Στην Παλαιά Μονή Πάου Πηλίου: «Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για την Κοινωνική Αλλαγή»

Στην Παλαιά Μονή Πάου Πηλίου: «Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για την Κοινωνική Αλλαγή»

⍆Με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, ερευνητών και νέων επιστημόνων θα πραγματοποιηθεί... από τις 24 μέχρι τις 30 Ιουλίου 2017 από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων το πρώτο Θερινό Εργαστηριακό Σχολείο, στο Πολιτισμικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Παλαιά Μονή Πάου, με θέμα «Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για την Κοινωνική Αλλαγή».

Για αυτό το λόγο δόθηκε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 συνέντευξη τύπου από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ζήση και τον Δ/ντή Ανάπτυξης της ΠΕΜΣ κ. Πουρνάρα.

Όπως ειπώθηκε είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι ανάλογο, με την περιοχή του Νοτίου Πηλίου και τη Μονή Πάου να επιλέγεται ανάμεσα από πολλές περιοχές της Ελλάδας, λόγω της μοναδικότητας του Μοναστηριού και της περιοχής ευρύτερα. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας, με τον αντικειμενικό στόχο του Συνεδρίου να είναι η παραγωγή οπτικού υλικού προκειμένου να προβληθεί το απαράμιλλο φυσικό αλλά και πολιτισμικό κεφάλαιο της περιοχής του Νοτίου Πηλίου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Πρώτα από όλα νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Κοινωνιολογίας γιατί μας έκανε πραγματικά τη τιμή από όλη την Ελλάδα να επιλέξει δικιά μας περιοχή, προκειμένου να εγκαταστήσει το Θερινό Εργαστηριακό Σχολείο και να προκύψει ως αποκύημα από αυτή τη δράση η προβολή του τόπου μας και δη του Νοτίου Πηλίου. Το Εργαστήρι Κοινωνικής, Πολιτισμικής και Ψηφιακής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε μετά από τη δική μας συγκατάθεση για τη συνδιοργάνωση, γιατί ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί χωρίς να στηριχθεί και οικονομικά, να αξιοποιήσει το Μοναστήρι της Πάου, ένα απείρου κάλλους μοναστήρι το οποίο νομίζω από μόνο του αποτελεί αξία για την περιοχή και εκεί να δημιουργήσει το πρώτο Θερινό Εργαστήριο στο οποίο συμμετάσχουν καθηγητές από τρία διαφορετικά Πανεπιστήμια αλλά και άνθρωποι οι οποίοι μέσα από αυτή την διάδραση θα οδηγηθούν σε ένα οπτικό υλικό το οποίο θα συμβάλλει στη προβολή της φυσιογνωμίας και της μορφολογίας αυτού του τόπου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πάντα έχει ευήκοα ότα σε τέτοιες δράσεις, αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα, την αξία, όταν μάλιστα δίνεται η ευκαιρία σε ανθρώπους από άλλα μέρη να επισκεφθούν την περιοχή μας και να φύγουνε από εδώ με τις καλύτερες των εντυπώσεων».

Από την πλευρά της η κ. Ζήση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω και είμαι ευγνώμων πραγματικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αντιπεριφερειάρχη την κ. Κολυνδρίνη η οποία πραγματικά ως ευαίσθητη δέκτρια κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τη σημασία αυτής της προσπάθειας. Μέσα σε ένα περιβάλλον που είναι οικονομικά αντίξοο κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να έρθουμε στο κέντρο της Ελλάδας, στη Μονή Πάου, ένα εξαιρετικά πανέμορφο σημείο, ένα πολύ ιδιαίτερο που έχει όλες αυτές τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει αυτή την δραστηριότητα αυτό το Θερινό Σχολείο που είναι το πρώτο και το εγκαινιάζουμε με θέμα «Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για την Κοινωνική Αλλαγή». Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία και λόγω της ιδιαιτερότητας του τόπου, αλλά και λόγω αυτής της υποδομής που έχει διαμορφώσει εκεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν είναι πολύ σημαντικοί, είναι συνάδελφοι από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας και του Πανεπιστημίου Κρήτης και είναι πολύ σημαντικό που η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη κατάλαβε πολύ γρήγορα αυτή την προσπάθεια που κάνουμε και υποστήριξε ένα Τμήμα αυτής της Δράσης. Είναι μια προσπάθεια να διασχίσουμε σύνορα μεταξύ επιστημών και να δημιουργήσουμε μια συνθήκη διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικές επιστήμες με εργαλείο την τέχνη και κυρίως την εικόνα, τη φωτογραφία και ένα νέο τρόπο έρευνας. Διασχίζουμε τα σύνορα για να συνενωθούμε μέσα από τη Δράση και το Διάλογο».

Τέλος ο Δ/ντής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ. Πουρνάρας υπογράμμισε: « Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που αφορούν στην οικονομική στήριξη του εγχειρήματος αυτού, δηλαδή του πρώτου Θερινού Εργαστηρίου στο Πολιτισμικό και Συνεδριακό Κέντρο που θα γίνει στην Παλαιά Μονή Πάου από τις 24 μέχρι τις 30 Ιουλίου. Πιστεύω θα έχει σημαντικά οφέλη για την ουσιαστική προβολή των τοπικών κοινοτήτων του Νοτίου Πηλίου».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στην Παλαιά Μονή Πάου Πηλίου: «Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για την Κοινωνική Αλλαγή»
Στην Παλαιά Μονή Πάου Πηλίου: «Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για την Κοινωνική Αλλαγή»
Στην Παλαιά Μονή Πάου Πηλίου: «Οπτικές και Συμμετοχικές Μέθοδοι Έρευνας για την Κοινωνική Αλλαγή»
https://pagasitikosnews.com/app/uploads/2017/06/Final-Piliou-LR.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/07/blog-post_702.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/07/blog-post_702.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content