

Η τροπική καταιγίδα Χοσέ, η οποία κατευθύνεται προς την Καραϊβική, ενισχύθηκε σε κυκλώνα χθες Τετάρτη και ενδέχεται η ένταση του φαινομένου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, φθάνοντας στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον αύριο Παρασκευή, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Το «μάτι» του κυκλώνα βρίσκεται 1.675 χιλιόμετρα ανατολικά των Μικρών Αντιλλών, με ανέμους 120 χλμ. την ώρα (σ.σ. κατηγορία 1) και μετακινείται 26 χιλιόμετρα ανά ώρα προς δυτικά-βορειοδυτικά, σύμφωνα με νεότερο δελτίο του NHC στις 00:00 (ώρα Ελλάδας).

Οι Μικρές Αντίλλες ήδη πλήττονται από τον κυκλώνα Ίρμα —κατηγορίας 5— ο οποίος απειλεί τα νησιά της Καραϊβικής και τη Φλόριντα.

Παράλληλα και η τροπική καταιγίδα Κάτια μετατράπηκε σε κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αμερικανοί μετεωρολόγοι.

Ο νέος κυκλώνας απέχει 295 χλμ. ανατολικά του Ταμπίκο του Μεξικού, με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 120 χλμ. ανά ώρα. Αναμένεται να ενισχυθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με το NHC.

Τα μοντέλα των αμερικανών μετεωρολόγων πάντως υποδεικνύουν ότι αυτός ο κυκλώνας θα παραμείνει στο νότιο τμήμα του Κόλπου τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ολλανδίας χαρακτήρισε τον καταστροφικό κυκλώνα Ίρμα ως ένα καιρικό φαινόμενο «έντασης που δεν έχει προηγούμενο στον Ατλαντικό», ενώ οι υλικές ζημιές τις οποίες προκάλεσε στο γαλλο-ολλανδικό νησί του Αγίου Μαρτίνου είναι τεράστιες.



«Οι ζημιές είναι τεράστιες» κι ακόμη δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένη αποτίμησή τους, τόνισε μιλώντας στα μικρόφωνα ολλανδικών ΜΜΕ ο Ρόναλντ Πλάστερκ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των επιχειρήσεων αρωγής εξ ονόματος της ολλανδικής κυβέρνησης.

Λόγω των «δυσκολιών στην επικοινωνία» με το νησί είναι «αδύνατο αυτή τη στιγμή να έχουμε πλήρη εικόνα για την κατάσταση», συνέχισε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι ακόμη αγνοεί «αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί».

Τα κέντρα υποδοχής του ολλανδικού Ερυθρού Σταυρού ήταν χθες βράδυ κατάμεστα, καθώς πήγαν σε αυτά πολλοί περισσότεροι από όσους χωρούν όταν αναγκάστηκαν να φύγουν από τις εστίες τους. Εξαιτίας των βλαβών στο δίκτυο τηλεφωνίας λόγω του κυκλώνα, ο ολλανδικός Ερυθρός Σταυρός δεν είναι σε θέση να αποτιμήσει τον αριθμό των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, σημείωσε εκπρόσωπός του.



Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχίσουν να εκδηλώνονται τις επόμενες ώρες και αυτές ενδέχεται να προκαλέσουν κατολισθήσεις, γεγονός που θα σημάνει «επιπρόσθετες επιπλοκές», σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε «φρικτές» τις «πληροφορίες και τις εικόνες» που φθάνουν στη χώρα από τα εδάφη του βασιλείου στην Καραϊβική τα οποία επλήγησαν από τον κυκλώνα Ίρμα.



Γνωστοποίησε ότι εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, δύο πλοία του ολλανδικού Πολεμικού Ναυτικού θα σταλούν από το Κουρασάο και την Αρούμπα για να μεταφέρουν στρατιώτες και ανθρωπιστική βοήθεια στον Άγιο Μαρτίνο.

Ήδη περίπου εκατό στρατιωτικοί, που εστάλησαν στην περιοχή ενόψει της καταστροφής, κάνουν περιπολίες για να «πάρουν μια ιδέα για την κατάσταση», πρόσθεσε.

Σε μια ανάρτησή τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μάξιμα απευθύνθηκαν στους κατοίκους του Αγίου Μαρτίνου, του Αγίου Ευσταθίου και του Σάμπα, που «επλήγησαν από μια καταστροφική δύναμη της φύσης».

«Όλα τα θύματα του κυκλώνα Ίρμα βρίσκονται στις καρδιές μας», ανέφεραν.



