Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί την αναστολή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα

Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί την αναστολή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα

⍆Συνεχίζεται από τους φαρμακοποιούς Αττικής η αναστολή πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.... για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τουλάχιστον ως την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε το θέμα θα απασχολήσει εκ νέου τα Διοικητικά Συμβούλια των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά. Το ίδιο θέμα θα μονοπωλήσει και την αυριανή συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Η αναστολή αφορά αναλώσιμα υλικά, διαβητολογικό υλικό, ειδικά διατροφικά σκευάσματα, αναπνευστικές συσκευές και ορθοπεδικό υλικό, που είναι αναγκαία για πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών. Οι ασθενείς καλούνται πλέον να πληρώσουν από την τσέπη τους το κόστος των υλικών και στη συνέχεια να απευθυνθούν στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τούς επιστραφεί η δαπάνη.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και το 2016 οι ασθενείς προμηθεύονταν τα υλικά και στη συνέχεια υπέβαλαν τις αποδείξεις στις διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για να πληρωθούν, και το σύστημα άλλαξε με συμφωνία ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ ακολουθώντας την πεπατημένη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και για τα ιατροετχνολογικά προϊόντα όπως γίνεται για τα φάρμακα. Ο ΕΟΠΥΥ ανέλαβε την υποχρέωση να εξοφλεί τους φαρμακοποιούς για τα αναλώσιμα μέσα σε 90 μέρες από τη χορήγησή τους στους ασθενείς. Η δέσμευση αυτή δεν τηρήθηκε, με αποτέλεσμα οι δύο μεγάλοι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι να προχωρήσουν στην άρση της πίστωσης.

Η διοίκηση του Οργανισμού δεσμεύτηκε, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, προς τους προέδρους των δύο μεγάλων συλλόγων, κκ Κωνσταντίνο Λουράντο και Κώστα Κούβαρη, πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών και οι φαρμακοποιοί θα εισπράξουν τα χρήματα για τα υλικά που έχουν χορηγήσει το δίμηνο Ιανουάριος- Φεβρουάριος μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Επίσης, δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως θα πληρωθούν και για τα υλικά που έχουν χορηγήσει τον περασμένο Μάρτιο μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου και εκκαθάρισης για δαπάνες 18 εκατ. ευρώ και έχουν διεκπεραιωθεί πληρωμές 6 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούν την περίοδο Ιανουάριος – Μάρτιος.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των 3.600 φαρμακοποιών της Αττικής επιφυλάχθηκαν σε ό,τι αφορά την τήρηση του χρονοδιαγράμματος της εκκαθάρισης και της πληρωμής , επιμένοντας όμως πως βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόβλημα ρευστότητας καθώς δεν έχουν λάβει σημαντικά ποσά που έχουν διαθέσει για την προμήθεια των υλικών και κυρίως ότι δεν τα έχουν λάβει εμπρόθεσμα, εντός των 90 ημερών που ορίζει ο νόμος.

Εναλλακτικά, τέλος, η διοίκηση του Οργανισμού εμφανίστηκε διατεθειμένη να καλύψει τους ασφαλισμένους με όποιο πρόσφορο μέσο είναι διαθέσιμο, και μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να προμηθεύονται τα αναγκαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί την αναστολή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα
Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί την αναστολή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα
Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί την αναστολή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα
http://www.zarpanews.gr/wp-content/uploads/2015/06/farmakeio1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/08/blog-post_2.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/08/blog-post_2.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content