Απελευθερώσου από ότι σε πιέζει και δεν σε εξελίσσει - Νέα εγγραφή προσωπικών πεποιθήσεων

Απελευθερώσου από ότι σε πιέζει και δεν σε εξελίσσει - Νέα εγγραφή προσωπικών πεποιθήσεων

⍆Οι βασικές περιοριστικές πεποιθήσεις δημιουργούνται στο ανθρώπινο μυαλό στο διάστημα...
που ξεκινά από τους πρώτους μήνες της ζωής ενός βρέφους έως και τα έξι του χρόνια.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο παιδικός εγκέφαλος δεν έχει ωριμάσει πλήρως πριν από αυτή την ηλικία και το παιδί προσεγγίζει κυρίως συναισθηματικά όσα ακούει και βιώνει, χωρίς την ωριμότητα να αντιληφθεί την αλήθεια ή το ψεύδος μερικών από τα πράγματα που ακούει να επαναλαμβάνονται συχνά στο οικογενειακό ή στο κοντινό του περιβάλλον (παππούδες, γιαγιάδες, θείοι, φίλοι).

Σκεφτείτε όμως και αυτό. Εάν αποκαλείς διαρκώς το παιδί σου χαζό, ψευτράκο, μικρό, άχρηστο, απατεώνα ή οτιδήποτε από αυτά που συνήθως λένε οι γονείς ψευτοαστεία - ψευτοσοβαρά στα μικρά παιδιά, το πιθανότερο είναι ότι το παιδί θα πορευτεί σε όλη τη ζωή του πιστεύοντας ότι δεν είναι και πολύ έξυπνο ή ότι είναι μικρό και αδύναμο ή ότι είναι γεννημένο για μικρές ή μεγάλες απατεωνιές στη ζωή. Άλλωστε πώς να αμφισβητήσει κάτι που του λέει η μαμά και ο μπαμπάς, που στο μυαλό του παιδιού είναι οι πιο δυνατοί, οι πιο έξυπνοι, οι μοναδικοί μεγάλοι, αξιόλογοι, έξυπνοι και θαυμαστοί άνθρωποι που γνωρίζει!

ΜΕΤΑ ΤΑ 6 ΣΟΥ...
Από την ηλικία των έξι ετών και μετά, όπου το παιδί αρχίζει να διαχωρίζει ότι κάποια πράγματα ισχύουν και κάποια άλλα ίσως όχι, μπορεί να ταξινομήσει καλύτερα τις πληροφορίες που παίρνει. Οι πρώτες πεποιθήσεις όμως, παραμένουν βαθιά ριζωμένες στο υποσυνείδητο, και αποτελούν αξιωματική αλήθεια, κυρίως γιατί δεν πρόκειται σχεδόν ποτέ να βρεθούν στο συνειδητό κομμάτι και να αμφισβητηθούν, εκτός εάν μπει στη διαδικασία να δουλέψει με τον εαυτό του με τη βοήθεια κάποιου ειδικού και μέσω αυτής της αναζήτησης αντιληφθεί πόσο βαθιά ριζωμένες περιοριστικές πεποιθήσεις ίσως έχει.

Οι περιοριστικές πεποιθήσεις ορίζουν τις σκέψεις, τις επιλογές, τις αποφάσεις και τα συναισθήματα μας και χαράσσουν το δρόμο χωρίς να το καταλάβουμε και αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή αποτελούν για κάθε έναν από εμάς βασικές «αλήθειες» με τις οποίες μεγαλώσαμε.

Πως γίνετε η συμβουλευτική και η νέα εγγραφή προσωπικών πεποιθήσεων 

Κατά τη διαδικασία της συμβουλευτικής συμβαίνει πολύ συχνά να συναντάμε εμπόδια και αντιστάσεις από τη μεριά του θεραπευόμενου, που ως βάση έχουν κάποιες πεποιθήσεις, βαθιά ριζωμένες μέσα τους, οι οποίες τους εμποδίζουν να προχωρήσουν και να κάνουν βήματα στη θεραπεία τους. Ο θεραπευόμενος έχει τις δικές του "φανταστικές φυλακές" και είναι δουλειά του Συμβούλου να του δώσει την ελευθερία του.

Δεν θα τον απελευθερώσει ο ίδιος, αλλά θα του δώσει το κλειδί, με το οποίο θα μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να ανακτήσει την προσωπική του ελευθερία.

