«Κόκκινος» συναγερμός για τον καύσωνα που λιώνει τη Γηραιά Ήπειρο - 40άρια ξανά σε όλη την Ελλάδα

«Κόκκινος» συναγερμός για τον καύσωνα που λιώνει τη Γηραιά Ήπειρο - 40άρια ξανά σε όλη την Ελλάδα

⍆«Κόκκινος» συναγερμός για τον καύσωνα για την Γηραιά Ήπειρο και την χώρα μας... που δεν ξεφεύγει από το ισχυρό «κύμα» καύσωνα και έρχεται να ζεστάνει κι άλλο το καλοκαίρι μας και να δοκιμάσει τις αντοχές μας.

Στην «καρδιά» του Αυγούστου... και σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη ζει κάτω από υψηλότατες θερμοκρασίες, μετρώντας μέχρι και νεκρούς.

«Κολλημένος» στους 40 βαθμούς Κελσίου θα είναι ο υδράργυρος στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας για όλη την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες συγκεκριμένα της νότιας και ανατολικής Ευρώπης. Οι θερμοκρασίες των 40 βαθμών Kελσίου που καταγράφονται σήμερα, αναμένεται να φτάσουν ακόμη και τους 41-42 βαθμούς.


Η ευρωπαϊκή μετεωρολογική υπηρεσία Meteoalarm εξέδωσε προειδοποιήσεις σε συνολικά 10 χώρες. Όπως παρατηρείτε στο «κόκκινο» βρίσκονται πολλές χώρες που έρχονται αντιμέτωπες με τις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία.


Ελβετία, Κροατία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία βλέπουν τον υδράργυρο στα ύψη!


Τα ΜΜΕ αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ στο φαινόμενο που έχει ως αποτέλεσμα καταστροφικές πυρκαγιές και μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, την ώρα που οι αρχές κηρύττουν πολλές περιοχές σε «κόκκινο» συναγερμό.









Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τη ζέστη- ένας στη Ρουμανία κι ένας στην Πολωνία- ενώ πολλοί άλλοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία με συμπτώματα ηλιάσης και άλλων παθήσεων που συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Κροατία ο καύσωνας σε συνδυασμό με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος, όπως έγινε γνωστό σήμερα από αξιωματούχους.

Ο υδράργυρος στις ακτές της Αδριατικής στην χώρα, μεταξύ αυτών στην πόλη Ντουμπρόβνικ, αναμένεται να ανέλθει στους 42 βαθμούς, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία.

Την ίδια ώρα η Γαλλία έρχεται αντιμέτωπη με τις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία, ενώ 44oC αναμένουν τις επόμενες μέρες σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ρόδο περιμένουμε το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017. Παράλληλα, το μελτέμι θα διατηρηθεί στο Αιγαίο, ενώ στα δυτικά και βόρεια τμήματα θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 24 έως 40 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 35 βαθμούς), 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως το πρωί περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με παροδικές αραιές νεφώσεις και αρκετή ζέστη περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα που μας έρχεται

Αναλυτικότερα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, οι μέγιστες θερμοκρασίες σε τοπικό επίπεδο, θα είναι οι ακόλουθες:

- Ανατολική Μακεδονία & Θράκη : 40-41°C
- Κεντρική Μακεδονία : 41-42°C
- Δυτική Μακεδονία : 37-38°C
- Θεσσαλία : 40-41°C
- Ήπειρος : 40°C
- Δυτική Στερεά : 41-42°C
- Κεντρική & Ανατολική Στερεά & Εύβοια : 38°C
- Αττική : 38°C
- Δυτική Πελοπόννησος : 41-42°C
- Ανατολική Πελοπόννησος : 40°C
- Νησιά Ανατολικού Αιγαίου : 38°C
- Κυκλάδες : 35-36°C
- Κρήτη : 34°C
- Δωδεκάνησα : 36-37°C

Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται λοιπόν να επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας μας και ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα. Βέβαια, από τα μέσα της εβδομάδας το μελτέμι θα ενισχυθεί πάλι, με αποτέλεσμα να είναι καλύτερη η κατάσταση στα ανατολικά και νότια σε σχέση με τη δυτική και βόρεια χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο καύσωνας θα φτάσει πιθανόν έως τον 15Αυγουστο. «Δυστυχώς αλλά όλα τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν ότι από αύριο θα εισέλθουμε σταδιακά σε μια περίοδο παρατεταμένης ζέστης. Ήδη στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες, προσεγγίζοντας κατά τόπους και τους 40-41°C, όμως σταδιακά, οι θερμοκρασίες αυτές θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας» αναφέρει.

Μέχρι τον 15Αύγουστο, ή καλύτερα ενδεικτικά μέχρι τότε, φαίνεται ότι θα διατηρηθεί η ζέστη. Ο Αύγουστος προμηνύεται επομένως αρκετά καυτός. Ας οπλιστούμε με υπομονή και ας έχουμε στο μυαλό μας, ότι δεν αποκλείεται σε κάποιες ορεινές-ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας, ορισμένες ξαφνικές μπόρες μικρής διάρκειας που ενδεχομένως να έρθουν από βδομάδα, τουλάχιστον θα δροσίζουν τους κατοίκους εκεί, όχι πάντως κάτι το ιδιαίτερο ή το γενικευμένο.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: «Κόκκινος» συναγερμός για τον καύσωνα που λιώνει τη Γηραιά Ήπειρο - 40άρια ξανά σε όλη την Ελλάδα
«Κόκκινος» συναγερμός για τον καύσωνα που λιώνει τη Γηραιά Ήπειρο - 40άρια ξανά σε όλη την Ελλάδα
«Κόκκινος» συναγερμός για τον καύσωνα που λιώνει τη Γηραιά Ήπειρο - 40άρια ξανά σε όλη την Ελλάδα
http://ajp.evianews.com/photos/4064/kausonas.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/08/40.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/08/40.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content