_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ιερόδουλες και ομόφυλοι θα μπορούν να γίνουν αιμοδότες σε Βρετανία και Σκωτία

⍆Μία διαδικασία, η οποία μπορεί να σώσει τη ζωή πολλών συνανθρώπων.... μας έχει περιοριστεί από διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ένα βήμα πιο κοντά στην ισότητα, όμως, επιχειρούν να κάνουν η Βρετανία και η Σκωτία, οι οποίες χαλαρώνουν τους περιορισμούς των εθελοντών αιμοδοτών που ανήκουν σε ομάδες «υψηλού κινδύνου».

Πιο συγκεκριμένα, οι ιερόδουλες και οι ομόφυλοι θα μπορούν να δώσουν αίμα στη Βρετανία και στη Σκωτία, αφού οι ειδικοί ενημέρωσαν την κυβέρνηση ότι οι εξετάσεις αίματος είναι πια αρκετά ακριβείς για να εξασφαλίσουν ασφαλή δείγματα.

Είναι γνωστό ότι οι ιερόδουλες και όσοι εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ και του πορνό, είχαν αποκλειστεί από τη δυνατότητα να δίνουν αίμα, αλλά μία καινούρια μεταρρύθμιση, σύντομα, θα τους το επιτρέπει, με μοναδική προϋπόθεση να έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις μήνες από την τελευταία τους σεξουαλική επαφή.

Όσο για τους ομόφυλους, οι ίδιοι είχαν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα μόνο μετά το πέρας των 12 μηνών από την τελευταία τους σεξουαλική επαφή, κάτι που τώρα θα μειωθεί μόλις στους τρεις μήνες.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ένα ιός ή μια λοίμωξη μπορεί να εντοπιστεί, πια, εντός των τριών πρώτων μηνών από τη στιγμή της μόλυνσης, γεγονός ικανό να χαλαρώσει τους περιορισμούς που υπάρχουν για τους αιμοδότες που ανήκουν σε ομάδες «υψηλού κινδύνου».

Οι φόβοι για εξάπλωση του AIDS μέσω της αιμοδοσίας αυξήθηκαν αρκετά όταν ο ιός αυτός άρχισε να παίρνει τη μορφή επιδημίας.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σε απαγόρευση των ομοφυλόφιλων ανθρώπων να γίνουν αιμοδότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το αίμα που προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες στο Ηνωμένο Βασίλειο υποβάλλεται σε υποχρεωτική εξέταση για ον ιό HIV, την ηπατίτιδα Β και C και μερικούς άλλους ιούς.

Η αλλαγή στους περιορισμούς αυτούς, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να δώσουν αίμα χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια του ασθενή.

Η κυβέρνηση αποδέχθηκε τις συστάσεις της συμβουλευτικής επιτροπής για την ασφάλεια του αίματος, των ιστών και των οργάνων (SaBTO) και πρόκειται να εισάγει τις αλλαγές αυτές στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων για την ισότητα.

Η Βρετανίδα υπουργός Παιδείας και ισότητας, Justine Greening, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αυτή η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να οικοδομήσει μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς που να απευθύνεται σ' όλους, ανεξάρτητα από το φύλο ή τη σεξουαλικότητά τους»

Ο Ethan Spibey, ιδρυτής του ομίλου FreedomToDonate, ο οποίος στηρίζει και προωθεί τη μεταρρύθμιση αυτή, δηλώνει:

«Η ανακοίνωση σηματοδοτεί μια παγκόσμια πολιτική αιμοδοσίας για ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες αλλά και των υπόλοιπων ομάδων που είχαν προηγουμένως περιοριστεί» και συμπληρώνει:

«Ξεκίνησα αυτή την εκστρατεία γιατί ήθελα να ξεπληρώσω τον δωρητή που έσωσε τη ζωή του παππού μου μετά από μια μεγάλη επιχείρηση και αυτή η ανακοίνωση σημαίνει ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ, στο να γίνει πραγματικότητα».
Ιερόδουλες και ομόφυλοι θα μπορούν να γίνουν αιμοδότες σε Βρετανία και Σκωτία Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 1:58 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.