Ο σύμβουλος, κάνοντας τις κατάλληλες ερωτήσεις και ακούγοντας με προσοχή αυτά που λέει ο θεραπευόμενος, θα ανακαλύψει και θα εντοπίσει αυτές τις περιοριστικές πεποιθήσεις. Είναι ουσιαστικό ο Σύμβουλος να καταλάβει πώς δημιουργούνται οι πεποιθήσεις αυτές και ποιος είναι ο αντίκτυπος στους ίδιους και τους πελάτες τους και κατ’ επέκταση στη θεραπεία. Με αυτή την κατανόηση και την προσωπική εμπειρία μπορεί ο Σύμβουλος να κάνει το καλύτερό του και επίσης να επιτύχει την καλύτερη πορεία και συνειδητοποίηση του θεραπευόμενου του. Χωρίς αυτή τη γνώση και κατανόηση ο Σύμβουλος μπορεί να χάσει πολύτιμο χρόνο, προσπαθώντας να δουλέψει σε σημεία, τα οποία κυριαρχούνται από θεμελιώδεις πεποιθήσεις του πελάτη.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των συνεδριών θα τις εκθέσει και θα τις παρουσιάσει στον θεραπευόμενο και θα τις συζητήσει μαζί του. Μέσα από τη συζήτηση αυτή ο θεραπευόμενος θα συνειδητοποιήσει πώς αυτές οι πεποιθήσεις τον περιορίζουν στη ζωή του και πώς τον δυσκολεύουν στο να είναι λειτουργικός.

Από τη στιγμή που ο θεραπευόμενος συνειδητοποιήσει πώς επηρεάζεται και το επιθυμήσει θα προσπαθήσει με τη βοήθεια του συμβούλου να απαλλαγεί από αυτές, να απελευθερωθεί και να μπορέσει να κάνει πρόοδο προς τους στόχους του.

Μόλις πάρει την απόφαση να αλλάξει, ξαφνικά έχει την ουσιαστική ελευθερία να διαλέξει και κατά συνέπεια να απολαύσει πεποιθήσεις και συμπεριφορές που τον ενδυναμώνουν. Η διαδικασία είναι η ίδια για όλα τα άτομα.

Οι πεποιθήσεις μπορούν να αλλάξουν. Όλων οι πεποιθήσεις μπορούν να αλλάξουν.

Πρώτα χρειάζεται ο θεραπευόμενος να εντοπίσει τις περιοριστικές του πεποιθήσεις, όπως για παράδειγμα «Είμαι πολύ μεγάλη/ος/χοντρή/ός/χαζή/ός» κλπ. και να σκεφτεί πως τον κάνουν να νιώθει ανήμπορος, ανασφαλής, χωρίς αυτοπεποίθηση κλπ.

Μετά ο θεραπευόμενος μπορεί να διαλέξει μία από αυτές τις πεποιθήσεις και να προσπαθήσει να την αλλάξει. Θα προσπαθήσει να εντοπίσει όλες τις σχετικές προσωπικές του αναμνήσεις σχετικά με αυτή την πεποίθηση.

Σε αυτό το σημείο θα αποφασίσει κάτι εντελώς διαφορετικό. Αυτό θα πρέπει να είναι το ακριβώς αντίθετο. Για παράδειγμα εάν διαλέξει την πεποίθηση «Είμαι χαζή/ός», αποφασίζει ότι από δω και πέρα η πεποίθησή του πάνω σε αυτό θα είναι «Είμαι έξυπνη/ος».

Ο σύμβουλος, σε συνεργασία με τον θεραπευόμενο, θα του δημιουργήσει μία ΝΕΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ την οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνει καθημερινά για συγκεκριμένα λεπτά της ώρας (όσα αρμόζουν στον καθένα) και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (ποικίλει ανάλογα το άτομο και την πεποίθηση). Αυτό γίνετε γιατί η συνεχής επανάληψη θα δημιουργήσει ρήγμα στην κλειστή επαναλαμβανόμενη διαδικασία που αφορά τις πεποιθήσεις του.

Ουσιαστικά αναγνωρίζει την παλιά διαδικασία (pattern), τη διακόπτει και τη σπάει και μετά την αντικαθιστά με τη νέα θετική και ενισχυτική πεποίθηση που δημιούργησε σε συνεργασία με τον θεραπευτή-σύμβουλο.

