_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Νίκος Λυγερός: Νοημοσύνη και Ρύπανση

⍆Ένα νέο φαινόμενο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθρωπότητας... σε πολλές περιοχές του κόσμου: ο δείκτης νοημοσύνης μειώνεται. 

Ενώ ξέρουμε ότι αυτός εξελίσσεται συνεχώς και μάλιστα το μετρούμε με το φαινόμενο Flynn όταν εξετάζουμε πολλές γενιές του ίδιου πληθυσμού, αντιλαμβανόμαστε για πρώτη φορά ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη ρύπανση. 

Αυτοί οι ρύποι δεν προβληματίζουν το ανθρώπινο σώμα αλλά και τον ίδιο τον εγκέφαλο. Βλέπουμε λοιπόν τη μείωση του Δείκτη Νοημοσύνης, όπου υπάρχουν χημικές ουσίες, φυτοφάρμακα, βαρέα μέταλλα που παρενοχλούν τις εγκεφαλικές δραστηριότητες χωρίς βέβαια να γίνεται άμεσα αντιληπτό από τα θύματα. Είναι λοιπόν σημαντικό να καταλάβουμε ότι πρέπει να προσέχουμε και το περιβάλλον αν δεν θέλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τεχνητές παθήσεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη των μικρών ανθρώπων και τη ζωή των μεγάλων. 

Η προστασία τους από τη ρύπανση είναι και η προστασία του δείκτη νοημοσύνης τους. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε τη διδασκαλία σε σχέση με την προστασία αν θέλουμε αποτελέσματα.

Είναι τιμή μας που ο καθηγητής και στρατηγικός σύμβουλος, δρ. Νίκος Λυγερός συνεργάζεται με το www.ploumistos.com
Νίκος Λυγερός: Νοημοσύνη και Ρύπανση Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 6:33 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.