Συναυλία του Στ. Κορκολή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου για την ενίσχυση του Συλλόγου «Ελπίδα»

Συναυλία του Στ. Κορκολή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου για την ενίσχυση του Συλλόγου «Ελπίδα»

⍆Συναυλία με μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιαστεί μεθαύριο... Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Στη συναυλία, η οποία διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα συμμετέχουν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Στέφανος Κορκολής, ενώ έργα θα ερμηνεύσουν η Μαρία Φαραντούρη και η Σοφία Μανουσάκη. 

Παράλληλα για τις ανάγκες της συναυλίας συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Βόλου, η Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Βόλου και η Χορωδία «Ιωνία», ενώ θα διευθύνει ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς. 

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη στήριξη των παιδιών της «Ελπίδας».

Συγκεκριμένα σχετικά με τη συνεργασία του με την Καμεράτα ο κ. Κορκολής αναφέρει πως «βεβαίως και συνεργαζόμαστε. Εγώ δεν θα την ονομάσω Καμεράτα, είναι μια συμφωνική ορχήστρα με έναν εξαιρετικό μαέστρο, τον κ. Ιωακείμ Μπαλτσαβιά. Με τα παιδιά που συμμετέχουν στις πρόβες έχουμε αναπτύξει πλέον σχέση αγάπης και φιλίας. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι στο Ηρώδειο θα υπάρξει σύμπραξη Δημοτικού Ωδείου Βόλου και Νέας Ιωνίας, καθώς θα είμαστε όλοι περίπου 150 άτομα επί της σκηνής υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα παρευρεθεί στη συναυλία», για να συμπληρώσει: «Η εκδήλωση θα είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός με τεράστια ευθύνη απέναντι στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και απέναντι στα παιδιά της «Ελπίδας», για τα οποία και διοργανώνεται. Η ορχήστρα πάντως θα λάμψει, σε αυτό θα βοηθήσω και εγώ. Στην περιφέρεια υπάρχουν αρκετές σπουδαίες ορχήστρες. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου είναι μια από αυτές».

Ο Στέφανος Κορκολής αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και στη διαχρονικότητα του έργου του υποστηρίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντική για εμένα η σχέση μου με τον Μίκη Θεοδωράκη. Είναι μια πατρική σχέση που μου άλλαξε πολύ τη ζωή. Στην Ελλάδα δεν είναι ευρέως γνωστό το συμφωνικό έργο του Θεοδωράκη, ο οποίος αγγίζει το επίπεδο συνθετών όπως ο Στραβίνσκι. Έτσι προσπαθώ να προβάλλω το άγνωστο, στο ελληνικό κοινό, έργο του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς έχω αναγνωριστεί από τον ίδιο ως πρεσβευτής του μουσικού του έργου. Η διαχρονικότητα του έργου του φαίνεται από την ειλικρίνειά του, αλλά και τη μεγαλοφυΐα του. Έχει αποδειχτεί ότι διαχρονικό παραμένει ένα έργο όταν υπάρχει ειλικρίνεια και όταν το γράφεις με την ψυχή σου. Αυτά τα στοιχεία υπάρχουν στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Είμαστε πολύ τυχεροί και περήφανοι που τον έχουμε κοντά μας».

Μιλώντας για τον ρόλο που θα έχει στη συναυλία ο κ. Κορκολής ανέφερε ότι «ο ρόλος μου στη συναυλία θα είναι αυτός του πρεσβευτή της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη. Εγώ θα είμαι στο πιάνο. Θα έχω δυο υπέροχες ερμηνεύτριες, τη Μαρία Φαραντούρη και τη Σοφία Μανουσάκη, η οποία μάλιστα παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει καταφέρει με τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητά της να καταξιωθεί σε ένα δύσκολο κοινό όπως αυτό του Θεοδωράκη. Με τη βοήθεια της ορχήστρας θα ταξιδεύσουμε το κοινό για δύο ώρες στον κόσμο της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσουμε και τα παιδιά με καρκίνο».

Ο κ. Κορκολής αναφέρθηκε και στα μελλοντικά του σχέδια υποστηρίζοντας ότι «στις 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Καβάφη στην όπερα του Κάιρου και στις 15 του ίδιου μήνα στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Εκεί θα παρουσιαστούν συνθέσεις μου με μελοποίηση 15 ποιημάτων του Καβάφη, τα οποία θα ερμηνεύσει η Σοφία Μανουσάκη».

«Παρόλη την κόπωση που υπάρχει, μιας και αυτό το Ηρώδειο ήταν ξαφνικό και δύσκολο σχετικά με τον συντονισμό του, είμαι πολύ ευτυχισμένος που θα συμβεί, καθώς έτσι θα μπορέσουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά της «Ελπίδας». Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμο Βόλου για την άμεση υποστήριξη που παρείχε στο έργο μας. Η αμεσότητα είναι πολύ σημαντική και μετράει» κατέληξε ο κ. Στέφανος Κορκολής.

Το διάβασα στο e-thessalia.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Συναυλία του Στ. Κορκολή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου για την ενίσχυση του Συλλόγου «Ελπίδα»
Συναυλία του Στ. Κορκολή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου για την ενίσχυση του Συλλόγου «Ελπίδα»
Συναυλία του Στ. Κορκολή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου για την ενίσχυση του Συλλόγου «Ελπίδα»
http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2017/07/kamerata-korkolis-944x580.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/08/blog-post_843.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/08/blog-post_843.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content