_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μηνυτήρια αναφορά για τις συνθήκες στο κυνοκομείο Βόλου

⍆Καταγγέλλουν ότι το δημοτικό καταφύγιο φιλοξενεί υπερδιπλάσιο αριθμό ζώων... Μήνυση κατά του αναδόχου του Κυνοκομείου Βόλου στις Γλαφυρές, της αντιδημάρχου Νατάσας Μορφογιάννη και κάθε υπαιτίου της Υπηρεσίας Κοινωνικής Μέριμνας, κατέθεσε την Πέμπτη το Φιλοζωικό Σωματείο «Κόσμος και Φύση».

Η μηνυτήρια αναφορά αφορά στις συνθήκες λειτουργίας του Κυνοκομείου.

Η πρόεδρος του Σωματείου Φλωρίκα Τσιρογιάννη και το μέλος του Σωματείου Μελπομένη Ευθυμιάδου ισχυρίζονται ότι δεν τηρούνται εκεί οι κανόνες ευζωίας.

Καταγγέλλουν ότι το δημοτικό καταφύγιο φιλοξενεί υπερδιπλάσιο αριθμό ζώων, δεν τηρεί τους κανόνες υγιεινής, ούτε εφαρμόζει τα προβλεπόμενα για την περίθαλψη των σκύλων.

Σύμφωνα με την αναφορά, στο καταφύγιο φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή εκατό αδέσποτα, ενώ η χωρητικότητά του είναι σαράντα θέσεων.

Στους χώρους του υπάρχει έντονη δυσοσμία από κόπρανα, ενώ σε πρόσφατη επίσκεψή των μελών του Σωματείου διαπιστώθηκε -σύμφωνα με την αναφορά- ότι δύο ζώα πυορροούσαν, καθώς ενώ είχαν υποβληθεί σε στείρωση, δεν τους χορηγούνταν αντιβίωση.

Οι κ. κ. Τσιρογιάννη, Ευθυμιάδου, απευθύνθηκαν και χθες στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία.

Η κ. Μορφογιάννη

Άλλα λένε οι εκθέσεις του κτηνίατρου που ελέγχει το καταφύγιο, είπε ερωτηθείσα σχετικώς η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νατάσα Μορφογιάννη. «Τα ζώα βρίσκονται σε πολύ καλή θρεπτική κατάσταση» είπε η κ. Μορφογιάννη ότι επισημαίνει ο κτηνίατρος στα αποτελέσματα των ελέγχων του, ο οποίος επισκέπτεται ανά τακτά διαστήματα το δημοτικό καταφύγιο και μάλιστα πολλές φορές και αιφνιδιαστικά. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει, όπως είπε η ίδια, ενώ ο διαγωνισμός για την ανάθεση του καταφυγίου κηρύχθηκε δύο φορές άγονος, και γι’ αυτό η λειτουργία του καταφυγίου στηρίζεται σήμερα στην εθελοντική εργασία ανθρώπων, που είναι πραγματικά φιλόζωοι.

Το διάβασα στο taxydromos.gr
Μηνυτήρια αναφορά για τις συνθήκες στο κυνοκομείο Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 8:03 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.