Όπως χρειάστηκε μια ζωή στον θεραπευόμενο να αποκτήσει τις παλιές, περιοριστικές πεποιθήσεις του (κι έτσι να δημιουργηθεί ένας νευρώνας δυσκολίας), έτσι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι να ΓΙΝΕΙ αληθινή η νέα πεποίθηση.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η ΝΕΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ θα πρέπει να εμπεριέχει μέσα της την λύση, στο πρόβλημα του θεραπευόμενου, αλλά συνάμα ως θεραπευτής θα πρέπει η νέα φράση-πεποίθηση να εμπεριέχει μέσα της "ενεργειακά γράμματα" που δημιουργούν θετική δόνηση στον θεραπευόμενο. Γι αυτό και δεν θα πρέπει έτσι άπλα να χρησιμοποιούνται, απλά θετικές φράσεις για να λύσουν το πρόβλημα, γιατί ναι μεν δημιουργούν θετικό κλίμα σκέψης αλλά δεν βελτιώνουν την ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ του θεραπευόμενου για να προχωρήσει στην ζωή του.

Οι ομιλίες, οι συμβουλευτικές συνεδρίες Προσωπικής Ανάπτυξης και τα σεμινάριά του Σταύρου Πλουμιστού, πραγματοποιούνται σε περιβάλλον με συχνότητα ALPHA (δηλαδή την συχνότητα που εγκέφαλος είναι πρόθυμος και δεκτικός). Η δε συνεδρίες προσωπικής "Διαισθητικής" πρόβλεψης και οι θεραπευτικές συνεδρίες πεποιθήσεων πραγματοποιούνται σε περιβάλλον με τις συχνότητες ALPHA και THETA.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να γνωρίζεται ότι ο Στ. Πλουμιστός εφαρμόζει από το 2011 την προσωπική του μέθοδο "Registration of personal beliefs" (Εγγραφή προσωπικών πεποιθήσεων) σε συνδυασμό με διαισθητική αρωγή και πολύ βαθιά χαλάρωση και "Life plan development counseling" (συμβουλευτική ανάπτυξης προσωπικού πλάνου ζωής).

Ο μόνος τρόπος θεραπείας είναι η θεραπεία λανθασμένων και καταστρεπτικών αναμνήσεων που μας κατευθύνουν στο να πιστεύουμε κάτι που δεν είναι αληθινό πια και μπλοκάρει την ζωή μας.

Να θυμάστε ότι εσείς επιλέγετε να πιστεύετε τις δικές σας πεποιθήσεις και επομένως μπορείτε να τις αλλάξετε. «Τις στιγμές των αποφάσεών σας διαμορφώνεται το πεπρωμένο σας». Άρα, μία από τις κυριότερες στιγμές αποφάσεων πρέπει να είναι όταν αποφασίζετε να μην πιστεύετε σε περιοριστικές πεποιθήσεις.

Στ. Πλουμιστός
Δημοσιογράφος - Σύμβουλος ζωής και Προσωπικής ανάπτυξης - Διαισθητικός.

Πραγματοποιεί προσωπικές διαισθητικές συνεδρίες - θεραπευτικές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων - συνεδρίες διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής ανάπτυξης - μίνι group συμβουλευτικής εσωτερικής αφύπνισης και δωρεάν αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες που αφορούν τα σεμινάρια - μίνι group Συμβουλευτικής Αφύπνισης και Προσωπικής Ανάπτυξης δείτε ΕΔΩ

Για συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης - Συμβουλευτική Ζωής και Προσωπικής Ανάπτυξης, η θεραπευτική συνεδρία νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Απελευθερώσου από ότι σε πιέζει και δεν σε εξελίσσει - Νέα εγγραφή προσωπικών πεποιθήσεων
Απελευθερώσου από ότι σε πιέζει και δεν σε εξελίσσει - Νέα εγγραφή προσωπικών πεποιθήσεων
Απελευθερώσου από ότι σε πιέζει και δεν σε εξελίσσει - Νέα εγγραφή προσωπικών πεποιθήσεων
https://grupokafkianodeservicios.files.wordpress.com/2016/01/v.jpg?w=1024&h=660&crop=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/07/blog-post_814.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/07/blog-post_814.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content