_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η Πορτογαλία εκπέμπει SOS στην ΕΕ για να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα

⍆Τη συνδρομή της Ε.Ε. ζήτησε η Πορτογαλία για να μπορέσει να θέσει υπό έλεγχο εκατοντάδες... δασικές πυρκαγιές που απειλούν να αφανίσουν εν μέσω καύσωνα τη χώρα.


Πάνω από 3.000 πυροσβέστες δίνουν υπεράνθρωπη μάχη σε περισσότερα από 250 μέτωπα δύο μήνες μετά τη χειρότερη καταστροφή που γνώρισε η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου από μια πύρινη λαίλαπα που άφησε πίσω της 64 νεκρούς.

Η υπουργός Εσωτερικών Κονστάντσα Ουρμπάνα δε Σόουζα είπε ότι οι αρχές της Πορτογαλίας εξέπεμψαν SOS στην Ευρωπαϊκή Ένωση φοβούμενες μήπως ξεσπάσουν νέες πυρκαϊές ή αναζωπυρωθούν μέτωπα που έχουν τεθεί υπό έλεγχο λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων.

268 πυρκαγιές ξέσπασαν μόνον το Σαββατοκύριακο- ο υψηλότερος αριθμός σε μια μέρα κατά τη φετινή περίοδο, ενώ οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την κεντρική περιφέρεια της Κοϊμπρα.Πυρκαγιές μαίνονται ολόκληρο το καλοκαίρι στη χώρα, αλλά καμιά δεν είχε την τραγική επίπτωση εκείνης του περασμένου Ιουνίου όταν εκκενώθηκαν χωριά και κωμοπόλεις και έκλεισαν δρόμοι στις πληγείσες περιοχές. Όμως ο εφιάλτης δεν έχει ακόμη τελειώσει προειδοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.Υπολογίζεται ότι πάνω από 1.400.000 στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων έχουν αποτεφρωθεί το φετινό καλοκαίρι στην Πορτογαλία – αριθμός τριπλάσιος από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας-.
Η Πορτογαλία εκπέμπει SOS στην ΕΕ για να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 12:07 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.