_______________________________________________________________________________ http://picasion.com/

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«Όργιο» παρεμπορίου: Ηθελαν να ρίξουν στα νησιά ακατάλληλα προφυλακτικά και αμπούλες γέλιου

⍆«Όργιο» παρεμπορίου αποκάλυψαν οι έλεγχοι ​του ΣΔΟΕ σε τουριστικούς προορισμούς... της χώρας.

Ξεσκέπασαν τεράστιες ποσότητες «μαϊμού» και ύποπτων για την δημόσια υγεία και ασφάλεια προϊόντων, λίγο πριν κατακλύσουν την αγορά.

Η «λεία» του ΣΔΟΕ αφορά από παραποιημένα ρούχα που έφερνε κύκλωμα από την Τουρκία και οδηγήθηκαν σε καταστροφή, μέχρι 11.500 ληγμένα ενεργειακά ποτά, 132.000 ακατάλληλα προφυλακτικά και 6.000 αμπούλες γέλιου - πιθανότατα με σκοπό να διατεθούν σε ξένους τουρίστες της Ρόδου, της Κω και της Ζακύνθου.

Οι επιτήδειοι άλλαζαν ακόμα και τις ημερομηνίες λήξης!

Στο πλαίσιο αυτό, κατασχέθηκε και πλήθος στοιχείων (σημειώσεις, κάρτες, πελατολόγιο κ.λ.π.) από τα οποία προκύπτουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με εμπόρους που διακινούν στην Ελλάδα απομιμητικά προϊόντα κινεζικής προέλευσης.

Μόνον τις τελευταίες ημέρες, σε ελέγχους του το ΣΔΟΕ:

1.Στη Ζάκυνθο:

- Δέσμευσαν από εισαγωγική επιχείτηση 132.000 τεμάχια προφυλακτικών, τα οποία δεν έφεραν ένδειξη καταλληλότητας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ούτε και παραστατικά εισαγωγής. Απεστάλησαν δείγματα στον Ε.Ο.Φ. προκειμένου να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα αυτών για τη δημόσια υγεία.

-Κατέσχεσαν, σε δύο κέντρα διασκέδασης (μπαρ) εξοπλισμό και εκατοντάδες συσκευασμένες αμπούλες αερίου «γέλιου» (laughing gas), επιμελώς κρυμμένες σε αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης, κατασχέθηκε λαθραία ποσότητα καπνού και ελήφθησαν δείγματα αλκοολούχων ποτών προκειμένου να σταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για χημικές αναλύσεις. Οι υπεύθυνοι των κέντρων διασκέδασης συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Ζακύνθου. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν με τη συνδρομή υπαλλήλων του Τελωνείου Ζακύνθου και αστυνομικών υπαλλήλων.

2.Στην Ρόδο:

- Κατέσχεσε σε παράνομο αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε επιχείρηση εμπορίας αλκοολούχων ποτών και αναψυκτικών, φιάλες αλκοολούχων ποτών (περίπου 2.000) για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούσες δασμολογικές επιβαρύνσεις.

-Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 11.500 φιάλες και κουτιά μπύρας, αναψυκτικών και ενεργειακών ποτών, των οποίων η ημερομηνία λήξης είχε παρέλθει ή θα έληγε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσης, βρέθηκαν χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παραποίηση των ημερομηνιών λήξης και δη για την αφαίρεση των ημερομηνιών λήξης των προϊόντων από τα μεταλλικά κουτιά και την αποκόλληση των αντίστοιχων ετικετών από τις φιάλες. Σε 2.000 από τα κατασχεθέντα κουτιά και φιάλες, οι ημερομηνίες λήξης των προϊόντων είχαν σβηστεί. Σε προηγούμενο διάστημα είχε κατασχεθεί, από άλλη υπηρεσία, μηχανισμός εκτύπωσης σε φιάλες και μεταλλικά κουτιά, για την οποία υπάρχει σχετική δικογραφία. Ο έλεγχος διενεργήθηκε με τη συνδρομή υπαλλήλων του Τελωνείου Ρόδου και της Αστυνομίας.

-κατέσχεσε εμπορεύματα (περισσότερα από 71.500 τεμάχια), με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών (απομιμήσεις), διαφόρων κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα κ.λ.π.). Η εν λόγω ποσότητα είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχει κατασχεθεί από διωκτική υπηρεσία.


Η καταγραφή -κατάσχεση ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας έναρξης του ελέγχου και απαιτήθηκαν δύο τεράστια φορτηγά οχήματα για να μεταφερθούν τα κατασχεθέντα στην Αθήνα και να οδηγηθούν σε καταστροφή.

Τα παραποιημένα προϊόντα κρύβονταν σε αποθηκευτικό χώρο - «λαβύρινθο», με διάσπαρτα δωμάτια, οι είσοδοι των οποίων ήταν καλυμμένες πίσω από ντουλάπες - ράφια που μετακινούνταν με μηχανικό τρόπο.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε διεθνές κύκλωμα λαθραίας εισαγωγής – μέσω ελληνικών επιχειρήσεων - παραποιημένων προϊόντων από Τουρκία. Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ανεπίσημων στοιχείων και τιμολογίων εισαγωγής, 2 Η/Υ και ένα tablet, προς επεξεργασία και αξιοποίηση. Συνελήφθη ένας Έλληνας υπήκοος. Διαφεύγουν τη σύλληψη ακόμη τρία άτομα. Ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

3.Στην Κω:

- εντόπισε, σε επιχείρηση εισαγωγής τουριστικών ειδών στην Κω, εργαστήριο επικόλλησης πλαστών σταμπών και ετικετών - σημάτων επώνυμων εταιρειών, καθώς και τοποθέτησης πλαστών μεταλλικών σημάτων. Κατασχέθηκαν περισσότερες από 3.000 πλαστές στάμπες και 800 μεταλλικά σήματα επωνύμων εταιριών, καθώς και τα αντίστοιχα μηχανήματα. Στις αποθήκες της επιχείρησης, κατασχέθηκαν εμπορεύματα - περισσότερα από 7.500 τεμάχια - με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών (απομιμήσεις), διαφόρων κατηγοριών (ενδύματα, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, ρολόγια, υποδήματα, αρώματα – καλλυντικά κ.λ.π.) . Συνελήφθη ένας Έλληνας υπήκοος και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέως Κω. Ο έλεγχος διενεργήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών υπαλλήλων.

- κατέσχεσε σε παράλληλους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε δύο καταστήματα συγγενών του ελεγχόμενου, εμπορεύματα - περισσότερα από 1.500 τεμάχια - με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών (απομιμήσεις), διαφόρων κατηγοριών (τσάντες, υποδήματα, πορτοφόλια κ.λ.π.). Συνελήφθη ένας Έλληνας υπήκοος και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέως Κω. Ο έλεγχος διενεργήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών υπαλλήλων.

Στις ελεγχόμενες επιχειρήσεις της Κω κατασχέθηκε πλήθος στοιχείων (σημειώσεις, κάρτες, πελατολόγιο κ.λ.π.) από τα οποία προκύπτουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με εμπόρους που διακινούν στην Ελλάδα απομιμητικά προϊόντα κινεζικής προέλευσης.
«Όργιο» παρεμπορίου: Ηθελαν να ρίξουν στα νησιά ακατάλληλα προφυλακτικά και αμπούλες γέλιου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:51 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.