================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Βίντεο σοκ του Ψυχρού Πολέμου: Δοκίμαζαν σε παιδιά μάσκες σε θάλαμο με θανατηφόρα μικρόβια

⍆Ένα ανατριχιαστικό βίντεο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου δείχνει δοκιμές... με θανατηφόρους μικροοργανισμούς που γίνονται σε αντιασφυξιογόνες μάσκες που φορούν μικροί μαθητές!

Το βίντεο που καταγράφηκε στις ΗΠΑ το 1960 δείχνει μία σχολική αίθουσα γεμάτη παιδιά που δεν είναι μεγαλύτερα των 10 ετών και τα οποία παρακολουθούν μία διάλεξη ενός επισκέπτη σχετικά με συμβουλές για τις συσκευές προστασίας από τους βιολογικούς κινδύνους.

Οι μαθητές, που είναι παιδιά στρατιωτών, οδηγούνται στη συνέχεια σε ένα δωμάτιο, όπου φορούν μάσκες και γίνεται η δοκιμή για την αποτελεσματικότητά της με τη χρήση θανατηφόρου κοκτέιλ μικροβίων.

Τα παιδιά παραμένουν στο δωμάτιο για 10 λεπτά, προτού τα βγάλουν από αυτό, και τον αφηγητή να επισημαίνει ότι «υποβλήθηκαν σε μία δοκιμή πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναμένεται σε μία βιολογική επίθεση». Το εσωτερικό από τις μάσκες εξετάστηκε στη συνέχεια για σημάδια διαρροής.

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία, οι ΗΠΑ ήθελαν να διασφαλίσουν ότι είναι προετοιμασμένες για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, με αυτό του βιολογικού πολέμου να εξετάζεται και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούσαν πιθανό ότι μία επιθύσεη θα έπαιρνε τη μορφή ενός θανατηφόρο αερομεταφορούμενου παθογόνου παράγοντα που θα εξαπλωνόταν ταχύτατα, προκαλώντας ασύλληπτες βλάβες σε εκατομμύρια ανθρώπους. 

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση ήθελε να προετοιμάσει κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σχεδίασε έξι μεγέθη από τέτοιες μάσχες, θεωρώντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει αν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα είναι να τις δοκιμάσουν σε παιδιά.

Πρν μπουν στον θάλαμο αερίων μετρήθηκε η περίμετρος του κεφαλιού κάθε παιδιού, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο μέγεθος. Οι μάσκες είχαν ψεκαστεί με έλαιο μπανάνας ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει διαρροή. Εάν το χημικό δεν θα μπορούσε να γίνει αντιληπτό με την όσφρηση από τα παιδιά, τότε οι μάσκες είχαν «κουμπώσει» καλά.

Το ευτυχές ήταν ότι δεν παρέστη ανάγκη για τέτοιοες μάσκες στην αμερικανική ενδοχώρα, αν και οι επιστήμονες πίστευαν ότι αν οι ΗΠΑ έπεφταν θύμα βιολογικής επίθεσης οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι ασφαλείς.


Το διάβασα στο protothema.gr

Βίντεο σοκ του Ψυχρού Πολέμου: Δοκίμαζαν σε παιδιά μάσκες σε θάλαμο με θανατηφόρα μικρόβια Reviewed by PLOUMISTOS on 5:36 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.