_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Έρχονται οι «πράσινες τράπεζες»

⍆Όπως κάθε διεθνής συμφωνία για το κλίμα, έτσι και η τελευταία Συμφωνία του Παρισιού χρειάζεται…χορηγούς, που δεν είναι άλλοι από τους απλούς πολίτες – κοινότητες.

Το χειρότερο από όλα είναι πως οι παρακάτω πόλεις δηλώνουν από μόνες τους την προθυμία να συνεισφέρουν οικονομικά, προκειμένου να…σωθεί ο πλανήτης από την ολοένα και αμφισβητούμενη κλιματική αλλαγή.

Ο ίδιος ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον έκανε τη δική του ανακοίνωση: Θα επιδιώξει να διαθέσει εκατομμύρια δολάρια από τις αμερικανικές πόλεις για να ενισχύσουν την αποδοτικότητα των κτιρίων, να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να αναλάβουν άλλους τρόπους μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Με τον τρόπο αυτό, ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μουρίελ Μπόουσερ πρότεινε να δημιουργηθεί η πρώτη «πράσινη τράπεζα» υπό την ηγεσία της πόλης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως ξεκινάει την καμπάνια αυτή, επειδή δεν συντάσσεται με την γραμμή Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση από την Συμφωνία του Παρισιού.

Σημειώνεται πως οι λεγόμενες «πράσινες τράπεζες», δεν είναι κάτι το καινούργιο, μιας και ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Κλασσικά παραδείγματα αποτελούν το Άμστερνταμ, το Παρίσι και η Μελβούρνη.
Έρχονται οι «πράσινες τράπεζες» Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 8:21 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.