_______________________________________________________________________________ http://picasion.com/

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Συναυλία του Στ. Κορκολή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου για την ενίσχυση του Συλλόγου «Ελπίδα»

⍆Συναυλία με μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιαστεί μεθαύριο... Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Στη συναυλία, η οποία διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα συμμετέχουν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Στέφανος Κορκολής, ενώ έργα θα ερμηνεύσουν η Μαρία Φαραντούρη και η Σοφία Μανουσάκη. 

Παράλληλα για τις ανάγκες της συναυλίας συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Βόλου, η Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Βόλου και η Χορωδία «Ιωνία», ενώ θα διευθύνει ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς. 

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη στήριξη των παιδιών της «Ελπίδας».

Συγκεκριμένα σχετικά με τη συνεργασία του με την Καμεράτα ο κ. Κορκολής αναφέρει πως «βεβαίως και συνεργαζόμαστε. Εγώ δεν θα την ονομάσω Καμεράτα, είναι μια συμφωνική ορχήστρα με έναν εξαιρετικό μαέστρο, τον κ. Ιωακείμ Μπαλτσαβιά. Με τα παιδιά που συμμετέχουν στις πρόβες έχουμε αναπτύξει πλέον σχέση αγάπης και φιλίας. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι στο Ηρώδειο θα υπάρξει σύμπραξη Δημοτικού Ωδείου Βόλου και Νέας Ιωνίας, καθώς θα είμαστε όλοι περίπου 150 άτομα επί της σκηνής υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα παρευρεθεί στη συναυλία», για να συμπληρώσει: «Η εκδήλωση θα είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός με τεράστια ευθύνη απέναντι στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και απέναντι στα παιδιά της «Ελπίδας», για τα οποία και διοργανώνεται. Η ορχήστρα πάντως θα λάμψει, σε αυτό θα βοηθήσω και εγώ. Στην περιφέρεια υπάρχουν αρκετές σπουδαίες ορχήστρες. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου είναι μια από αυτές».

Ο Στέφανος Κορκολής αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και στη διαχρονικότητα του έργου του υποστηρίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντική για εμένα η σχέση μου με τον Μίκη Θεοδωράκη. Είναι μια πατρική σχέση που μου άλλαξε πολύ τη ζωή. Στην Ελλάδα δεν είναι ευρέως γνωστό το συμφωνικό έργο του Θεοδωράκη, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο συνθετών όπως ο Στραβίνσκι. Έτσι προσπαθώ να προβάλλω το άγνωστο, στο ελληνικό κοινό, έργο του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς έχω αναγνωριστεί από τον ίδιο ως πρεσβευτής του μουσικού του έργου. Η διαχρονικότητα του έργου του φαίνεται από την ειλικρίνειά του, αλλά και τη μεγαλοφυΐα του. Έχει αποδειχτεί ότι διαχρονικό παραμένει ένα έργο όταν υπάρχει ειλικρίνεια και όταν το γράφεις με την ψυχή σου. Αυτά τα στοιχεία υπάρχουν στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Είμαστε πολύ τυχεροί και περήφανοι που τον έχουμε κοντά μας».

Μιλώντας για τον ρόλο που θα έχει στη συναυλία ο κ. Κορκολής ανέφερε ότι «ο ρόλος μου στη συναυλία θα είναι αυτός του πρεσβευτή της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη. Εγώ θα είμαι στο πιάνο. Θα έχω δυο υπέροχες ερμηνεύτριες, τη Μαρία Φαραντούρη και τη Σοφία Μανουσάκη, η οποία μάλιστα παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει καταφέρει με τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητά της να καταξιωθεί σε ένα δύσκολο κοινό όπως αυτό του Θεοδωράκη. Με τη βοήθεια της ορχήστρας θα ταξιδεύσουμε το κοινό για δύο ώρες στον κόσμο της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσουμε και τα παιδιά με καρκίνο».

Ο κ. Κορκολής αναφέρθηκε και στα μελλοντικά του σχέδια υποστηρίζοντας ότι «στις 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Καβάφη στην όπερα του Κάιρου και στις 15 του ίδιου μήνα στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Εκεί θα παρουσιαστούν συνθέσεις μου με μελοποίηση 15 ποιημάτων του Καβάφη, τα οποία θα ερμηνεύσει η Σοφία Μανουσάκη».

«Παρόλη την κόπωση που υπάρχει, μιας και αυτό το Ηρώδειο ήταν ξαφνικό και δύσκολο σχετικά με τον συντονισμό του, είμαι πολύ ευτυχισμένος που θα συμβεί, καθώς έτσι θα μπορέσουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά της «Ελπίδας». Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμο Βόλου για την άμεση υποστήριξη που παρείχε στο έργο μας. Η αμεσότητα είναι πολύ σημαντική και μετράει» κατέληξε ο κ. Στέφανος Κορκολής.

Το διάβασα στο e-thessalia.gr
Συναυλία του Στ. Κορκολή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου για την ενίσχυση του Συλλόγου «Ελπίδα» Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:16 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.