================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«ΕΞΟΡΙΖΟΥΝ» με συμβόλαιο... τα πολύ αδύνατα μοντέλα οι γαλλικοί οίκοι μόδας

⍆Τα απανωτά σκάνδαλα γύρω από την ανορεξία και τις διαταραχές διατροφής οδήγησαν...
όλους τους μεγάλους γαλλικούς οίκους μόδας να «εξορίσουν» από τις πασαρέλες τους διά παντός τα πολύ αδύνατα μοντέλα.

Μεταξύ άλλων, εταιρίες όπως η LVMH και η Kering, στις οποίες ανήκουν δεκάδες μάρκες, υπέγραψαν μια νέα σύμβαση που «διασφαλίζει την καλή κατάσταση των μοντέλων» και απαγορεύει επίσης την πρόσληψη μοντέλων κάτω των 16 ετών σε επιδείξεις μόδας ή φωτογραφήσεις που αφορούν σε ρούχα ενηλίκων.

Από τον περασμένο Μάιο ένας νέος νόμος στην Γαλλία θέτει ως προαπαιτούμενο τα μοντέλα να διαθέτουν πιστοποιητικό υγείας από γιατρό με σκοπό να περιορίσει τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ανορεξίας, βουλιμίας και άλλων διατροφικών διαταραχών.

Εν όψει της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, οι δύο γαλλικοί κολοσσοί αποκάλυψαν ότι δεν θα συμπεριλάβουν στα σόου των οίκων που εκπροσωπούν μοντέλα που φορούν το αμερικανικό νούμερο «μηδέν» ή το γαλλικό «32» ή το «XXS» και θα χρησιμοποιήσουν γυναίκες από το νούμερο 34 και πάνω, ενώ αντιστοίχως οι άντρες θα ξεκινούν από το νούμερο 44.


Παράλληλα με τους περιορισμούς στην ηλικία και το μέγεθος, η σύμβαση αυτή μεταξύ των εταιριών περιέχει και άλλες προϋποθέσεις σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των μοντέλων, όπως την απαγόρευση αλκοόλ σε όλους κάτω των 18 και την παρουσία ενός φύλακα ή κηδεμόνα όλες τις ώρες μαζί με κάποιο ανήλικο μοντέλο.

Αφορμή για την θεαματική αλλαγή στάσης των οίκων μόδας υπήρξε η γενική κατακραυγή κατά του Balenciaga, που ανήκει στην εταιρία Kering, ότι κατά την διάρκεια οντισιόν τον περασμένο Φεβρουάριο, οι υπεύθυνοι συμπεριφέρθηκαν στα μοντέλα με σαδισμό, αφήνοντάς τα να περιμένουν επί ώρες στο σκοτάδι, χωρίς νερό ή φαγητό. Παράλληλα πέρσι, το πρώην σούπερ μόντερ από την Γαλλία Victoire Dauxerre δημοσίευσε ένα βιβλίο όπου μιλά για τις πιέσεις που δέχθηκε να «χωρά» στο νούμερο 32, έτσι που έφτασε να τρέφεται με τρία μήλα την ημέρα.

Το διάβασα στο protothema.gr
«ΕΞΟΡΙΖΟΥΝ» με συμβόλαιο... τα πολύ αδύνατα μοντέλα οι γαλλικοί οίκοι μόδας Reviewed by PLOUMISTOS on 3:37 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.