Οι περισσότεροι κάτοικοι της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πάνω από 1.000 άνθρωποι πέρασαν την νύχτα τους σε προσωρινά καταφύγια. «Είναι τρομακτικό. Τα περισσότερα νησιά είναι στο σκοτάδι. Είναι πολύ, πολύ τρομακτικό», δήλωσε κάτοικος.

Η Ίρμα θα περάσει κοντά ή στα βόρεια της Δομινικανής Δημοκρατίας σήμερα. Κατόπιν αναμένεται να πλήξει τα νησιά Τερκς και Κάικος και τις νοτιοανατολικές Μπαχάμες.

Θύμα του κυκλώνα έπεσε και ο πολυεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, στο ιδιωτικό νησί του στις βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Το Νέκερ είναι ένα μικρό νησί της Καραϊβικής που ανήκει στον ιδιοκτήτη του ομίλου Virgin και φιλοξενεί συχνά διασημότητες αλλά και τουρίστες, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του.

Σύμφωνα με ανάρτησή του γιου του στο Instagram όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο νησί Νέκερ είναι καλά στην υγεία τους αν και τα περισσότερα κτήρια έχουν καταστραφεί. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όσους βρίσκονται στο πέρασμα του τυφώνα να μην το πάρουν ελαφρά τη καρδία. Νωρίτερα ο Μπράνσον διαβεβαίωνε ότι τα κτίρια είναι ικανά να αντέξουν τις ακραίες συνθήκες "αν και δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να αντισταθούν σε έναν κυκλώνα κατηγορίας 5".

Ο Μπράνσον, που είναι γνωστός ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος και των ωκεανών, σημείωσε επίσης ότι «ένας παράγοντας κλειδί που οδηγεί στην ενίσχυση του μεγέθους των κυκλώνων είναι η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο» και πρόσθεσε: «Οι ζημιές που προκάλεσε ο Χάρβεϊ στο Τέξας είναι μια τραγική και δαπανηρή υπενθύμιση της κλιματικής αλλαγής».

Στο «μάτι» ξανά οι ΗΠΑ - Σε συναγερμό η Φλόριντα


Οι ΗΠΑ βρίσκονται ξανά στο «μάτι» ενός νέου τυφώνα, πριν προλάβουν να συνέλθουν από το καταστροφικό περασμα του «Χάρβεϊ» στο Τέξας, που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 42 ανθρώπων και προκάλεσε ζημιές που εκτιμώνται στα 180 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε χθες την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Φλόριντα, το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους, για να διευκολυνθεί η κινητοποίηση ομοσπονδιακών πόρων για την αντιμετώπιση του ακραίου φαινομένου πριν ακόμη πληγούν η Πολιτεία κι οι αμερικανικές περιοχές αυτές.

Την ίδια ώρα ετοιμάζεται να κλείσει το βράδυ και το διεθνές αεροδρόμιο Key West της Φλόριντα εν αναμονή του τυφώνα, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές του αεροδρομίου. Η τελευταία πτήση της Delta Airlines αναμένεται να αναχωρήσει για την Ατλάντα.

Οι κάτοικοι στο Μαϊάμι και στις άλλες παράκτιες περιοχές της Φλόριντα, έχουν ειδοποιηθεί να προφυλάξουν τις περιουσίες τους και να προμηθευτούν με τα απαραίτητα αγαθά πρώτης ανάγκης, ενώ έχει δοθεί οδηγία να είναι σε επιφυλακή καθώς αναμένεται να δοθεί ειδοποίηση για μεταφορά στα καταφύγια.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, με βάση τα τελευταία στοιχεία των μετεωρολόγων, ο τυφώνας αναμένεται να υποβαθμιστεί στην κατηγορία 4 όταν φτάσει στη Φλόριντα.

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Βιβλική καταστροφή από τον τυφώνα ΙΡΜΑ σε δύο νησιά από τον τυφώνα - Δέκα οι νεκροί / Στο «μάτι» ξανά οι ΗΠΑ - Σε συναγερμό η Φλόριντα
Βιβλική καταστροφή από τον τυφώνα ΙΡΜΑ σε δύο νησιά από τον τυφώνα - Δέκα οι νεκροί / Στο «μάτι» ξανά οι ΗΠΑ - Σε συναγερμό η Φλόριντα
Βιβλική καταστροφή από τον τυφώνα ΙΡΜΑ σε δύο νησιά από τον τυφώνα - Δέκα οι νεκροί / Στο «μάτι» ξανά οι ΗΠΑ - Σε συναγερμό η Φλόριντα
http://jamaica-gleaner.com/sites/default/files/styles/jg_article_image/public/media/article_images/2017/09/06/st_martin_irma.jpg?itok=A0EJVlV8
https://i.ytimg.com/vi/kJ-sMz-ssMA/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/09/blog-post_53.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/09/blog-post_53.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content