Τι θα είχε συμβεί αν ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας χτυπούσε την Ιαπωνία

Τι θα είχε συμβεί αν ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας χτυπούσε την Ιαπωνία

⍆Οι ΗΠΑ θα αναγκάζονταν να επιτεθούν αμέσως στη Βόρεια Κορέα εάν ο πύραυλος... από την Πιονγιάνγκ χτυπούσε το έδαφος της Ιαπωνίας, αντί να προσγειωθεί στη θάλασσα, λένε οι αναλυτές.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, η Ιαπωνία είναι ένας μακρόχρονος εταίρος του ΝΑΤΟ που σημαίνει ότι μία επίθεση από ξένη χώρα στο έδαφός της θεωρείται επίθεση σε όλες τις χώρες της συμμαχίας και τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να αντιδράσουν.

Το Τόκιο θα είχε κηρύξει πόλεμο εναντίον της Πιονγιάνγκ ανεξάρτητα από το αν η "απερίσκεπτη πράξη" του Kim Jong-un δεν είχε άμεσο στόχο το νησιωτικό έθνος, λένε οι αναλυτές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία των κρατών μελών στην Ασία, θα είχαν ξεκινήσει μια αντεπίθεση είτε με πυρηνικούς πυραύλους, είτε με άλλα μέσα.

Και αυτό θα είχε βυθίσει τον κόσμο σε πόλεμο, εν μέσω φόβων ότι η Κίνα θα μπορούσε να βρεθεί σε σύγκρουση με τις άλλες χώρες και να υπερασπιστεί τελικά τη Βόρεια Κορέα.

Η απειλή του παγκόσμιου πολέμου ήρθε όταν η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε έναν πύραυλο, που προσγειώθηκε στα νερά του βόρειου νησιού Hokkaido της Ιαπωνίας.


Ο Kim Jong-un εκτόξευσε τον πύραυλο παρά την απειλή του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι η Βόρεια Κορέα θα αισθανόταν τη "φωτιά και την οργή" των ΗΠΑ, εάν εκτόξευε άλλους πυραύλους προς την Ιαπωνία.

"Είναι εξαιρετικά σοβαρό. Οι περισσότεροι πόλεμοι συμβαίνουν τυχαία, δεν σχεδιάζονται από πριν, και αν αυτοί οι πύραυλοι είχαν προσγειωθεί στην Ιαπωνία, θα είχαμε αναμφισβήτητα πόλεμο σήμερα το πρωί", δήλωσε στο Independent ο καθηγητής Anthony Glees, ειδικός ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ.

"Νομίζω ότι η Ιαπωνία θα είχε αναγκαστεί να κηρύξει πόλεμο στη Βόρεια Κορέα. Θα είχε θεωρηθεί επίθεση στην Ιαπωνία”.

"Η Ιαπωνία είναι εταίρος του ΝΑΤΟ. Η εκδίκηση είναι υποχρεωτική, δεν είναι επιλογή. Γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ είναι εγγυητής της ασφάλειας της Ιαπωνίας. Ακόμα κι αν χρησιμοποιούσε συμβατικά όπλα κατά της Βόρειας Κορέας, η κατάσταση θα κλιμακώνονται αμέσως. Ήταν μια εντελώς, απερίσκεπτη, επικίνδυνη πράξη της Βόρειας Κορέας. Όλος ο κόσμος είναι τυχερός που αυτά τα όπλα δεν σκότωσαν κανέναν στην Ιαπωνία”, τόνισε ο καθηγητής.

Ο Adam Mount, αξιωματούχος του Κέντρου για την Αμερικανική Πρόοδο της Ουάσινγκτον, δήλωσε στο CNN ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τον πύραυλο για να προωθήσει το μήνυμα ότι η Πιονγιάνγκ μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε αλλαγή καθεστώτος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

"Ξεπέρασαν κάθε όριο, σε μια προσπάθεια να πουν ότι αυτή είναι η νέα πραγματικότητα και θα πρέπει να την δεχτείτε και να μη μας δημιουργείτε πρόβλημα", δήλωσε ο Mount. "Νομίζω ότι αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο μήνυμα ότι δεν πρόκειται πλέον να συγκρατηθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες."

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe κατήγγειλε την εκτόξευση ως μια "πρωτοφανή και σοβαρή απειλή" για την ασφάλεια της χώρας. Σε τηλεφωνική σύσκεψη 40 λεπτών με τον Trump, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ζητήσουν επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσουν την κατάσταση.

Το διάβασα στο capital.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Τι θα είχε συμβεί αν ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας χτυπούσε την Ιαπωνία
Τι θα είχε συμβεί αν ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας χτυπούσε την Ιαπωνία
Τι θα είχε συμβεί αν ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας χτυπούσε την Ιαπωνία
http://f1.capital.gr/Content/ImagesDatabase/p/680x417/crop/both/19/19e99f21d2304eb886a7e1717574a869.jpg?quality=60&404=default&v=02
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/08/blog-post_478.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/08/blog-post_478.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content